Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3298
De la 07 Ianuarie 2003
122888947

Un tânăr dat dispărut când avea opt ani şi-a regăsit familia după 18 ani

  • 10 July 2011, 23:00
Un tanar dat disparut de mama sa in 1993, cand avea opt ani, si-a regasit familia dupa ce a gasit cazul sau pe site-ul Politiei Romane, la sectiunea "Copii disparuti". El a declarat politistilor ca atunci a fugit de la domiciliu si ca a trait pe strazi si in mai multe centre de plasament, relateaza Mediafax.
In 13 ianuarie 1993, Politia Vulcan a fost sesizata de o femeie din localitate ca in 7 decembrie 1992, in jurul pranzului, fiul sau, in varsta de opt ani, a disparut din apropierea blocului unde ea lucra, dupa ce l-a trimis sa arunce un sac cu gunoi, se arata intr-un comunicat de sambata al Politiei Romane.
Din 1993 si pana in acest an nu s-au mai obtinut date despre baiatul disparut.
In 3 martie 2011, la Politia Municipiului Vulcan s-a prezentat un tanar din Iasi, care a declarat ca are banuiala ca el ar putea fi persoana disparuta in 1993. El le-a declarat politistilor ca, dupa fuga de la domiciliu, a vagabondat aproximativ un an prin trenuri, gari si autogari, dupa care a ajuns intr-un centru de minori din Brasov sau Sinaia, de unde a fugit ulterior. In 1994, potrivit declaratiilor tanarului, a ajuns intr-un centru de copii din Capitala, dar nu mai retine numele sub care a fost inregistrat, iar de aici a fugit din nou, in 1995.
"In urma unui incident, a inceput sa aiba pierderi de memorie, iar intrucat nu-si mai amintea numele, a hotarat sa isi aleaga un nume, fiind inregistrat ca atare intr-un centru de minori din Iasi. In anul 1999 a primit pe cale judecatoreasca identitatea actuala, fiindu-i eliberat certificat de nastere", a precizat Politia Romana.
Tanarul le-a mai spus politistilor ca din 2000 a inceput sa isi aminteasca diverse lucruri din copilarie, printre care si numele purtat anterior. Astfel, in 2011 a accesat pagina de internet a Politiei Romane, unde, la sectiunea "Copii Disparuti", a gasit cazul sau, cu numele lui initial, realizand faptul ca este vorba despre el dupa ce a vazut fotografia si datele disparutului.
Politistii au audiat-o pe femeia care reclamase disparitia in anul 1993, aceasta declarand ca are certitudinea ca tanarul este fiul ei disparut. Femeia a spus ca l-a recunoscut dupa fizionomie, o cicatrice de pe genunchiul stang si amintirile evocate de tanar referitoare la situatia si structura familiala, la relatia cu tatal sau, la ocupatia mamei sale, la prenumele bunicului, aspecte care coincid intocmai cu situatia disparutului din 1993.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Spaima lui Bute
Cele doua state româneşti vor sărbători Limba Română in aceeaşi zi
Un adolescent din Brazilia, supranumit "Baiatul magnet"
Bute a ales să facă din box o afacere
Lucian Bute după incidentul cu Elena Udrea:
Nu am venit pentru campanie politică
Hotelierii consideră abuzivă intenţia Elenei Udrea de a-i expropria pe cei care nu investesc
Voi sprijini politic orice lege îndreptată împotriva averilor dobandite ilicit
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită...
Caricatura zilei
Buhăianu: crede că Ministrul Funeriu a oprit hoţia
Liberalii vor să scoată lumea la vot cu orice preţ
Priceputa Lupaşcu nu vrea modernizarea B-ului Eminescu
Circa 700 de elevi gimnaziali nu vor să mai continue studiile
Emoţii ale profesorilor pentru examenul de titularizare
De azi încep înscrierile la Bac pentru sesiunea de toamnă
Şefii din Educaţie cred că masterul didactiv îi va deştepta pe profesori
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog