Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18197
De la 07 Ianuarie 2003
122903846

Un zvon cu sâmbure de adevăr

  • 26 August 2014, 23:00
Joi, întreaga media naţională era alarmată că a dispărut Crin Antonescu. Iar dispariţia era cu atât mai misterioasă, cu cânt a avut loc în pline negocieri cu PSD-ul pentru reorganizarea guvernului. Se făceau fel de fel de presupuneri, printre care şi faptul că Antonescu ar fi cedat nervos şi s-a internat în regim de urgenţă.
Chiar prin Botoşani se vehicula acest zvon şi nu erau puţini cei dispuşi să-şi argumenteze afirmaţia cu faptul că în ultimele zile Crin Antonescu avea o faţă de om hăituit, dezorientat care s-ar afla în prag de nebunie.
Lucrurile s-au mai aşezat joi spre după amiază când au apărut primele informaţii cum că Crin Antonescu ar fi plecat din ţară într-o vizită privată. Iar dovada a apărut când Antonescu a intervenit telefonic la postul B1 Tv, în emisiunea lui Bădin, afirmând că a dat termen PSD-ului şi premierului Ponta ca până luni, săptămâna viitoare, să aleagă dacă mai vrea să guverneze cu PNL sau nu.
Din această intervenţie telefonică a rezultat că Antonescu s-ar afla în Bruxelles, pentru a participa la un eveniment privat. Ba chiar Bădin i-a urat distracţie plăcută.
Acum să analizăm o altă parte a zvonului care s-a creat prin plecarea intempestivă a lui Antonescu la Bruxelles. Ce eveniment privat putea fi atât de important, mai important chiar decât rezolvarea problemelor legate de viitorul PNL-ului în Guvernul USL?
Nu ştim importanţa acestui eveniment pentru că nu ştim în ce constă el. În schimb, cei atenţi la mişcările politicienilor n-au scăpat din vedere anumite coincidenţe. Crin Antonescu a plecat la Bruxelles joi dimineaţă. Vineri s-a aflat la Bruxelles şi preşedintele Traian Băsescu pentru a se întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso.
Imediat au apărut şi speculaţiile. Antonescu s-a dus la Bruxelles pentru a avea o întâlnire secretă cu preşedintele Băsescu şi a stabili dacă PNL rămâne sau iese de la guvernare şi care va fi viitorul dreptei politice din România. Se spune că Antonescu ar tranşa cu Băsescu o susţinere a sa la alegerile prezidenţiale din toamnă, Antonescu garantându-i lui Băsescu postul de premier imediat ce al va fi validat preşedintele României.
Speculaţiile nu sunt lipsite de o anumită doză de realism politic. Să presupunem că această întâlnire a avut loc şi că cei doi s-au înţeles asupra acestui parteneriat politic în dauna PSD. Ce garanţii poate avea Băsescu de la Antonescu că va fi numit premier cum ce garanţii poate avea Antonescu că dacă iese din USL şi de la guvernare Băsescu îl va sprijini la prezidenţiale. În România politicienii n-au cuvânt, n-au onoare şi nu-şi respectă angajamentele. Dovezi avem cu ghiotura din 1990 încoace. Toate partidele care s-au înfiinţat, unele dispărute acum, au încheiat alianţe şi parteneriate politice pe care apoi, când li s-au ivit o oportunitate mai bună, le-au denunţat.
Dar dacă avem în vedere ura liberalilor şi a preşedintelui Băsescu faţă de social-democraţi şi mai ales faţă de jocurile politice mizerabile promovate de Dan Voiculescu, este posibilă o înţelegere sinceră între Antonescu şi Băsescu. Anumite semnale că s-ar pune la cale aşa ceva au apărut în ultima perioadă şi chiar premierul Victor Ponta a susţinut public că Antonescu a trecut de partea lui Băsescu.
Ziua de luni va aduce clarificări şi va face lumină în privinţa viitorului Guvern şi a viitoarelor alianţe politice.
15.02.2014

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Coşmarul unei patroane şi a angajaţilor săi
Tupeu condimentat din plin cu nesimţire
Bancul zilei: Poliţiştii şi muzica de operă
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog