Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7910
De la 07 Ianuarie 2003
122867977
Una pe zi

Conţac şi-a stăpânit piciorul… spre fericirea poponeţii reporterilor

  • (Cârcotaşul)
  • 29 January 2007, 23:00
Pentru că Bianca nu s-a lăsat descusută, cu greu am reuşit să aflu de ultima ispravă a preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, bădia Costică, consumată sâmbătă, chiar pe holul mare şi larg al Prefecturii. Cică, sâmbătă, reporterii, adunaţi în turmă, după cum li s-a ordonat de către şefii care le fac privilegiul de a-i primi în birourile luxoase cu care au fost înzestraţi de electorat, s-au proptit în uşa lui bădia Costică. Ceasul rău, c-aşa-i sâmbăta! Supărat că presa-l interpretează în duelul cu prefectul, bădia, în totala-i masivitate corporală, o făcea pe prâsnelul prin birou, înnegrit de ciudă pe trepăduşii ziarelor locale care tocmai publicaseră cum a pierdut el procesul cu prefectul, definitiv şi irevocabil. În mişcarea s-a browniană, a auzit la uşă ciripitul reporterilor. Leu-paraleu s-a făcut. A ţâşnit din birou şi a strigat din toţi rărunchii să iasă, imediat, afară. S-au bulucit bieţii reporteri de nu mai nimereau uşa.
Pata lui bădia Costică s-a fixat asupra unei reportere de la Monitorul, Irina, pe care o consideră cam tare de cap, de vreme ce în ziar a apărut altceva decât a dictat el, cu întreaga responsabilitate ce-l caracterizează. Bădia Costică are dreptate. Irina a absolvit facultatea, studiind pe brânci să-şi ia examenele, inclusiv cel de licenţă, timp în care bădia Costică a terminat facultatea… sponsorizându-i în final şi tencuiala. Deh, nuanţă de chiţibuşar, ar putea spune oricare dintre cititori.
Însă partea principală a monologului recitat de bădia Costică s-a produs pe holul cel mare. Ţipa şi se încrâncena asupra prefectului şi reporterilor ugiliţi pe sub pereţi, de se auzea până în biroul lui Roman. Doamna Silvica, secretara prefectului, care fuma pe hol, a îngheţat în poziţia trasului din chiştoc. N-a mişcat nici când jarul i-a ajuns la degete, atât de mare i-a fost uimirea, văzând şi ascultând talentul teatral al preşedintelui CJ, care a acceptat să se producă şi pe hol, numai să afle toată mişcarea electorală de talentul său ascuns cu grijă până în ziua de sâmbătă. Când monologul s-a sfârşit, bădia s-a retras spumos în budoarul tip birou, meditând pentru regia următorului spectacol, textul urmând a-l scrie directorul Vasilică a lui Bânzar, sfătuitorul său din umbră, un fel de Meternich al Austriei, dar cu manifestări latine. Înţelegeţi dvs. cam cum vine figura asta de stil!
Speriaţi ca de lup, reporterii s-au regrupat şi se întrebau cum fac rost de un smoc de păr cu care să se descânte de sperietură. Unul mai cunoscător într-ale casei, şi-a făcut cruce şi şi-a pipăit cu evlavie funduleţul, bucuros că a scăpat ieftin. Auzise el că Bălăşcău, tot de la Monitorul, nu în băşcălie, ci în serios, a primit un şut în fund de la bădia, c-a săltat ca mingea până a ajuns la redacţie. Neavând martori, şi-a notat şutul în agenda personală, ca insuccese în activitatea personală.
Eu îl cred pe bădia Costică că a ajuns la limitele răbdării şi că o ieşire din acestea îi fac bine la inimioară. Mai cred că, om fiind şi el, citind cum îi sunt vorbele interpretate de presă, îi normal să-şi strângă palmele menghină, să le transforme în buzdugan şi să-i miluiască pe vinovaţi. Şi mai cred că totul i se trage de la acea declaraţie de presă, când i-a acuzat pe unii preoţi, inclusiv pe protopopul Leonte, că trag sfori să se înfrupte din banii publici. Dacă socotesc bine, iar preoţii şi-au făcut datoria de-al scrie pe toacă şi piatra de la intrarea în biserică, făcându-i şi cuvenitele slujbe, sâmbătă s-au împlinit taman 40 de zile. Dacă aşa stau lucrurile, să mor eu de mai merită în ziua de azi să fii liber cugetător, precum tătucul Iliescu. Te faci frate cu dracul, fie el şi preot, şi treci puntea vieţii în siguranţă. Amin!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Depăşesc puterea de înţelegere şi acţiune a autorităţilor locale
Controalele ordonate de prefect au fost eficiente
CJAS susţine că i-a disciplinat pe angajatori
Au cam înţărcat afacerile pe seama concediului medical
Strada Armoniei nu va mai avea sens unic
Lobby pentru un pian nou la Filarmonică
Clubul de fotbal va primi bani, dar pe bază de proiecte, nu moca
Prefectul cere instituţiilor statului să colaboreze
Ştefan vrea ca iluminatul public să fie tratat cu seriozitate
A scăzut cererea de lapte praf
Devine tot mai greu să obţii diplomă de meseriaş
Derută pentru consumatori, în privinţa termenului de garanţie
Ţiprigan nu vrea să fie păcălită
Formare profesională asigurată gratuit
Peste 95 mii de persoane şi familii au beneficiat de ajutoare sociale
APM şi-a completat laboratoarele cu echipamente moderne
Grecia antică XIII
Uleiul de măsline - medicament preţios şi aliment ideal
Chemare cu dublu înţeles
Horoscop
Comentariu la comentarii (XV)
(Ioan Rotundu)
PLD-ul lui Stolojan a trecut de hopul cel greu
Deţinuţii vor viziona piese de teatru
L-au bătut bestial, fără şansa de a rămâne în viaţă
Hoţ prost, vorba lui Vanghele
Tânăr înjunghiat în discotecă
Copil, victimă a unui accident rutier
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog