Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6020
De la 07 Ianuarie 2003
122866087
Una pe zi

Hai, că te-am găbuit, şmecherule!

  • (Cârcotaşul)
  • 19 March 2007, 23:00
Cu ceva timp urmă, prea cinstitul Dorin Ciuştea, cel care s-a îndrăgostit de punga lui Becali mai mult decât de PNG-ul său, afirma că un mogul al presei locale l-a sunat s-o lase mai moale cu cei de la Apa Grup, că-i strică lui socotelile. Ciuştea n-a mers cu curajul decât până la uşa privatei. N-a trecut dincolo de ea, adică n-a dat numele mogulului, de teama represaliilor ulterioare. Auzind aşa o minune, iute am ciulit urechea şi mi-am jurat în aceeaşi barbă spână că nu-mi las duhul să hălăduiască pe coclaurile pe unde s-a plictisit ceva vreme şi Ivan Turbincă, decât numai după ce aflu numele celui care l-a făcut pe Ciuştea să-şi scuipe în sân. M-am aşezat în faţa calculatorului să croşetez din informaţiile ce le-aveam un niscaiva pamflet, care să-i mai aducă lui Rotundu ceva accesări şi odată cu acestea biştarii de care are nevoie. Nici că m-am aşezat bine pe scaun şi m-a întrebat nedumerit: avem noi, în presa locală, moguli? N-avem, a fost concluzia finală. În schimb am descoperit că-i plină media de secături, şmecheri şi parveniţi. Am luat mai multe nume la rând, dar n-am dibuit pe nici unul că s-ar potrivit cu spusele lui Ciuştea.
Duminică căscam gura prin oraş. Din plictiseală, am zis să trec pe la o cunoştinţă, să ne plictisim împreună. Numai ce-am intrat în holul blocului său, că pe jos stăteau împrăştiate vreo 20 de plicuri. Curiozitatea m-a împins să ridic unul. Erau facturile de la Apa Grup. Tocmai trecuse înaintea mea un „împrăştiitor” de facturi de la firma care s-a angajat să facă această treabă. Omul arunca plicurile în casa scării şi trecea la următorul bloc. Treabă de mântuială, ce mai. Ieri m-am interesat şi prin alte părţi ale oraşului. Am aflat c㠄tehnica” distribuirii facturilor este aceeaşi cam peste tot. Plicurile sunt aruncate în holul blocurilor, copii le aruncă mai departe, dacă nu reuşesc să le rupă, iar abonatului îi creşte barba, tot aşteptând factura s-o plătească. De aici se naşte un şir întreg de necazuri. Dar cui îi pasă?!
Apa Grup s-a spălat pe mâini cu detergent înălbitor, cedând distribuirea facturilor către o firmă a cărei patron ar fi Ionuţ Poclid. Cum, care Poclid? Cel de la SOMAX, bre! Acuma este de înţeles de ce Ciuştea n-a rostit preacuviosul nume. Dacă-l rostea, adio invitaţie pe SOMAX, adio creşterea în sondaje a PNG-ului, adio mediatizarea declaraţiilor făcute. Poclid continuă să-şi „ancheteze” invitaţii pe post, oamenii săi continuă să arunce facturi prin blocurile Botoşanilor, Apa Grup continuă să plătească milioane bune pentru o prestare de serviciu prost făcută. Iar noi, ca de obicei, ne păstrăm locul de fraier. Trebuie să recunoaştem că vacă mai bună de muls, precum Apa Grup, n-avem alta în Botoşani!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (LVI)
(Ioan Rotundu)
Anunţ Grădiniţa nr. 24 Botoşani
Terci ca la Bunicul Ilie
Scurte, dar vioaie
Lumea evreiască şi Israel III
Horoscop
Elevi şi studenţi botoşăneni în Parlamentul Tinerilor
Finala Miss Preuniversitaria la a XV-a ediţie
Ţarcă vrea o nouă întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor culturale
Medicina de familie lasă de dorit
Bătrână dispărută, găsită decedată
Ajuns în comă profundă la spital
Beat la volan
Tarla incendiată de un copil
Conţac îl apreciază şi susţine pe ţărănistul Miluţ
Conţac se simte stresat de către cei de la DNS
Senatorul Vasilescu se crede bruiat
Instituţia Prefectului stă bine la capitolul reţea de calculatoare
DSV vrea să intervină împotriva mecanismului economiei de piaţă
Banii pentru vama Rădăuţi Prut se lasă aşteptaţi
Administratorii de asociaţii au de făcut corecturi la ajutoarele băneşti
Profitaţi de aceste oferte!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog