Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13706
De la 07 Ianuarie 2003
122899355
Una pe zi

Nu ne consideraţi proşti, că suntem mai mulţi ca voi!

  • (Cârcotaşul)
  • 8 November 2006, 23:00
Guvernul ne pregăteşte pentru o nouă majorare de preţ la gazul metan. Mai întâi, preşedintele Băsescu ne-a anunţat, cu vocea-i dogită de şpriţ şi ţigară, că actuala majorare de preţ la gazul metan s-a făcut pentru a nu scădea inflaţia prea mult. Cică, o scădere a inflaţiei sub rata prognozată, n-ar fi sănătoasă pentru viitorul nostru economic. Naiba să-i mai înţeleagă! O creştere a inflaţiei ne arde la buzunar, scăderea inflaţiei către cota zero, ne arde tot la buzunar. Oricum am da-o, tot trebuie să băgăm mâna în buzunar, nu să punem, ci să scoatem. Acu, premierul Tăriceanu, prin trepăduşii săi ministeriali, ne avertizează că prin ianuarie 2007 vom fi puşi în situaţia de a suporta o nouă majorare a preţului la gazul metan. Majorarea va veni ca efect al taxei ce Guvernul o va aplica societăţilor distribuitoare de gaz, pentru că le trec conductele pe terenul public, iar afacerile lor sunt private. Iar pentru că distribuţia gazului este o afacere privată, patronii nu vor fi atât de proşti ca să suporte taxa din profitul lor. Nuuu! Ei vor aplica o majorare a preţului, cel puţin la nivelul taxei, dacă nu cumva vor profita şi vor mai adăuga ceva.
Guvernul ne-a şi spus ce va face cu taxa pe ţeava de gaz. O va aloca pentru subvenţia la căldura centralizată. Aşadar, prost să fii şi tot îţi va pricepe mintea că taxa pe ţeavă nu-i decât un impozit mascat aplicat nouă. Se vor lua bani de la toţi cei care consumă gaz, pentru a fi subvenţionaţi la căldură pensionarii şi familiile sărace. Este un fel de act haiducesc. Se ia de la mulţi, pentru a-i sprijini pe cei puţini. Chestia cu taxa pe ţeava care trece pe sub domeniul public poate fi o pârtie şi pentru alte taxe. De exemplu, taxa pentru mersul pe jos, cu maşina, cu tramvaiul pentru că, odată ieşiţi din casă, păşim pe domeniul public şi, urmând logica taxei pe ţeavă, trebuie să plătim. Cu neruşinare, Guvernul Tăriceanu ne pune o nouă taxă prin care să fie colectate fonduri pentru subvenţia la căldura termică. Neavând curajul să recunoască direct aplicarea taxei, a venit cu găselniţa de taxă pe ţeava de gaz. Plătim ruşilor cel mai mare preţ pe metrul cub de gaz. Ce să ne mai plângem că suntem spoliaţi de ruşi, când propriul nostru guvern ne spoliază şi mai rău. Îi reamintesc premierului Tăriceanu vorba de duh a domnitorului Lăpuşneanu: „Proşti, proşti dar mulţi!” Există o limită a răbdării în toate, inclusiv la preţul gazului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Profitorii subvenţiei la căldură
Ioan Rotundu
Piept de pui cu smântână şi ciuperci
Cămaşa lui Ştefan
Horoscop
Românul şi ULTIMUL FĂGAŞ
Sănătatea şi politica
(Dr. Cornel Enache)
Comentariu la comentarii (CCIII)
(Ioan Rotundu)
Sindicaliştii din învăţământ se simt trădaţi de ministruil Hărdău
se pregăteşte un nou val de proteste
IŞJ loveşte sindicatul pe la spate… cu adrese ilegale
Un alt mod de a-l sărbători pe Eminescu
Nou termen în procesul pentru clădirea CGP
Proiectarea pasajului subteran programată în 2007
Pregătiţi pentru anotimpul rece
Careul de aşi al prefectului progresează
Credite pentru reabilitarea monumentelor istorice
Doina Dreţcanu salută Campania paneuropeană
ITM continuă controalele şi aplicarea sancţiunilor
Concursul de desen „Opreşte violenţa din casa ta” şi-a desemnat câştigătorii
Comandaţi acum!
Mai puţin grâu
Botoşaniul vrea să se laude cu oile la Bruxelles şi în holul Parlamentului
Grevă japoneză la sediul Fiscului
"stăm în grevă cât o să se poată...poate nu mai intrăm în UE din cauza asta" a declarat Andrei Paramanov
Sindicatul "Impact" aşteaptă decizia Consiliului Judeţean
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog