Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1157
De la 07 Ianuarie 2003
123124728
pnl
Una pe zi

Profesorii să nu mai plângă, au primit ce-au meritat

  • (Cârcotaşul)
  • 9 November 2006, 23:00
Profesorii se simt trădaţi de către propriul lor ministru care, cică în faţa comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor, a refuzat o creştere de salarii pentru angajaţii din sistemul ce-l conduce. Refuzul a fost numai aşa, de-al dracului, să le demonstreze profesorilor că greva lor împotriva guvernului nu-i nici pe departe un pericol, precum ar fi contele Dracula, inventat de Bram Stoker, pentru cei ce dorm noaptea cu geamul deschis. Hai să trecem niţel în revistă evoluţia politică a celor din învăţământ, strâns uniţi în cuget şi-n simţiri în jurul unui partid. Imediat după evenimentele din decembrie 1989, ca o clasă intelectual-progresistă, cei din învăţământ ne-au arătat „Ce-i de făcut?”, precum ne-a arătat, în vremurile tulburi ale bolşevismului, tovarăşul Cernîşevski. Aşa ne-am dus turmă la PDSR. Să ne reamintim de sălile de clasă, ornate sărbătoresc, cu comisii de vot formate din cei mai credincioşi profesori ai PDSR, care, amabili, ne arătau tufa de trandafiri şi locul de pe buletinul de vot al descendentului moscovit şi continuator al comunismului cu faţă umană, Ion Ilici Ilescu.
La acele vremuri rata inflaţiei stătea cuminte în cutia Pandorei, iar profesorii nu simţeau nevoia unor salarii majorate. Apoi, primul guvernator social-democrat, care n-a făcut gât nici în ziua de azi că a căzut victimă minerilor, Petrică Roman, a deschis cutia Pandorei, din care a năvălit peste noi economia capitalistă, ce-a făcut praf comunismul cu faţă umană al lui Iliescu. Rata inflaţiei a urcat rapid, iar salariile noastre mai puteau fi văzute sub microscop. Bugetul ţării era mic, nevoile mari, aşa că majorarea salariilor s-a făcut după criterii politice de primă urgenţă. Profesorilor, pentru că erau consideraţi de încredere pentru partid, le-au fost îngheţate salariile, ca nu cumva să se mai adauge ceva procente la rata inflaţiei. Între timp românii s-au cam lămurit ce comunism cu faţă umană le oferă PDSR-ul şi preşedintele Iliescu şi, la alegerile din 1996, l-au părăsit pe cel ce-a primit „lumină la Moscova” şi al său partid.
Venită la putere, CDR-ul n-a uitat ce rol important au jucat profesorii la alegerile din 1992, câştigate de PDSR cu peste 80%. Aşa că, atunci când venea vorba de majorat salariile, profesorii erau săriţi. În 2000, loiali PDSR-ului, profesorii au reuşit, tot în sălile de clasă, să readucă acest partid la guvernare şi pe Iliescu la Cotroceni. Şi iarăşi, ştiindu-le loialitatea, premierul Năstase a împărţit salarii celor guralivi şi ameninţători, profesorii fiind lăsaţi mai pe la coadă. Amăgiţi pentru a doua oară de către PDSR, românii, în 2004, le-a luat jucăria puterii, chiar dacă între timp s-au rebotezat în PSD şi au schimbat culoarea albastră cu cea roşie. Alianţa DA, care ştie bine cum s-au comportat profesorii şi care le este orientarea politică, nu s-au străduit să le umfle leafa, ştiind că n-au nici un câştig politic din aşa ceva. Nu vreau să mă gândesc cum va fi viitorul pentru profesori, dar ştiu că până acum au primit ce-au meritat! De aceea stau în întuneric… prin unele şcoli. Poate că intrarea noastră în UE le va aprinde şi lor beculeţul, pentru a afla cum stă treaba.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Apel tardiv pentru calmarea apelor în PNL
LSI va strânge semnături pentru demisia lui Hârdău
Profesorii îşi vor primi salariile restante la plată
Inaugurare a noii şcoli din Corni
Prinşi în flagrant
Autor de furt identificat după câteva luni
Robotul superviril învins de o…
Ciorbă rădăuţeană
Horoscop
Comentariu la comentarii (CCIV)
(Ioan Rotundu)
“Maria Tănase, Pasăre Măiastr㔠la Botoşani
Salariile profesorilor salvate de rectificare
Ciuştea linişteşte spiritele la DGASPC
Se vrea eliminarea suspiciunilor asupra unor licitaţii publice
Numai dacă vă interesează!
Prefectul Roman consideră că a respectat legea în cazul Dracşani
Amenzi de peste 80 de milioane aplicate pentru nerespectarea normelor PSI
Service auto amendat şi închis de OJPC
Protecţia consumatorilor a aplicat amenzi de peste 70 de milioane
Crează un nou concept pentru mediu pentru 2.000 lei
Cifra de afaceri a crescut cu circa 15%
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog