Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10782
De la 07 Ianuarie 2003
122896431
Una pe zi

Taină a familiei Conţac ascunsă în arhivele Comaliment

  • 14 February 2007, 23:00
Vă spuneam ieri că piţigoiul meu a zburat către Coamliment, ciripindu-i şi lui un confrate cu surse printre vrăbiuţele gureşe că în arhiva acestei societăţi s-a găsit un document foarte elocvent în vorbe şi fapte. Pasăre de ispravă, piţigoiul! Din ciripitul lui i-am tras şi eu banii, pentru pamfletul de astăzi, lui Rotundu. Poveste îşi are originea cu vreo doi ani în urmă, şi stă croşetată pe banii publici destinaţi programului „Cornul şi laptele”. Când PSD-ul a iniţiat acest program, crezând că le va aduce voturi care să le dea veşnicie la guvernare, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani era Ioan Aniculăese.
La prima licitaţie organizată, printre cei care s-au înfruptat din banii destinaţi acestui program s-a aflat şi Constantin Cuciureanu, prin a sa soră Pelinescu, care a licitat şi a câştigat distribuţia dar şi brânza din pachet. Pe atunci Conţac nu era decât vicepreşedinte al CJ, iar coana Maricica, nevastă-sa, nu stătea prea înfiptă în conducerea Comaliment. Domn Costică, văzând câte miliarde se duc în şir indian către conturile lui Cuciureanu, a început a cârcoti împotriva acestuia şi a-l sabota la decontare. Prin 2005, când deja trona în fruntea CJ ca preşedinte, licitaţia la „Cornul şi laptele” şi-a avut toate frâiele în mânuţele sale, dar şi ale cucoanei Maricica, care se ajunsese prin Comaliment cu ceva pachet mai maşcat de acţiuni şi membră în Consiliul de Administraţie, funcţie plătită ochios.
N-a prea aflat presa mare lucru despre această licitaţie, că erau cu toţii la prohabul lui domn’ Costică, deschis generos cu contracte publicitare. Acum, în arhiva Comaliment, a fost găsit contractul încheiat între CJ şi Comaliment, pentru distribuţia cornului şi laptelui în anul şcolar 2005 şi mai departe. Ştiţi cine sunt semnatarii? Mi-a spus piţigoiul. La preşedintele CJ semnează Constantin Conţac iar din partea Comaliment Maria Conţac. Miza: multe zeci de miliarde de lei, dar vechi.
Cât de moral este acest contract şi cât de compatibil era soţul să semneze alături de soţie, pe mine nu mă interesează, că mortul de la groapă nu se mai întoarce, cum banii viraţi Comalimentului nu se vor mai întoarce în visteria CJ. În schimb, pervers cum sunt, aş vrea să ştiu dacă domn Costică a semnat contractul înainte sau după ce cucoana Maricica şi-a făcut datoria de soţie. Asta-i taina ce mă intrigă, nu cine-s semnatarii unui contract mizer la etică. (Cârcotaşul)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (XXXI)
(Ioan Rotundu)
Directorul Pavel aduce o firmă de consultanţă pentru proiecte
Şi-a reclamat fiica pentru tâlhărie
Viol inventat cu multă putere de imaginaţie
Ajunşi la spital din neatenţia şoferului
Elevii de clasa a VII-a vor susţine tezele cu subiect unic
Sindicatele au convocat o dezbatere pe tema facturilor de la Termica
Salariul minim pe economie refuzat angajaţilor unei societăţi
Valentine’s Day la Penitenciarul Botoşani
Infidelitate
Fasole scăzută
Iran şi Persia III
Românul şi europarlamentarul
Horoscop
Municipalitatea a făcut progrese în colectarea deşeurilor
Comuna Cristeşti, singura amendată în aplicarea legilor proprietăţii
Teatrul „Mihai Eminescu” doreşte să aducă suflu un nou
Se reintroduc abonamentele, la teatru
Gornea transmite locatarilor ANL să-şi drămăluiască răbdarea
Blocul H4 gata de recepţie
Terenurile armatei iau drumului municipalităţii
Conţac atenţionează Curtea de Conturi asupra cheltuirii banilor în spitale
În loc de un tigru fioros, parlamentarii au văzut o mâţă bearcă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog