Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2990
De la 07 Ianuarie 2003
122888639

Unde era atunci Codreanu, să ia atitudine alături de noi?

  • 24 February 2008, 23:00
Preşedintele peremiştilor botoşăneni, Dumitru Codreanu vrea să pună o întrebare primarului Cătălin Flutur şi Gărzii de Mediu. Mai exact, vrea să afle unde este limita de intrare a municipiului Botoşani dinspre Suceava. Asta fiindcă zilele trecute a avut „surpriza” să fie oprit de şoferul unui tir de Maramureş care nu ştia dacă a ajuns la Botoşani sau nu.
„Noi nu mai avem o placă la intrare în Botoşani pentru că s-a aprobat o investiţie a domnului Borcea de la Dinamo, undeva la ieşire, pe stânga. Investiţie care a făcut să se încalce Legea 26, legea fondului forestier. Am trimis o adresă celor de la Garda de Mediu să ne spună dacă s-a aplicat legea silviculturii”, a declarat Dumitru Codreanu.
Liderul peremist botoşănean atrage atenţia că orice copac de pe teritoriul României, fie el şi izolat intră sub legea silviculturii. Chiar şi perdelele de pe lângă căile ferate sau drumuri, dar nu mai ales cei 76 copaci ce s-au tăiat de la intrarea din oraş. „Legea prevede că în locul celor tăiaţi trebuie să se planteze de trei ori pe atât. S-a făcut acest lucru sau nu? S-a demolat ceea ce susţinea placa de intrare şi cu denumirea oraşului. Probabil primarul, cu gândul să facă acel parc de agrement, va muta limita municipiului Botoşani la Hudum încolo sau pe la Stejarul”, mai spune Codreanu.
Totodată, peremistul vrea să afle un răspuns şi vizavi de pâlcul de pini de la intrarea în oraşul Botoşani dinspre Iaşi, unde în loc s-a construit o staţie de benzină. Codreanu vrea să fie informat referitor la cine a aprobat să se taie pinii respectivi, cine i-a tăiat şi dacă s-au pus în loc alţii. Acesta îl roagă pe primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur ca, aşa cum se ocupă de investiţii aducătoare de fonduri pentru municipiul Botoşani şi nu numai, să se ocupe şi de ceea ce înseamnă „inima verde” a oraşului. „Cine are ocazia să meargă cu avionul de la Suceava la Bucureşti poate vedea că oraşul Botoşani arată extraordinar de frumos din avion şi mai ales Parcul Eminescu. Noi suntem văzuţi în Moldova ca oraşul verde, dar în condiţiile în care vom tăia fără noimă, nu va mai fi aşa, ci unul SF cu colb , praf, fum şi cu bulevarde vopsite în roşu”, avertizează Dumitru Codreanu.
Îi amintim domnului Codreanu că publicaţia Jurnalul Online a scris încă de acum doi ani că investiţia lui bo0rcea s-a realizat cu încălcarea mai multor legi, fără ca cineva să se fi sinchisit de sesizarea noastră şi a cetăţenilor din zonă. Unde era atunci domnul Codreanu şi de ce n-a luat atitudine alături de noi? (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Omul care se crede îndreptăţit la o statuie
Primarul care s-a declarat duşmanul comisioanelor
Vor porni în luptă cu trei proiecte viabile
Comentariul comentariilor (LVIII)
(Ioan Rotundu)
Stimulente pentru cei care angajează românii veniţi din străinătate
Liberalii nu îşi permit să-şi piardă timpul cu plângeri penale
Dispută politică pe seama unei săli de şedinţe
„Priceperea sau nepriceperea mea a fost atestată de MDLPL”
Schimb de folclor muzical între Botoşani şi Herţa
Luându-l pe Ciuştea drept model, se răţoieşte la Conţac
Grădina de Vară din Botoşani rămâne în slujba culturii
Vor să-l bată pe Flutur cu un candidat cruduţ
AJOFM vrea să colaboreze cu Poliţia de Frontieră
Măslinele vor putea fi consumate în siguranţă
Renunţă la alocaţiile din ţară pentru cele din străinătate
Pot deveni studenţi fără examen de admitere
Ţiprigan cere anularea salariilor şi gradaţiilor de merit
Valorificarea resturilor de la circumcizie
Horoscop
Arestat la domiciliu
Program TELE’M Botoşani, luni, 25 februarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog