Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11316
De la 07 Ianuarie 2003
122583255

Ungureanu vrea în 60 de zile venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB.

  • 17 February 2012, 23:00
Pentru Guvernul pe care il conduc, combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranta nationala si de reforma administrativa, a declarat vineri primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu, in cadrul intalnirii de lucru din cadrul Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.
Seful Executivului a cerut continuarea ferma a actiunilor de combatere a evaziunii fiscale, cu accent asupra contrabandei cu alcool si cu produse vegetale. "Avem la dispozitie doua surse importante pentru cresterea veniturilor bugetare si a produsului intern brut: accesarea si gestionarea eficienta a fondurilor europene si combaterea evaziunii fiscale.
Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeana de 40%. Va cer ca in termen de 60 de zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB. Aveti sprijinul meu neconditionat pentru aplicarea masurilor necesare obtinerii acestui rezultat", a cerut premierul.
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a precizat ca legislatia romaneasca are parghii legislative si instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale. Ministerul Justitiei va face o analiza riguroasa privind aplicarea legislatiei in domeniu si a mentionat ca daca se vor impune modificari, acestea vor fi propuse Guvernului, a adaugat ministrul Catalin Predoiu. La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a mentionat ca "obiectivul privind intensificarea masurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite sa fim mai flexibili in ceea ce priveste cheltuielile cu investitiile, in timp ce ramanem stricti pe tinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB".
Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a asigurat ca: "Ministerul pe care il conduc si institutiile din subordine vor interveni prompt si vor sesiza, fara intarziere, cazurile de complicitati ale autoritatilor cu evazionistii".
Ministrul Economiei, Lucian Bode, a aratat ca Ministerul Economiei, prin ANPC, verifica riguros calitatea si conformitatea produselor din gama benzinelor si motorinelor comercializate pe teritoriul Romaniei. La intalnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai participat: presedintele ANAF, Sorin Blejnar, reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor, Garzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Politiei Romane si Politiei de Frontiera.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Reclamaţii turceşti
40 de familii din Brateşu Vechi ajutate de pompierii botoşăneni
Nicolae Negru: Ştefan cel Mare – preşedinte!
Ion Petrescu: Noul Machiavelli, din Tiraspol
Salariile directorilor de companii de stat, micşorate cu 25-30%
Un hot care a vrut să jefuiască clienţii unui bar din Olanda a fost ignorat complet de aceştia
Dinu Damaschin, protectorul Monicai Gabor, a murit la Curtea de Apel Bacău
Ministrul Borbely reduce numărul autorizaţiilor de mediu
Preţurile la gazele importate de România au scăzut cu circa 15%
Centrul Militar Judeţean se mută în sediu nou într-o lună
Surprize portocalii pentru liberalul Florin Ţurcanu
Botoşani: Deştepţii cedează, consilierii judeţeni USL nu
Primăria Suliţa, mărul discordiei din USL
Protecţia Consumatorului tratată ca un fel de moaşă comunală
ITM: Mii de cărţi de muncă abandonate de titulari
Verificări severe asupra acordării ajutoarelor pentru încălzire
Premieră la Protecţia Copilului Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog