Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26122
De la 07 Ianuarie 2003
122911771

„Vasilache” va juca în Turcia

  • 7 May 2009, 23:00
Teatrul pentru Copii si Ttineret “Vasilache” Botosani va participa in perioada 9-14 mai la cea de a II a editie a “Festivalului International de Papusi din Tracia” ( Trakya International Puppet Festival) ce va avea loc in Turcia. Festivalul se desfasoara in patru orase : Lüleburgaz ,Edirne ,Babaeski si Kırklareli. Vom juca cate o reprezentatie in fiecare oras alaturi de 20 de trupe din opt tari
Tarile participante sunt Iran,Spania ,Rusia,Grecia,Bulgaria,Ucraina,Turcia si Romania.
Pe afisul festivalului sunt drapelele tarilor participante iar Romania este reprezentata in acest festival de un singura teatru si suntem mandri ca acesta este Teatrul “Vasilache” din frumosul nostru oras Botosani. Spectacolul pe care il vor vedea spectatorii turci dar si papusarii din trupele prezente in festival , este “Clovnul”.
Scenariul spectacolului o fost scris in anul 2003 de patru actori si anume Daniel Badale,Cristinel Onofrei ,Florin Iftode si Marius Rusu. Regia si scenografia sunt semnate de Valentin Dobrescu. Actorii care fac parte din distributie sunt Florin Iftode,Marius Rusu, Aurica Dobrescu si Laurentiu Vasilache.Luminile si sunetul sunt asigurate de Ionel Agache iar tehnician de scena este Gheorghe Salaru.Spectacolul este nonverbal de aceea nu vor exista dificultati de comunicare cu publicul strain.
Unii botosaneni ,spectatori fideli in sala lui “Vasilache” cunosc povestea trista a clovnului nostru insa duminica trecuta noi am prezentat spectacolul la ora 17 dar din pacate au fost doar 7 spectatori in sala. In Turcia arta teatrului de papusi nu este dezvolatata ,este un domeniu nou si de aceea este foarte cautat si apreciat mai mult decat aici. Am spus de multe ori si repet cu fiecare ocazie ca sunt parinti in Botosani care nu si-au gasit timp sa petreaca o ora cu copilul lor vizionand un spectacol.Este atat de la indemana sa vii duminica in orasul tau, contra unui bilet de doar 5 lei sa-ti oferi o ora de copilarie cat mai este copilul tau copil. Cum spunea Lucian Blaga “Copilaria este inima tuturor varstelor” iar la Teatrul “Vasilache” retraiesti copilaria.
Anul trecut am participat la prima editie," 1st International Thrace Puppet Theatre Festival” cu spectacolul “O minune intr-un lan de soare” in regia lui ION SAPDARU pentru ca Mesut Sarioglu directorul teatrului Ucan Eller KuKlaevi din Turcia a vazut acest spectacol cand l-am jucat in Bulgaria la un festival si pentru ca i-a placut a luat hotararea sa ne invite la Luleburgaz.
Festivalul nu este competitiv de aceea nu vom veni cu premiu ca de obicei dar cu siguranta vom impresiona cu maiestria noastra.
Director adjunct,Mihaela Nistorica

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Elena Băsescu a primit o pereche de opinci
Sluga Chişinăului s-a dus la Moscova
să ceară voie pentru “Parteneriatul Estic” lansat de UE
S-a înfiinţat Coaliţia Societăţii Civile pentru Românii de Pretutindeni
Sărbătoare de 10 Mai şi la Biserica Buna-Vestire din Montreal!
Comunicat de presă ISU
Răţuşca cea urâtă
Comentariul comentariilor LXXI
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Orgoliul poliţistului
Câştigă şi tu bani pe net
Paul Popa este oficial subprefect
Angajaţii DGASPC Botoşani deja au rămas fără bani de salarii
Apa Grup vrea o majorare a preţului apei cu 31%
„Satule, mândră grădină” la a 30-a ediţie
CJ Botoşani a sărbătorit Ziua Europei la şcoală
Primarul Capotă vrea sutane preoţeşti la vidioconferinţe
Românul şi gripa porcească
Tocăniţă de pui
Iar s-a amânat plata subvenţiilor în zootehnie
Bugetul medicilor de familie s-a subţiat cu peste 50%
Schimbare de tactică a luptei sindicale şi în Sănătate
Egalitatea salarială, o nouă şarlatanie politică!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog