Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24436
De la 07 Ianuarie 2003
122884503

Vechi şi noi nelegiuiri ale poliţistului Romică Gorgan (II)

  • Ioan Rotundu
  • 22 November 2017, 23:00
Cum spuneam în reportajul publicat în ediţia de ieri, calvarul familiei Satcou a continuat. Poliţistul Romică Gorgan nu pare a face parte din categoria celor care să aibă măsură asupra faptelor. De responsabilitate nici nu poate fi vorba. Vecina Marietei Satcou s-a conectat la reţeaua de apă a localităţii şi a desfiinţat fântâna de unde lua apă şi familia Satcou. Cum spuneam, cei din familia Satcou sunt penticostali şi nu au manifestări scandaloase. Dimpotrivă, preferă să lase de la ei numai să nu păcătuiască faţă de Dumnezeu.
Pentru că nu mai avea de unde lua apă, Satcou au decis să-şi facă propria fântână, aşa că s-au dus la primărie să obţină autorizaţie de construcţie. Numai că funcţionarul de la urbanism i-a spus că trebuie ca mai întâi să achite o amendă de 200 de lei aplicată de poliţistul Romică Gorgan pentru că a provocat scandal cu vecina.
Femeia, ştiindu-se nevinovată, s-a dus la primarul de atunci Aurel Ungureanu care l-a chemat pe poliţist să dea relaţii în ce context a aplicat amenda. Gorgan n-a putut să ofere niciun fel de explicaţii referitoare la cine a reclamat scandalul şi de ce n-a comunicat un exemplar din procesul verbal de amendă spre ştiinţă şi femeii ca eventual să-l poată contesta.
Băiatul mai mare al familiei Satcou a fost părăsit de nevasta care a preferat să plece în Italia, lăsându-şi soţul cu cei doi copii. Legea a obligat-o pe femeie să plătească pensie alimentară, numai că fosta nevastă şi mamă nu şi-a respectat obligaţia. Reclamată la poliţie, Gorgan l-a chemat pe soţul reclamant şi a încercat să-l determine să-şi retragă plângerea, folosind inclusiv ameninţări că-i arată el „pensie alimentară”.
Dar fapta cea mai gravă a comis-o Gorgan pe la sfârşitul lunii august acest an. Mitică Satcou (foto), rămas fără locul de muncă de la Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani, s-a angajat la diferite firme de construcţii din Suceava. În acest an lucra la o firmă din Fălticeni. Într-una din zile s-a întors acasă cu maşini de ocazie. A ajuns până în localitatea suceveană Şerbăneşti de unde a pornit pe jos să treacă apa Siretului pentru a ajunge acasă.
Pe podul de pe Siret i s-a făcut rău şi a sunat la 112. Cum am arătat, în urma bătăii primite de la Gorgan omul a rămas cu grave consecinţe de sănătate. A venit salvarea să-l preia dar a venit şi poliţistul Gorgan. Salvarea l-a dus pe Mitică Satcou la Spitalul municipal Dorohoi şi de acolo a fost trimis la Psihiatrie Botoşani. În tot acest timp, agentul şef de poliţie Romică Gorgan l-a amendat pe Mitică Satcou cu suma de 500 lei pe motiv că a vrut să se arunce de pe pod în apa Siretului după ce s-a bătut cu feciorul său mai mare care a fost amendat şi el cu aceeaşi sumă.
Fapta poliţistului este una incredibilă. Omul nu ajunsese acasă, deci nu avea cum să se certe cu propriul copil cu care nici nu apucase să se întâlnească pentru că îl luase salvarea de pe pod. În procesul verbal de amendă poliţistul Gorgan l-a pus martor pe pălimarul de la biserică, un tânăr pe nume Sorin. Poliţistul nu i-a dat voie să citească ce a scris în procesul verbal şi nici nu i-a explicat ce rol are semnătura sa. Când Sorin a aflat ulterior că de fapt el a devenit martor la un scandal care nici nu a avut loc, a început să plângă pentru că el este om cu credinţă în Dumnezeu şi nu vrea să facă rău nimănui.
Mitică Satcou şi feciorul său au contestat amenzile primite la Judecătoria Dorohoi dar acest fapt înseamnă bani cheltuiţi cu drumurile, timp pierdut şi consum nervos. În ce-l priveşte pe poliţistul Romică Gorgan, el a continuat să-i ameninţe pe cei din familia Satcou că le scoate el din cap democraţia pentru că în comună legea o face el şi nimeni altcineva.
Cazul poliţistului Romică Gorgan este un exemplu clar al abuzurilor practicate de către unii poliţişti. Recent, şeful IJP Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu declara presei locale că el susţine demersul ministrului de Interne Carmen Dan de a spori puterile poliţiştilor. O fi vrând Şerbănoiu ca toţi poliţiştii să fie aidoma lui Gorgan iar cetăţeanul de rând să stea preş în faţa poliţiştilor care de cele mai multe ori sunt lipsiţi de educaţia elementară, cât despre cea juridică nemaiputând aduce vorba. De când scriu despre abuzurile lui Gorgan nu l-am auzit pe comisarul şef Viorel Şerbănoiu că a trimis o anchetă la acest post de poliţie pentru a stabili ce măsuri se impun a fi luate.
Îi mai amintesc comisarului şef de Poliţie Viorel Şerbănoiu că în perioada sa de şefie doi cetăţeni au fost bătuţi în posturile de poliţie până au fost omorâţi. Mă refer la cazul de la Mihălăşeni şi Viişoara. Nu cunosc niciun poliţist omorât în bătaie de cetăţeni. Atunci n-a ieşit Şerbănoiu să spună că se vor lua măsuri drastice cu poliţiştii care comit abuzuri asupra cetăţenilor nevinovaţi.
Miliţia lui Ceauşescu avea frică doar de şefii din PCR, poliţiştii de acum au frică doar de liderii PSD. Grav este li lipsa de atitudine din partea societăţii civile. La Poliţia din Vf. Câmpului se fac anchete politice. Poliţistul Gorgan îi cheamă şi îi anchetează pe cei care scriu comentarii critice pe reţelele de socializare la adresa sa sau a primarului PSD Maria Huţu. Au fost anchetaţi pentru opiniile lor Vasile Halici şi Vasile Ţuca.
Dacă un sătean critică poliţia sau primăria, a doua zi la poarta sa vor veni Gorgan şi primăriţa Huţu pentru a-l ameninţa că-i vor face viaţa un iad dacă mai postează comentarii critice la adresa lor. În comuna Vf. Câmpului dictatura gen Dragnea este în floare şi tare îmi este teamă că va rodi şi prin alte comune din judeţ aşa cum rodeşte la nivel de ţară.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Contradicţie gastronomică
Horoscopul zilei de 23.11.2017
Tariceanu, despre prezenta lui Kovesi si Ludovic Orban la o dezbatere:
O scena din Coreea de Nord in care cetatenii preamaresc regimul. Orban, ca in bancul cu spanzuratul care intreaba daca trebuie sa aduca si sapanul
Ministerul Educatiei ia in calcul sa-i oblige pe absolventii de facultati de stat sa lucreze in Romania
o perioada egala cu durata studiilor
Liberalii si reprezentantul PMP s-au retras din comisia speciala in care se dezbat legile justiei
Petre Daea l-a atacat dur pe seful Consiliului Concurentei,
in timpul sedintei de Guvern, pe tema scumpirii oualor: Ar fi bine sa dea explicatii Guvernului. Nu este paun printre gaini
Marile confederatii sindicale se alatura in premiera protestelor din Piata Victoriei,
initiate pana acum de grupuri civice: Blocul National Sindical si Cartel Alfa fac apel la romani sa iasa in strada impotriva modificarii legilor justitiei si Codului fiscal
Legile justitiei in Parlament:
Orice act legat de justitie co-semnat de CSAT sau de serviciile de informatii devine informatie publica/ Comisiile parlamentare de control SRI si SIE verifica declaratiile magistratilor privind legaturile cu serviciile secrete
Klaus Iohannis, despre legile justitiei:
Sunt ingrijorat, se poate constata un dialog al surzilor
Panouri mobile de protectie pentru cercetatii penal.
CSM vrea sa limiteze drastic accesul presei la informatii din dosare in ancheta si sa interzica filmarea indiferent de calitatea persoanelor audiate
Iohannis, despre Dragnea si statul paralel:
Trebuia sa demisioneze. Asta cu statul paralel este o gluma proasta. Se victimizeaza
Iohannis: Nu ma tem absolut deloc de suspendare.
Nu exista nici un temei, nu cred ca romanii isi doresc asta
Gura păcătosului Dragnea adevăr rosteşte. Statul paralel există
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog