Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2734
De la 07 Ianuarie 2003
122888383

Vicepreşedintele chinez merge in SUA

  • pentru a îndepărta "deficitul de încredere" dintre Statele Unite şi China
  • 7 February 2012, 23:00
China si Statele Unite sufera de un deficit de incredere pe care vicepresedintele chinez Xi Jinping spera sa il indeparteze, in cadrul vizitei sale diplomatice din SUA de la inceputul saptamanii viitoare, relateaza Reuters. Xi merge in statul Iowa si in Los Angeles.
"Exista cu certitudine un deficit de incredere intre China si Statele Unite", a spus viceministrul de externe chinez, Cui Tiankai. Oficialul a afirmat si ca "sunt suficient de multe persoane care doresc ca aceste relatii sa fie din nou stabilite, pentru ca pot fi cu adevarat numite prea mari pentru a esua".
"Noi speram ca ambele parti vor privi aceasta vizita drept o oportunitate de a spori comunicarea, de a creste cooperarea si de a adanci aceste relatii. Regiunea Asia-Pacific este suficient de mare pentru a cuprinde in interiorul ei atat pe China, cat si pe SUA", afirma Cui.
Vizita lui Xi in Statele Unite include o intalnire cu presedintele Barack Obama la Casa Alba joi, insa analistii sunt reticenti privind obtinerea unui acord semnificativ in problema Siriei, Iranului sau a altor zone conflictuale, inclusiv drepturile omului sau dezechilibrele comerciale. Conform purtatorului de cuvant al Ministerului de Extern, Liu Weimin, vicepresedintele Xi va merge apoi in Turcia si in Irlanda dupa vizita din Statele Unite, insa acesta nu va avea intalniri pe o tema specifica in niciunul dintre cele doua state.
Chiar daca Liu nu a precizat care vor fi subiectele de pe agenda vicepresedintelui, el a spus ca nu primeste cu bucurie declaratiile lui Obama ce incearca sa constranga China si alte state pentru a renunta la practicile comerciale neconcurentiale.
"Exercitarea de presiuni este dovada unui comportament total iresponsabil si nu va duce la rezolvarea problemelor", a adaugat Liu. In cazul vice-presedintelui Xi Jinping, aceasta vizita este un pas major pentru intentia sa de a fi urmatorul lider al Chinei. Cresterea importantei sale atat pe plan intern, cat si extern, indica faptul ca el este o solutie posibila pentru inlocuirea lui Hu Jintao la conducerea Partidului Comunist la sfarsitul acestui an, si prin urmare pentru presedintia statului, la inceputul anului 2013
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Certificatul de căsătorie…
Petru Bogatu: Ghimpu, Filat şi Lupu vor înfunda puşcăria
Presa internaţională despre Mihai Răzvan Ungureanu
şeful spionilor care a studiat la Oxford devine prim-ministru
3500 de femei ninja se antrenează în Iran
ele ar putea apăra statul în cazul unui atac străin
Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a fost prelungit
Maurii nu pot pleca
Botoşani: Drama familiei Hariga capătă proporţii înfricoşătoare
Georgiana – Iuliana a urcat la ceruri frăţiorul Denis mai poate fi salvat
Botoşănenii sunt rugaţi să mute maşinile din nămeţi
în caz contrar le vor privi cum le ridică HSR
Botoşani: Se poate parca în orice loc liber
Persoane fără adăpost ajutate, în continuare, de autorităţi
Costul standard pe elev pune în dificultate financiară şcolile
Salariile câştigate în instanţe sunt considerate plăţi ilegale
Au titlu de profesor dar salariu de învăţător
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog