Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19585
De la 07 Ianuarie 2003
122905234

Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa (4)

  • Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa (3)
  • 15 June 2017, 23:00
În ziua de miercuri 22 aprilie 2015, medicul de familie Carmen Văculişteanu, disperată că a fost evacuată din casa părintească împreună cu cei doi copii ai săi, într-un mod inuman, de către stareţul arhimandrit Ioan Harpa de la Mănăstirea Popăuţi, a încercat un dialog cu acesta pentru a clarifica situaţia. Discuţia a avut loc în biserica din interiorul mănăstirii iar stareţul, cu vocea sa sfătoasă şi plină de falsă bunăvoinţă, pe tot parcursul discuţiei dovedeşte o viclenie şi un fariseism popesc greu de imaginat din partea unui slujitor al Domnului.
Stareţul încearcă să manifeste înţelegere faţă de durerea şi drama prin care trece Carmen Văculişteanu, dar când vine vorba despre modul fraudulos prin care a intrat în posesia vilei familiei sau de a restitui bunul acaparat cu japca, poziţia sa se schimbă radical, bunăvoinţa dispare, iar suav şi cu aceeaşi ipocrită blândeţe o ameninţă pe Carmen să nu se adreseze presei sau justiţiei pentru că îşi va agrava situaţia.
Discuţia atestă fără putinţă de tăgadă curentul actual lansat din interiorul Bisericii Ortodoxe Române ca preoţii şi slujitorii Bisericii să folosească orice mijloace pentru a aduce venituri financiare şi materiale instituţiei.
Atitudinea stareţului demonstrează că clerul bisericesc foloseşte cu multă abilitate religia ortodoxă ca mijloc de înavuţire, credinţa în Domnul fiind doar paravanul din spatele căruia se pun la punct strategii şi mijloace de atragere în cursă a credincioşilor cu un nivel educativ scăzut sau care au dus o viaţă de desfrâu şi caută iertarea prin spovedanii la preoţi, în realitate devenind victime sigure ale acestora.
După difuzarea reportajului privind drama consumată în familia Văculişteanu, am primit un telefon prin care mi s-a adus la cunoştinţă existenţa unei alte victime a stareţului. Joşca Boicu a fost instrumentist la Filarmonica Botoşani, acum fiind pensionar. Omul s-a trezit cu poprire pe pensie cum că ar avea rate restante la bancă. Cum ştia că n-a luat niciun credit, şi-a chestionat soţia aflată în suita de credincioase a stareţului. Aşa a aflat că aceasta a luat un credit din banca şi a dus banii la mănăstire pentru că aşa i-a cerut stareţul Harpa. Acum omul plăteşte un credit de care n-a beneficiat.
Convorbirea are durata de 64 de minute dar a fost împărţită în patru episoade tocmai pentru a nu se elimina din ea nici un cuvânt. Singura operaţiune a fost aceea de normalizare a sunetului pentru a face convorbirea cât de cât inteligibilă. Astăzi difuzăm ultima parte.
Între timp am reluat ancheta începută asupra modului în care Biserica vrea să intre în posesia imobilelor Taberei de elevi „Luceafărul” de la Agafton. În cel mult două zile voi finaliza şi această anchetă începută în urmă cu aproape jumătate de an.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Schimbarea sefului Fiscului, motiv de tensiuni intre Liviu Dragnea si Sorin
Bancul zilei: Ah, iar o blondă!
Horoscopul zilei de 16..66.2017
Vladimir Putin, trollat in direct, la sesiunea anuala de intrebari-raspunsuri:
Trei mandate, destul / La revedere, Vladimir Vladimirovici
Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, achitati de magistratii Curtii de Apel
Turcia: Liderul opozitiei, Kemal Kilicdaroglu, alaturi de mii de oameni, a plecat pe jos din Ankara spre Istanbul,
in semn de protest fata de arestarea unui deputat
Leul, vizibil afectat de zgomotul politic si de decizia FED, testeaza nivelul de 4.58/ euro,
nivel record al ultimilor 5 ani. Referinta BNR: 4.5872 lei/euro
Au aparut in Monitorul oficial schimbarile la Codul Fiscal care intra in vigoare din 17 iunie.
Vezi in text principalele 3 modificari
Sorin Grindeanu il desemneaza pe Victor Ponta noul secretar general al Guvernului
„Eminescu să le judece!” pe măicuţele de la Mănăstirea SAgafton
Ioan Rotundu
Anunt DSTS Botosani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog