Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11867
De la 07 Ianuarie 2003
122897516
Victor Ponta:

Cei care vor avea dreptul de la 1 ianuarie să cumpere terenuri sunt cetăţenii UE

  • cetăţenii arabi şi chinezi nu sunt membri UE
  • 20 November 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a cerut ministrului agriculturii, Daniel Constantin, sa comunice faptul ca doar cetăţenii Uniunii Europene vor avea dreptul să cumpere terenuri în România de la 1 ianuarie 2014. "Comunicaţi adversarilor politici că cetăţenii arabi şi cetăţenii chinezi nu sunt membri ai Uniunii Europene. Am văzut că vor să apere terenul României de chinezi şi arabi, nu sunt cetăţeni ai Europei.
De la 1 ianuarie, cei care au dreptul conform acordului semnat de România să cumpere terenuri sunt cetăţenii Uniunii Europene", a precizat Victor Ponta.
O ambasada dintr-o tara mica din Orientul Mijlociu a vrut sa cumpere in tara noastra doua milioane de hectare de teren. "Exista cerere foarte mare pe piata terenurilor agricole din Romania, foarte multi investitori au venit la mine sa ii ajut sa gaseasca terenurile comasate pe care sa le cumpere.
O ambasada dintr-o tara mica din Orientul Mijlociu a cautat la noi in tara sa cumpere 2 milioane de hectare de teren agricol. Mi-au cerut mie ajutorul sa le gasesc doua milioane de hectare de teren agricol. Nu pot sa spun ce tara este, insa asta dovedeste cat de cautat este terenul nostru", a declarat, pentru Business24, Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, informeaza Economica.net.
O noua autoritate, care ar urma sa functioneze direct in subordinea premierului Victor Ponta, va administra toate tranzactiile cu terenuri extravilane din Romania si va putea cumpara in numele statului pamanturi agricole, incepand din anul 2014, au declarat luni surse din Ministerul Agriculturii. De asemenea, viitoarea Autoritate pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare va putea da si amenzi de sute de mii de euro celor care incalca restrictiile la tranzactia cu terenuri in extravilan. Modificarile vor fi aduse proiectului de lege privind piata funciara, care urmareste sa tina sub control tranzactiile cu terenuri agricole de pe teritoriul Romaniei, care vor fi efectuate de persoane fizice din alte state ale Uniunii Europene sau extracomunitari rezidenti in state UE.
"Prin noile reglementari, Agentia Domeniilor Statului se va transforma in Autoritatea pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare si simultan va trece direct in subordinea prim-ministrului", au declarat sursele citate. Noul proiect de lege urmeaza sa fie adoptat miercuri de Guvern si trimis la Parlament, pentru ca in ianuarie-februarie 2014 sa intre deja in functiune, au mentionat sursele din MADR.
Ministerul Agriculturii vrea ca, incepand din 2014, proprietarii sa-si vanda terenurile extravilane cu respectarea dreptului de preemptiune acordat, in ordine:
- coproprietarilor persoane fizice
- arendasilor,
- vecinilor persoane fizice,
- persoanelor fizice cu varsta de pana la 40 de ani care desfasoara activitati agricole pe raza administrativ-teritoriala a localitatii unde este situat terenul respectiv,
- Statului Roman
Guvernul discută în şedinţa de miercuri proiectul de lege privind măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Malpraxis
Gastronomie: Morcovi muraţi şi conopidă
Marea Britanie: Împrumuturile pentru studenţii români şi bulgari au fost îngheţate
În loc de salarii majorate, profesorii vor fi amendaţi
Ioan Rotundu
Noi surprize la librăria Alexandria din Uvertura Mall
Târg de nunţi la Uvertura Mall, 21 – 24 noiembrie
Drumul spre Vilnius, presărat cu deziluzii, bucurii, adversităţi şi lacrimi
UE a avertizat Ucraina cu privire la semnarea acordului de asociere
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Guvernul deschide robinetul cu numirile politice în AGA de la companiile de stat
DNA a ridicat documente de la sediul CJ Prahova
Peste 80% dintre elevii din Bucureşti cu vârste intre 14 si 16 ani au consumat alcool, iar 8,9% au consumat canabis
Crin Antonescu are probleme de comunicare cu Ponta
Ponta nu m-a sunat ieri, nu am discutat despre comisia de ancheta privind "cazul Călăraşi
Judecătoarea Veronica Cirstoiu a fost trimisa în judecată în stare de arest preventiv
Achitaţi în dosarul "Mita la PSD"
Ioan Rotundu, subiect de editorial în revista Luceafărul.net
Botoşani: Împăratul Ţurcanu va da lecţii de istorie primarului Portariuc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog