Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21394
De la 07 Ianuarie 2003
122907043

Victor Ponta cere ministrului Justitiei sa sesizeze CSM cu privire la declaratiile lui Traian Basescu despre DNA

  • 20 May 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justitiei, la inceputul sedintei de guvern, sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declaratia lui Traian Basescu privind oprirea arestarilor DNA pe perioada campaniei electorale.
Am vazut declaratia presedintelui Basescu prin care spune ca a oprit arestarile in perioada de campania electorala, dar le da drumul la arestari dupa. Cred ca e o declaratie iresponsabila, ca multe altele, dar va rog, domnule ministru, sa sesizati Consiliul Superior al Magistraturii. Daca nici asta nu este o interventie brutala in justitie...Eu cred, in primul rand, ca e o minciuna, nu cred ca presedintele Basescu poate sa opreasca arestari in campanie sau in necampanie, dar simplul fapt ca presedintele statului afirma asemenea lucruri legate de campania electorala si de arestarile de la DNA cred ca trebuie sanctionat".
"Nici presedintele nici un alt om politic nu poate sa dea drumul unor anchetari. Mi se pare absolut inadmisibila declaratia, chiar daca a fost facuta in campanie", a continuat prim-ministrul.
Presedintele a declarat intr-un interviu pentru Tele M Iasi ca DNA a facut bine ca a oprit arestarile in campania electorala.
"Cred ca au facut foarte bine ca pe perioada campanei, si se intimpla in toate tarile civilizate, sa nu vina cu arestari pentru ca pot influenta campania", a spus presedintele, raspunzand unei intrebari. Dupa 26 mai "DNA-ul isi reia activitatea, dar nici acum nu este stopata. Sunt foarte multe dosare care se deruleaza acum la DNA, la DIICOT, sunt chemati oamenii la declaratii, se investigheaza, deci nu e un semn ca nu si-ar mai face treaba DNA.
Realitatea Tv a difuzat imagini care surprind momentul in care Mircea Moldovan, judecator la Tribunalul Bucuresti, sare gardul din spatele curtii sale in curtea unei fabrici, unde incepe sa fuga, pentru a scapa de procurorii DNA. Mircea Moldovan este urmarit penal de procurorii DNA, alaturi de alti 3 judecatori de la Tribunalul Bucuresti, dupa ce a admis intrarea Hidroelectrica in insolventa in 2012. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca in dosar exista un denuntator care ar fi reclamat presupuse fapte de coruptie ale judecatorilor. Trei dintre judecatori se aflau in jurul orei 14:00 la DNA. Cel de-al patrulea, Mircea Moldovan, a fugit sarind gardul din spatele casei sale din Voluntari in momentul in care procurorii au venit sa il ridice pentru a-l duce la audieri. Cateva ore mai tarziu, el s-a predat si este audiat, luni seara, la sediul DNA.
Agentia de tiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Golani la manastire
Trei medici au emis 1100 retete false, un lant de farmacii le-a decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate
Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB) care au ajuns, luni, la DNA au cerut si primit atat sume de bani - intre 10.000 si 15.000 de lei pe luna
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Traian Basescu anctioneaza o noua muinciuna a lui Ponta
Fiul judecatorului Moldovan care a fugit de procurorii DNA
El a fost consilier al unui secretar de stat in Ministerul Economiei
Este o obligatie sfinta sa fim alaturi de dvs. si de NATO, asa ca va spun din partea presedintelui: Puteti sa va bazati pe noi!
Stratfor, despre manevrele Ungariei cu Rusia
Ce va face America
Vizita lui Vladimir Putin in Shanghai
China si Rusia nu au cazut de acord in privinta contractului de furnizare de gaze
Mircea Diaconu pune la punct PSD Botoșani! Minciuna a ieșit la iveală!
Florin Ţurcanu spune că social-democraţii deja împart pungi cu alimente
Florin Ţurcanu : „Guvernul va cădea cel târziu după prezidenţiale
Botoşani: Primarul Portariuc i-a interzis viceprimarului Ţurcanu s㠖şi ocupe biroul
Acesta şi-a instalat biroul ăn faţa primăriei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog