Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25110
De la 07 Ianuarie 2003
122885177

Victor Ponta va fi citat ca martor in dosarul Referendumului

  • 20 February 2015, 23:00
Premierul Victor Ponta va fi citat ca martor in dosarul Referendumului, dupa ce instanta suprema a admis cererea apararii lui Liviu Dragnea in acest sens, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
Decizia a fost luata dupa ce avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut, pe 5 februarie, la instanta suprema, audierea premierului Victor Ponta si a 18 coordonatori judeteni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012 pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu.
Urmatorul termen in acest dosar a fost stabilit pe 23 februarie.
Pana la acest moment, instanta nu a hotarat cand il va cita pe Victor Ponta.
Nu este prima oara cand aparatorul lui Liviu Dragnea a cerut audierea lui Victor Ponta in acest dosar.
Dupa cum spunea la instanta suprema in decembrie 2013, Nazat a cerut si procurorilor DNA audierea lui Ponta, dar solicitarea a fost respinsa. Totodata, potrivit lui Nazat, si Victor Ponta a cerut sa fie audiat de procurori si aceasta solicitare fiind respinsa. In acest context, avocatul cerea, in decembrie 2013, retrimiterea dosarului Referendumului la DNA.
Pe 5 februarie, Marian Nazat le-a spus magistratilor ICCJ ca declaratiile pe care le-ar da Ponta si cei 18 coordonatori judeteni ar fi lamuritoare pentru cauza si ar arata daca Liviu Dragnea a exercitat presiuni sau a facut solicitari de fraudare a votului la referendum.
Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie 2013 dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a inceput in 15 noiembrie.
Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".
Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.
"Infractiunile retinute in sarcina persoanelor implicate in desfasurarea procesului de votare - presedinti si membri ai sectiilor de votare - au constat in principal in aceea ca ei si-au incalcat atributiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot, inlesnind falsificarea listelor electorale (atat liste permanente cat si liste suplimentare), prin adaugarea de persoane care nu au facut cerere de vot cu urna mobila, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau in Romania la data referendumului, prin contrafacerea materiala a semnaturilor acestora si introducerea in urne a unui numar de voturi corespunzator semnaturilor falsificate. In acest fel, numarul total de voturi exprimate a fost crescut artificial, prin includerea voturilor obtinute prin falsificarea semnaturilor", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Executați silit pentru datoriile la încălzire
Bancul zilei: Deputată în vizită la ferma zootehnică
Reţeta zilei: Friptură cu cimbru
Horoscopul zilei
Prognoza meteo pentru weekend
Victor Ponta: Eduard Hellvig a fost coautorul, alaturi de mine, de Crin Antonescu, la lovitura de stat din 2012
Este o propunere buna/ Despre decizia UNPR de a il sustine pe Hellvig la sefia SRI: E dreptul lor, nu e ceva de guvernare
Inca un personaj retinut in dosarul de coruptie al cumnatului lui Victor Ponta
Victor Ponta: Presedintele si prim-ministrul au salarii mai mici decat cel al unei secretare de companie
Parlamentul britanic critica dur UE si Marea Britanie pentru comportamentul fata de Rusia
Somnambulism, lipsa de capacitate analitica Trupele rusesti participa la luptele din Ucraina, sub privirile neputincioase ale Occidentului
DNA cere arest la domiciliu pentru Dorin Cocos in "Dosarul Microsoft,
Botoşani: Românii ucraineni împiedicaţi să vină la Hudeşti de consulul român de la Cernăuţi
Ioan Rotundu
Ne fac viaţa un iad, şi pentru asta bani mai mulţi
Ioan Rotundu
15 tone de furaje distruse intr-un incendiu
Amenzi pentru arderea vegetaţiei uscate
Lumea lu' Rotundu: Între neamuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog