Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14845
De la 07 Ianuarie 2003
122900494

Victor Ponta: vrea premier, dar după alegeri

  • 25 March 2012, 23:00
Presedintele PSD Victor Ponta, copresedinte al USL, a declarat intr-un interviu acordat Agerpres, ca va accepta functia de premier propusa de presedintele Traian Basescu, dar numai dupa alegerile din noiembrie, respectiv in cadrul constitutional, atunci "cand decizia sefului statului nu mai conteaza".
"Categoric da (n.r. daca va accepta). Si voi spune da in masura in care USL va avea sprijinul oferit de votul cetatenilor. Dincolo de a mai dezbate daca a fost gluma sau n-am inteles eu de la presedinte, USL nu are acum o majoritate in Parlament si nici nu doreste sa-si creeze o majoritate cu UDMR sau cu UNPR, PDL fiind oricum exclus.
In masura in care, dupa alegeri, si eu cred ca vom avea majoritate absoluta in Parlament, decizia presedintelui Traian Basescu nu mai conteaza - prevederea constitutionala e foarte clara, votul popular e foarte clar, atunci bineinteles ca voi accepta si voi forma un guvern care imi doresc sa fie numai al USL. UDMR trebuie sa fie in opozitie", a afirmat liderul PSD.
Cel mai probabil, principalul partid al opozitiei va fi, in opinia pesedintelui PSD, Partidul Poporului condus de Dan Diaconescu "si nu PDL care se distruge in fiecare zi".
"Intr-un fel, este situatia din 2000 cand PRM a fost principala forta politica din opozitie. Dar USL trebuie sa aiba o majoritate clara in Parlament, va fi vorba de masuri politice, de programe politice in care ai nevoie de sprijin in Parlament.
Uitati-va ce a facut si dl Boc si ce face acum si dl Ungureanu - este practic o guvernare de targuiala, mai vor maghiarii o facultate la Targul Mures, mai vor UNPR-istii niste functii sau sa li se rezolve niste dosare penale, mai vor minoritatile ceva si in cadrul PDL vrea cineva ceva. Or nu poti sa guvernezi coerent o situatie dificila, pentru ca Romania va fi in criza, tot mandatul USL va fi in criza si Europa va fi.
Este nevoie de o majoritate stabila, cum a fost in 2000 - 2004, o majoritate stabila care sa-ti permita sa-ti pui in aplicare programul, nu o majoritate de conjunctura, o majoritate oportunista si o majoritate de targuiala care practic ori il obliga pe dl Boc sa-si angajeze raspunderea de fiecare data, ca nu-si putea trece legile, ori cum se intampla acum cu dl Ungureanu care, practic, in ultima luna, n-a trimis nicio lege la Parlament si nici nu va adopta vreo lege", a mai spus Victor Ponta.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Infidelitatea soţiei
Elegie. Pentru Blaga.
Platforma Civic㠓Acţiunea 2012”: Marşul pentru Unire de la Chişinîu
De ce ICR-ului de la Chişină i se permite trădarea intereselor româneşti!
Şofer împuşcat de un poliţist în misiune
Slovenia: Guvernul va tăia din salarii şi ajutoare sociale
Bulgarii protestează la pretenţiile noastre teritoriale
ANAF declanşează controlul marilor averi
Barack Obama va închide fereastra diplomatică spre Iranul
Romania va avea, in premieră, un vicepreşedinte la BEI
Botoşani: Noile aventuri ale preotului Ivasuc
Dinamica economiei - Constantin Bursuc, om de afaceri dorohoian
Ioan Rotundu
Valeriu Zgonea ne-a dat lecţii de demagogie politică
demnitarul PSD s-a făcut de râs, necunoscând realităţile de prin partea locului
Meditaţii gratuite pentru tinerii care vor să dea bacaul
Potenţialii directori şi inspectori şcolari se vor cunoaşte după 30 aprilie
Botoşani: Scoli împovărate cu datorii imense la constructori
Şcolile botoşănene sunt lipsite de pericole
Cine mistifică adevărul?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog