Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18392
De la 07 Ianuarie 2003
122878459
Victor Ponta, PSD:

Curtea Constituţională a desfiinţat practic ideea de opoziţie

  • Ciprian Dobre, PNL: Decizia deschide drumul către dictatura constituţională
  • 17 November 2010, 23:00
PSD si PNL critica decizia Curtii Constitutionale, care a validat miercuri modificarile regulamentului Camerei Deputatilor referitoare la infiintarea grupului parlamentar al independentilor. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, citat de Agerpres, ca decizia Curtii desfiinteaza ideea de opozitie si legifereaza traseismul politic. Si deputatul PNL, Ciprian Dobre, afirma ca decizia Curtii deschide calea catre dictatura constitutionala, deoarece prin aceasta reglementare alegerile parlamentare au fost inlocuite cu o hotarare a majoritatii parlamentare.
Victor Ponta, presedinte PSD: Curtea Constitutionala a desfiintat practic ideea de opozitie in Romania si a legiferat traseismul politic. Sunt doua decizii foarte, foarte grave. Nu le contest pentru ca nu e cazul, in general nu contest deciziile Curtii, nu am sa spun, ca domnul Basescu, ca este penibila Curtea. Practic, astazi, Curtea a spus ca traseismul politic trebuie rasplatit si ca nu mai exista opozitie in Romania. Consider ca este foarte rau. Chiar si cand va fi PSD-ul la putere va fi foarte rau ca opozitia sa nu mai existe si traseismul politic sa fie rasplatit. (...) Singurul lucru care se mai poate face este sa castigam alegerile viitoare si sa reintroducem regulile democratice. Pana atunci e clar ca nu vom mai avea asa ceva
Ciprian Dobre, deputat PNL: Nu voi spune ca decizia Curtii e una eronata, ci voi spune ca este una care deschide drumul catre dictatura constitutionala in Romania. Practic, s-au inlocuit alegerile parlamentare cu o hotarare a majoritatii parlamentare din Romania. Cred ca din acest moment este posibil orice. Sincer, nu m-as fi asteptat la o astfel de decizie a Curtii (...)
Aici trebuia sa observe Curtea Constitutionala ca nu poti pune semnul egalitatii intre partide care au votul cetatenilor si partide care nu au luat votul cetatenilor romani. De aceea se fac alegeri in Romania, pentru ca anumite partide sa ajunga in Parlament si alte partide sa nu intre in Parlament. Cred ca de fapt este o deschidere a drumului catre autocratie, e drumul prin care Romania abandoneaza principiile democratice. Suntem deja pe o carare care duce clar spre dictatura de tip constitutional (...)
Cata vreme proiectele de legi, hotararile Parlamentului nu se vor transfera de la controlul de constitutionalitate catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cred ca nu vom reusi sa aparam democratia. In opinia mea, constitutionalitatea trebuie verificata de catre judecatorul de cariera independent si inamovibil. Judecatorul de la Curtea Constitutionala nu e nici independent, nici inamovibil si nu e nici judecator de cariera. El e un judecator de conjunctura care apuca aceste prerogative in urma unor decizii politice in birourile politice ale partidelor.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca sunt constitutionale modificarile Regulamentului Camerei Deputatilor privind infiintarea grupului parlamentar al independentilor, relateaza Agerpres.
Judecatorii CCR au constatat ca modificarile aduse Regulamentului Camerei Deputatilor prin Hotararile 26 si 27 nu incalca prevederile constitutionale. Deputati ai PSD+PC, precum si ai PNL au sesizat CCR privind neconstitutionalitatea hotararilor prin care s-a modificat si completat Regulamentul Camerei Deputatilor.
Decizia Curtii Constitutionale a fost luata cu majoritate de voturi.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: O altfel de… partidă
Băsescu a atenţionat în Guvern că Poliţia apără clanurile mafiote
ea trebuie reorganizată imediat
Reducerea numărului de bugetari continuă şi în 2011
"măsuri compensatorii" dacă strategia fiscală e blocată judiciar
Cum sunt confiscaţi sportivii de politicieni pentru imagine
nLucian Bute, ultimul exemplu
Salariul minim va creşte la 670 de lei iar bugetarii vor primi 15% la salariu
parlamentarii cer şi tichete de masa, Boc refuză
Trecerea pierderilor băncilor în conturile publice poate duce guvernele la insolvabilitate
Primul preot misionar, hirotonit la sud de Dunăre după 1400 de ani
Rusia nu-şi retrage trupele de ocupaţie.
Lavrov ii răspunde indirect lui Merkel în problema transnistreană
Nu România ci Germania complică lucrurile din nou în Europa
Ansamblul Folcloric „Trei Generaţii” pleacă din nou în Republica Moldova
40 tone de furaje distruse în două incendii
Mârlănia lui Georgescu
Vodafone este extrem de generos cu sinistraţii din Dorohoi
Dorin Alexandrescu, primarul de Dorohoi, se declară neputincios
Construcţia caselor de la Dorohoi merge în pasul melcului
Primarul Flutur parează atacurile adversarilor politici
Altă adolescentă dispărută
Epidemiologul Chihaia a părăsit DSP Botoşani
Ziua în care n-ar trebui să fumăm
Liderii de sindicat din Sănătate se opun externalizării unor servicii
Salariaţii Spitalului judeţean nu mai au cantină
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog