Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 18 Februarie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Mediu
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6686 lei
1 USD = 4.0026 lei


Număr accesări
Astăzi:
10635
De la 07 Ianuarie 2003
61379065

Victorie a sindicatului Impact asupra Protecţiei Copilului

Contractul colectiv de munca incheiat la nivelul DGASPC Botosani – validat din punct de vedere al legalitatii de Curtea de Apel Suceava printr-o decizie definitiva si irevocabila.
Marti, 17.02.2008, Curtea de Apel Suceava a validat, printr-o decizie definitiva si irevocabila, legalitatea clauzelor Contractului Colectiv de Munca pe anii 2008-2009, incheiat la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani.
In octombrie 2008 Tribunalul Botosani respinsese cererea conducerii DGASPC Botosani de constatare a nulitatii absolute a contractului colectiv de munca incheiat la nivelul unitatii sau, in subsidiar, de constatare a nulitatii relative a nu mai putin de 18 clauze din respectivul contract (in fapt aproape toate clauzele din contract care vizau anumite drepturi ale personalului DGASPC).
Respingand recursul promovat de conducerea DGASPC Botosani, Curtea de Apel Suceava a confirmat practic ca sentinta pronuntata de Tribunalul Botosani a fost corecta, fiind data in conformitate cu prevederile legale.
Prima consecinta a acestei decizii va fi intensificarea actiunilor sindicale la nivelul DGASPC Botosani. Vom incerca pentru inceput, timp de cateva zile, sa solutionam pe calea dialogului si in conformitate cu prevederile CCM disfunctionalitatile existente in sistem, care privesc direct sau indirect salariatii. In cazul in care conducerea DGASPC Botosani va manifesta aceeasi lipsa de dialog, daca nu va acorda drepturile restante aferente perioadei august 2008-ianuarie 2009 (circa 1.800 lei pentru fiecare salariat), precum si daca va socoti institutia ca pe un bun propriu, luand astfel decizii subiective, determinate de interese personale sau de grup, Sindicatul IMPACT Botosani va declansa ample miscari de protest (pichetari, mitinguri, greve) cu scopul declarat de a determina autoritatile competente sa verifice managementul institutiei si sa ia cat mai curand deciziile care se impun.
Semnalam public faptul ca DGASPC Botosani este in ultimul an intr-un declin evident si continuu, determinat de un management defectuos, lipsit de profesionalism. Consideram ca a sosit timpul ca si sistemul de asistenta sociala si protectia copilului sa aiba o conducere capabila, care sa opreasca haosul care se dezvolta in prezent.
Sindicatul IMPACT Botosani
Presedinte,
Marius Leonardo Orosanu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Câmpanu îi recomandă lui Ţurcanu să nu se iţească peste calapod
1.000 lei amendă pentru transportatorii ce nu plătesc libera trecere
Câmpanu ales preşedinte al delegaţiei permanente de observatori
Strigăt de ajutor!
Judeţul Botoşani va avea o carte albă a patrimoniului
Avantaje pentru angajarea ţiganilor
Medicii de familie par a fi mulţumiţi cu promisiunile ministerului
Caz grav de meningită
Ecotaxa, amânată pe mai târziu
O lecţie de cuplare
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Horoscop
Face un troc avantajos... de nevoie
Chec din cartofi
Nemulţumirea lui Voiculescu
Comunicat de presă IJU
Peste 200.000 pachete de ţigări de contrabandă confiscate
E nevoie de intervenţia Guvernului Român pentru stoparea manifestărilor anti-româneşti
Noua dilemă creată sau indusă: romi sau rromi?
Incendiu la fabrica de ulei din Viişoara
SC Rapsodia Conf sub lupa inspectorilor muncii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!