Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6437
De la 07 Ianuarie 2003
123195374
pnl

Violenţa fizică a lui Ţurcanu contra intelectualităţii lui Paul Popa

  • maşina, mijlocul cu care Ţurcanu îşi sperie adversarii
  • 11 November 2008, 23:00
Ieri după amiază m-a sunat, speriat şi aproape plângând, inginerul dr. Paul Popa, candidatul PSD la Camera Deputaţilor în Colegiul Săveni. Ajuns ieri în localitatea Cotârgaci, din comuna Roma, ghinionul lui Paul Popa a fost să se întâlnească cu echipa de bătăuşi a liberalului Florin Ţurcanu, dar şi cu liderul liberal în persoană. Era cam ora 13.30 când Popa a ajuns în Cotrâgaci. Ţurcanu se afla la volanul unui Citroën negru, cu număr de Spania. În faţa sa mergea o maşină tip Mercedes, de culoare crem, cu numărul de înmatriculare BT.87.SIL. Despre această maşină Paul Popa crede că ar aparţine primarului de Roma, Constantin Humelnicu.
Văzând echipa social-democraţilor, Mercedesul crem a dat năvală peste ei, reuşind să lovească cu oglinda una dintre tinerele fete. Din spate a atacat şi Ţurcanu cu Citroënul negru, ţinta aleasă pe măsura statutului său. El s-a repezit cu maşina în Paul Popa, care abia a reuşit să se salveze. Toţi cei de faţă au rămas consternaţi de gestul liberalilor şi mai ales de mijlocul de campanie ales de Florin Ţurcanu. Speriat de cele întâmplate, Paul Popa m-a sunat pentru a mă deplasa la faţa locului, ceea ce mi-a fost imposibil, eu fiind antrenat într-o altă activitate. Totodată Paul Popa l-a sunat şi pe preşedintele PNL, deputatul Liviu Câmpanu, şi- i-a relatat situaţia petrecută. Câmpanu i-a spus că n-are nici un control asupra lui Florin Ţurcanu, că acesta acţionează în nume propriu în ultima perioadă şi că este de nestăpânit.
Aşadar, de la o bătălie în programe, în idei, s-a trecut la atacuri fizice. Florin Ţurcanu a mai avut un episod violent asupra lui Paul Popa la Băluşeni. Tatăl lui Ţurcanu l-a ameninţa pe Popa cu pistolul, cică dacă mai continuă să-i concureze fiul îl va împuşca.
Despre violenţa tatălui lui Ţurcanu ar fi multe de spus, dar toate la timpul lor. Regretabil este faptul că fiul său, Florin Ţurcanu, care ocupă demnităţi publice şi care cere votul electoratului pentru a ajunge deputat, promovează în viaţa politică aceiaşi violenţă cu care a crescut în familie. Amintim şi faptul că la începutul campaniei alegerilor locale acelaşi Florin Ţurcanu a bătut un funcţionar al Primăriei Suliţa, membru al Partidului Conservator.
Ca mulţi alţii, şi Florin Ţurcanu şi-a luat diploma de jurist, nu pe ştiinţă, ci pe bani. Obţinerea licenţei a sărbătorit-o cu peşte la grătar pe malul lacului Dracşani, obligându-şi naşul, inginerul Gheorghe Nistor, şeful societăţii Piscicola Botoşani, să-i organizeze festivitatea. S-a crucit şi naşul, aflând că Florin sărbătoreşte absolvirea unei facultăţi.
De această dată Ţurcanu a cam sărit calul. Adversarul său este un intelectual dintr-o familie de intelectuali, este inginer cu facultatea la zi, are titlul ştiinţific de doctor, a fost subprefect de Botoşani, este inspector guvernamental şi este un om de un deosebit bun simţ. Nu-i în stare să lovească o muscă! Atacul lui Ţurcanu asupra sa n-a făcut decât să-l coboare pe atacant în ochii electoratului din colegiu. Este un atac disperat. Din favoritul colegiului, datorită modului său grosolan şi violent de a-şi face campania, Ţurcanu a ajuns cam pe locul trei, după Paul Popa. De unde şi motivaţia atacului său de ieri împotriva social-democratului. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vrea numia tinere cu aspect fizic plăcut
Comentariul comentariilor (CCXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Primul preşedinte de culoare
Un program electoral realizabil
Evreii din România răspund acuzaţiilor de antisemitism la adresa României
Axa românească Timoc - Chişinău
Au căzut în propria capcană
Ioan Rotundu
Peste 800 de elevi s-au întrecut pe teme de educaţie de sănătate
Edilii botoşăneni au tăiat serios valul extinderilor
Internarea într-un spital de psihiatrie nu e mai poate face forţat
Liberalul Ostafie făcut K.O. de vicele Ghiorghiţă
De atâta răsfăţ guvernamental, sinistraţii încep să facă nazuri
MANIFEST - CHEMARE
Pentru votanţii care trăiesc din muncă
Deţinuţii învăţă cum să se integreze după liberare
Pedeliştii contraatacă, dar nu prea au cartuşe pe ţeavă
Complotul lui Băsescu
Directorul bătăuş se dă drept miel nevinovat
Directorii de şcoli vor fi cam aceiaşi
Gripa s-a mai potolit, dar este de aşteptat să devină şi mai virulentă
Noi posibilităţi de vaccinare împotriva gripei
Grupurile sanitare ale spitalului judeţean sunt vandalizate
Grupurile sanitare ale spitalului judeţean sunt vandalizate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog