Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4438
De la 07 Ianuarie 2003
123148433
pnl

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

  • Zgonea anunta ca acesta nu vrea sa fie principalul subiect de discutie in campania electorala
  • 21 October 2014, 23:00
Viorel Hrebenciuc a demisionat marti dimineata din Parlament, a anuntat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. Hrebenciuc e un om cu experienta si nu vrea sa fie principalul subiect de discutie in campania electorala, a declarat Zgonea, care a anuntat ca va citi demisia lui Hrebenciuc in plen abia saptamana viitoare.
Ce semnificatie are demisia lui Hrebenciuc? E una politica majora: practic, PSD scapa de problema majora de imagine pe care ar fi avut-o daca vota in plen impotriva cererii DNA de aprobare a arestarii preventive a lui Hrebenciuc. Iar Hrebenciuc, ramas fara imunitate, risca arestul preventiv - daca judecatorii vor fi de acord cu cererea DNA - dar salveaza campania electorala a lui Victor Ponta si poate spera la o solutie salvatoare (amnistie, gratiere etc) dupa ce acesta devine presedinte.
Faptul ca Zgonea va citi in plen - care ar trebui sa fie o simpla formalitate - demisia lui Hrebenciuc abia saptamana viitoare inseamna ca PSD castiga timp pentru a scapa de presiunea publica. Asadar, plenul Camerei Deputatilor nu va mai vota cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive, eliminind subiectul Hrebenciuc din discutia publica.
Demisia din Parlament nu face automat ca dosarul retrocedarii padurilor din Bacau in care e implicat Viorel Hrebenciuc nu mai merge la Inalta Curte de Casatie, pentru ca in dosar e implicat un alt parlamentar PSD, Ioan Adam. Insa, dupa demisia lui Hrebenciuc din Parlament, nu mai e nevoie ca parlamentarii sa dea un vot pentru a incuviinta cererea de arestare preventiva depusa de DNA, ceea ce inseamna ca el ar putea fi arestat preventiv imediat de demisia e publicata in Monitorul Oficial (adica dupa citirea ei in plenul Camerei Deputatilor de catre presedintele de sedinta, adica abia saptamina viitoare).
Seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca Hrebenciuc si-a dat "unilateral" demisia pentru a se punde la dispozitia justitiei din Romania, in care are incredere, pentru ca isi doreste "sa mearga demn" si sa nu faca rau partidului.
"Mi-a spus ca toata viata a fost un om foarte corect si ca nu vreau sa faca rau partidului si crede ca aceasta functie pe care a castigat-o in 2012 nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justita din Romania. Astfel se va pune la dispozitia justitiei.
Vom anunta in primul plen, saptamana viitoare, ca luam act de demisie si apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot in ceea priveste dl Hrebenciuc, ramane dosarul pentru dl deputat Ioan Adam.
Mi-a spus ca are incredere in justitia din Romania, ca vrea sa mearga demn pe strada si sa ne poata privi in ochi," a declarat Zgonea in Parlament.
UPDATE Victor Ponta: Demisia lui Hrebenciuc din Parlament scoate justitia din campania electorala
"Este decizia domniei sale şi este o decizie prin care scoate justiţia din campania electorală, aşa cum era folosită începând de ieri", a spus Ponta, precizând că nu a discutat cu Hrebenciuc în prealabil, citat de Mediafax.
Întrebat dacă se aşteaptă la un astfel de gest de onoare şi din partea lui Dan Şova, pentru faptul că acesta este implicat într-un dosar de trafic de influenţă cu Hrebenciuc, Ponta a reluat afirmaţia de luni seara, respectiv că nu este ilegal să doreşti să fii preşedinte de partid.
"Să vrei să fii preşedinte al unui partid nu e ceva ilegal. Nu înţeleg de ce trebuie să arestăm pe cineva că vrea să aibă o funcţie. Şi eu am vrut să fiu preşedinte al PSD şi nu m-a arestat nimeni în 2010, din fericire. Deci, arestăm oamenii care vor să fie preşedinţi de partid ? Cred că ne întoarcem în vremea lui Ceauşescu sau a lui Stalin şi nu vreau acest lucru", a spus Ponta.
Întrebat cu cine a negociat el pentru a ajunge preşedintele PSD, Ponta a răspuns: "Cu toată lumea".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Odă Prostiei româneşti
Marmelada de pere
Horoscopul zilei
Sebastian Ghita: Cer suspendarea domnilor Sova si Hrebenciuc din PSD
Radoslaw Sikorski: Putin a propus Poloniei sa imparta Ucraina cu Rusia
Primarul Marian Vanghelie ii injura pe Ponta si Ghita intr-o altercatie cu paparazzi
Deputatul Dorinel Ursarescu, urmarit penal de DNA
Lista materiilor la care elevii sustin teze in anul scolar 2014 - 2015
Tezele din semestrul I vor fi date pana pe 19 decembrie
Ponta a alocat din fonduri bugetare inca 6.000.000 lei pentru biserici din Madrid, Barcelona, Gorj si Cluj
Liviu Dragnea despre discutiile Hrebenciuc - Sova pe tema sefiei PSD
Marele noroc pentru unii e ca prostia inca nu e infractiune in Romania
Botoşani: Clubul Rotary acordă trei burse şcolare anuale ]n memoria profesorului Manolache
Florin Ghiorghiță o face pe lupul moralist
Liviu Dragnea: Nu o sa ma mai intereseze sefia PSD daca mai continua lucrurile asa
Curat moral, nu-i aşa Florine?!
Ioan Rotundu
Vremea se răceşte accentuat
Turneul Campioanelor Simona Halep - Serena Williams 6-0, 6-2
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog