Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15045
De la 07 Ianuarie 2003
122875112

Viorel Olariu, contabilul turmentat de la Primăria Vf. Câmpului

  • 18 April 2013, 23:00
Aşa cum au anunţat, ieri, cadrele didactice de la Şcoala Vf. Câmpului s-au prezentat în audienţă la Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
După cum s-a scris în ediţia noastră de ieri, cadrele didactice de la Şcoala Vf. Câmpului trebuiau să-şi primească salariile acum 12 zile însă acestea nu le-au fost plătite. Revolta lor a scos la iveală faptul că Viorel Olariu, contabilul şef al Primăriei, n-a depus la Direcţia Finanţelor Publice Botoşani bugetul aprobat de Consiliul Local pentru acest an. În lipsa bugetului, Finanţele n-au avizat plata.
În dialogul avut cu cadrele didactice, primarul comunei Aurel Ungureanu le-a spus acestora că vinovat se face contabilul dar că el nu-l poate sancţiona. Iată că în urma audienţelor de ieri, de la Prefectură şi CJ, primarul a ajuns la concluzia că Olariu trebuie concediat din cauză că este beţiv şi nu se achită de obligaţiile de serviciu.
Problema nu se pune chiar aşa, adică vinovat nu este numai contabilul. Timp de zece zile, primarul n-a aflat că nu s-au plătit salariile la şcoală? El putea să-l ia din scurt pe contabil, să afle cum stau lucrurile şi să-l determine să depună bugetul la Finanţe. Apoi, contabilul nu bea de ieri sau de azi, el bea de mai multă vreme şi a mai produs încurcături la primărie, inclusiv a creat greutăţi în derularea unui proiect cu finanţare europeană.
Viorel Olarou trebuia schimbat mai demult iar toate aceste disfuncţiuni în activitatea primăriei şi neplăceri create cadrelor didactice ar fi fost prevenite. Aşa că o mare parte de vină o are şi primarul Ungureanu, care este mult mai preocupat de imaginea sa decât de activitatea instituţiei în fruntea căreia a ajuns prin votul sătenilor.
Bineînţeles că, de situaţia creată la şcoală, a profitat şi liderul de sindicat din Învăţământ, care s-a aşezat în fruntea revoltaţilor veniţi în audienţă la autorităţile judeţene, justificându-şi astfel calitatea de lider.
“Regretăm situaţia în care s-a ajuns, avan în vedere că este o deficienţă de organizare. Nu este problema lipsei banilor. Bani sunt“, a declarat Liviu Axinte. Dar timp de 12 zile, cât s-a întârziat plata salariilor acest lider unde s-a aflat?
“Ala este un beţiv care face ce vrea el, iar primarul are multe probleme din cauza lui. Are un proiect in pericol sa il piardă, pentru ca nu a depus actele. Asta este realitatea. Ştim foarte bine ce se întâmplă acolo“, a declarat preşedintele Turcanu celor veniţi în audienţă. Pentru că situaţia cu contabilul era cunoscută, devine inexplicabilă lipsa de reacţie a primarului Ungureanu.
“Am cerut sa dea atribuţiile la altcineva de specialitate. Acest lucru sta la mina primarului. Nu este posibil ca din cauza unui salariat al primariei sa intarzie cu salariile la profesori, mai ales ca premierul a anuntat ca va da in avans salariile pina de Pasti, iar la VF. Campului se intampla exact pe dos“, a afirmat prefectul Costică Macalet.
De când se vaită toată lumea şi bocesc ca nişte babe neajutorate, mai bine lua cineva dintre autorităţi taurul de coarne, în cazul de faţă pe contabilul beţivan şi-l urca în maşină, cu bugetul sub braţ, îl ducea la Finanţe să-l depună şi se dădea drumul la bani.
Numai că pe la noi aleşii comunităţii au lentoare în gândire iar birocraţia ne este mai dragă decât operativitatea în acţiune. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Test psihologic la angajare
Gastronomie: Răcitură de pui (Piftie)
Botoşani/Centrul Vechi: S-au înmulţit solicitările pentru chiriile de un euro C
CJ Botoşani: S-ar putea ca Ţurcanu să dea un verdict pripit
Chirurgii din Boston, puşi în faţa unor alegeri dramatice
Botoşani; Ciudatele negocieri ale primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Domnule primar, opriţi abuzurile din parcarea Elv!
Ioan Rotundu
Parteneriat economic Botoşani – Szceava
Florin Ţurcanu nu renunţă la pedepsirea comentatorilor incomozi
Gheorghe Portariuc face afaceri profitabile cu partenerii germani
Cum cumpără Guvernul USL tăcerea protestatarilor de la Oltchim
Nu pot să-ţi ţină gura, ne putem lipsi de ei
Petru Grozavu: „Interziși” pentru Ucraina
Botoşani: MQsine, un nou magazin in Uvertura Mall
Comunicat de presă: Modern Calor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog