Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12144
De la 07 Ianuarie 2003
122872211

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu:

  • Premierul israelian a salutat adoptarea de catre Guvernul Romaniei a cadrului de lansare pentru dezbaterea privind relocarea ambasadei la Ierusalim
  • 25 April 2018, 23:00
Premierul Viorica Dăncilă a avut, la 25 aprilie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Statul Israel, a anunțat Guvernul României. Potrivit acestuia, premierul israelian a salutat adoptarea de catre Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim. Reamintim că alături de Dăncilă a plecat în Israel și șeful PSD Liviu Dragnea. Vizita are loc pe fondul unui scandal stârnit în România în urma anunțului lui Liviu Dragnea că ambasada României la Tel Aviv va fi mutată la Ierusalim.
Inițial, Liviu Dragnea a declarat că a fost adoptat un memorandum în acest sens. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a precizat vineri că memorandumul aprobat de Guvern reprezintă doar "lansarea unei platforme de discuții", în timp ce Ministerul Afacerilor Externe precizează că "a fost lansat un proces de analiză și evaluare".
Potrivit Guvernului, în cadrul discuțiilor dintre Dăncilă și Netanyahu "a fost evidențiat interesul ambelor părți de a organiza cea de a treia ședință comună de guvern la nivel înalt (G2G) în cursul anului 2018, fiind subliniată necesitatea organizarii unor contacte la nivel de oameni de afaceri".
Guvernul mai susține că Dăncilă a vorbit cu Netanyahu despre "cooperarea in domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice".
"Premierul român a exprimat satisfacție pentru interesul acordat de partea israeliană la propunerea părții române privind încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va permite elaborarea de proiecte comune în principalele domenii ale acestuia, respectiv cercetare, sănătate, telemedicina, inovație antreprenorială pentru domenii high-tech și care va stimula interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări. In acest context, au fost abordate si aspecte privind cooperarea in domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice", se precizează în comunicatul Guvernului.
În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă a candidaturilor, mai arată Guvernul.
Plecarea Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea în Israel a fost ținută secret până în ultimul moment. Vizita Vioricăi Dăncilă a fost confirmată de Guvern abia marți seară, deși circulau informații în acest sens de mai multă vreme. De asemenea, participarea lui Liviu Dragnea a fost confirmată oficial miercuri, chiar în ziua vizitei.
Dragnea pleacă în vizită în Israel chiar în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție judecă ultimul termen al procesului în care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Excitaţie legumicolă
Horoscopul zilei de 26.04.2018
Directorii fondurilor de investiţii din România:
Factorii politici ar putea decorela piaţa de capital românească de cele externe
Sefa regiunii Madrid și-a dat demisia după ce a apărut o înregistrare ce ar arăta-o când fura o cremă anti-îmbătrânire
Proiect de directivă: Înființarea firmelor pe internet, obligație pentru toate statele UE
CSM: Judecătoarea Alina Manuela Baciu de la Tribunalul Dolj - exclusă din magistratură
pentru abateri discplinare
Teodorovici: O să fiu prezent pe litoral de 1 mai, să veghez ”din umbră”
ca cei de la ANAF să-și respecte contribuabilul
Vizita lui Liviu Dragnea în Israel, confirmată de conducerea Camerei Deputaților.
Liderul PSD pleacă la Tel Aviv cu Viorica Dăncilă
Teodorovici: Nu văd niciun fel de probleme ca Vâlcov să participe la discuțiile de la Cotroceni privind relația guvern-BNR
Recordul ultimului deceniu: românii care muncesc în străinătate au trimis în țară o sumă uriașă
Dosarul lui Liviu Dragnea, amânat pentru 15 mai
Înalta Curte cere DNA să spună dacă a cooperat cu SRI
Alex Dona, managing partner, despre modul în care a fost amendată publicația timesnewroman:
Un servilism ieșit din comun
Salariu uriaş pentru noul şef al Academiei Române:
Ioan Aurel Pop va câștiga jumătate de milion de lei anual după ce a decis să cumuleze funcțiile de rector și președinte al Academiei
Detenția de weekend și acasă, cu sau fără brățară electronică, votată de Camera Deputaților.
Luarea și darea de mită și traficul de influență sunt exceptate / Legea merge la promulgare
Iohannis, după discuția cu Isărescu:
Independența BNR este esențială, o condiție fundamentală pentru un stat membru UE
Delibaş şi Nechifor încă n-au aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog