Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14092
De la 07 Ianuarie 2003
122874159

Vizită fructuoasă şi nouă înfrăţire cu italienii din Lecce

  • 15 June 2007, 23:00
În perioada 4-8 iunie o delegaţie condusă de prefectul Cristian Roman a efectuat o vizită de lucru în provincia italiană Lecce, la invitaţia preşedintelui provinciei Giovanni Pellegrino. Vizita a avut ca obiective prioritare promovarea atât a judeţului cât şi a municipiului Botoşani în provincia Lecce, prezentarea modului de administrare a judeţului, structurile de conducere de la nivelul judeţului şi a municipiului, sistemul electoral, prezentarea potenţialului economic al judeţului şi a oportunităţilor de afaceri, problematica socio-culturală, aspecte educaţionale, de mediu, potenţial turistic în vederea realizării de parteneriate şi colaborări specifice precum înfrăţiri, proiecte economice comune, colaborări şi schimburi culturale şi educaţionale, creare de parteneriate în proiecte cu finanţare europeană. În cadrul vizitei, în aula mare a Institutului Tehnic O.G. Costa din Lecce au fost realizate întâlniri cu oficialităţile provinciei, dar şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zonă. Delegaţia a fost condusă de partea italiană de Giovanni Pellegrino, preşedintele provinciei Lecce, Casilli Gianfraco, prefectul provinciei şi consilieri pe probleme de comerţ şi industrie. „După o prezentare a provinciei Lecce au fost prezentate şi alte teme de interes ce au vizat colaborarea inter regională, Uniunea Europeană şi municipalităţile, dezvoltarea agriculturii. Au fost prezentate posibilităţi de proiecte între cele două regiuni preponderent agricole”, a declarat primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur. Atât primul reprezentant al Guvernului în teritoriu din Botoşani, cât şi primarul Flutur au făcut o prezentare a judeţului şi a municipiului Botoşani, enumerând posibilităţile de colaborare dintre cele două regiuni, oraşe. Întâlnirea de la primăria oraşului Lecce cu noul primar Paulo Perrone a fost în opinia primarului Flutur deosebit de fructuoasă, acesta fiind direct interesat de oraşul Botoşani în perspectiva unei înfrăţiri şi a începerii unor proiecte comune. „Cu acest prilej am înmânat omologului italian o scrisoare de intenţie, continuând propunerea de înfrăţire a municipiului Botoşani cu oraşul Lecce. În cadrul întâlnirii s-au remarcat numeroase asemănări între cele două oraşe atât lşa nivel cultural, demografic, cât şi teritorial”, a precizat edilul şef al municipiului Botoşani.
În cadrul vizitei în regiunea Puglia au fost vizitate alte două oraşe de dimensiuni mai mici, Cassarano şi Leverano. Au fost de asemenea realizate întâlniri cu primarii celor două oraşe. În cele două oraşe au fost organizate deplasări la ferme viticole, la o fabrică de cafea, a patra ca mărime în Italia, la o fabrică de produse din inox, o seră de flori şi la o mare fabrică de încălţăminte. „Programul a fost dens şi a constat în întâlniri a nivel înalt, precum şi cu specialişti, membri ai universităţii din regiune, care au prezentat caracteristicile zonei, date despre sistemul administrativ, nivelul veniturilor şi modelul de încasare al lor”, a precizat Cătălin Flutur. S-a convenit ca o delegaţie a provinciei Lecce să întreprindă o vizită de răspuns în Botoşani în toamna acestui an, delegaţia urmând să conţină atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, cât şi ai mediului de afaceri din provincia Lecce. „Considerăm că vizita şi-a atins obiectivele principale şi a constituit un prilej de cimentare a relaţiilor dintre cele două regiuni”, a concluzionat Cătălin Flutur. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lucrările la extinderea A.T. Laurian sunt mai încurcate ca oricând
Paşaport obţinut în numai două ore
Pe seama DN 29 B, Guvernul ne joacă feste
Lucrările în cartierul ANL Bucovina II sunt în grafic
Filarmonica s-ar putea muta în cinematograful Unirea
28 de ambulanţe vor ajunge la Botoşani
Deputatul Drăguş zice că preşedintelui Conţac dă bani publici la OTV
Să ne lovească blestemul străbunilor!
Ioan Rotundu
Ministrul Iorgulescu ne scoate de pe harta culturală a României
Pot primi minim două salarii de bază, dacă ies la pensie
Au sosit o parte din biletele de odihnă şi tratament
Constantinescu vrea să aibă autoritate asupra părinţilor
APM i-a măsuri pentru prevenirea secetei
Comentariu la comentarii (CXXIII
(Ioan Rotundu)
„O şcoală pentru toţi”
Ţigări şi băuturi alcoolice confiscate
Accident mortal
Dispărut de câteva zile
Ciorbă de varză din Ardeal
Plâns nestăpânit
Horoscop
Citate şi cugetări Statele Unite
Materiale cât pentru o casă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog