Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13475
De la 07 Ianuarie 2003
122899124
Zgonea:

Dacă Antonescu vrea senatori in şlapi şi bermude sau care se duc la spă, să ne spună

  • 1 November 2013, 23:00
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, l-a invitat, vineri, pe omologul sau de la Senat, Crin Antonescu, sa participe la dezbaterea Codului de conduita al parlamentarilor, el aratand ca Antonescu poate spune acolo daca vrea ca senatorii sa vina la munca in slapi si bermude sau sa se duca la spa.
"Din declaratiile pe care le-a facut Crin Antonescu aseara (joi seara, intr-o emisiune televizata - n.r.), in care spunea ca nu am facut USL-ul ca sa ii punem camasa lui Remus Cernea, mi-am dat seama ca acesta a fost singurul lucru pe care l-a retinut Antonescu din prevederile noului Cod de conduita al parlamentarilor. Noi lucram in prezent la definitivarea acestui Cod si il invit pe Crin Antonescu sa participe la dezbateri", a precizat Zgonea, intr-o declaratie de presa citata de Mediafax.
Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca acest Cod contine numeroase prevederi privind prezenta la lucrari, transparenta in activitatea legislativa sau criterii referitoare la corectitudinea alesilor in activitatea lor in Parlament.
"Avem intr-adevar si prevederi privind tinuta parlamentarilor, dar daca Antonescu doreste ca senatorii sa poata veni la munca in slapi si bermude sau sa se duca la spa, poate sa ne spuna acest lucru in cadrul dezbaterilor. Pe mine ma intereseaza ca parlamentarii sa voteze legi, sa se comporte decent, sa nu chiuleasca, sa vina la serviciu la timp si sa munceasca acolo cat timp este nevoie pentru ca de aceea sunt platiti din banii publici", a adaugat Zgonea.
El si-a exprimat speranta ca, totusi, Crin Antonescu este de acord ca USL a fost votata si pentru aceste lucruri, iar Codul de conduita ajuta in acest sens.
"Si mai sper ca Antonescu isi va continua campania pentru prezidentiale fara atacuri la adresa colegilor din PSD", a conchis Zgonea.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comparat, joi, CSM, organism care ar trebui sa conduca independent justitia, cu o "secta", afirmand ca USL "nu a mai existat dupa alegeri" prin raportare la acest domeniu, dar si ca alianta nu a fost facuta ca Valeriu Zgonea "sa-i puna camasa" lui Remus Cernea.
"Cred ca in ceea ce priveste, de pilda, anumite lucruri care sunt semnalate - si nu sunt in legatura numai cu politicieni - sau evidente din interiorul sistemului judiciar si din actiunea anumitor institutii ar trebui evident sa faca obiectul unei discutii macar in CSM. Sigur, la CSM e o situatie pe care o stim, imi pare foarte rau, dar din anumite declaratii, din anumite atitudini, avem de a face nu cu ceva comparabil cu un partid politic - ceea ce deja ar fi grav - ci cu o secta (...) Cred ca ministrul Justitiei, presedintele, ar trebui totusi la un moment dat, nu sa dicteze CSM, dar daca noi am facut independenta justitiei cu adevarat si CSM-ul conduce aceste institutii, vegheaza la inspectia juciara, la respectarea procedurilor, regulilor...ar trebui intrebati", a afirmat Antonescu referindu-se la activitatea organelor de cercetare si instrumentare a dosarelor.
Liderul PNL a mai precizat intr-o emisiune la Realitatea TV ca lucrurile s-au "inrautatit" in privinta modului in care USL se raporteaza la justitie, spre deosebire de programul anuntat alegatorilor in aceasta privinta.
"Pai daca domnul presedinte Zgonea crede ca noi am facut USL ca sa-i punem camasa lui Cernea, eu nu cred ca asta. Eu cred ca am facut USL ca sa vorbim, sa legiferam, sa discutam, lucruri care par a nu fi in ordine in societatea romaneasca, indiferent ca ele se leaga de sistemul de justitie, de relatiile internationale sau de serviciile secrete", a mai comentat Antonescu.
Liderul PNL a tinut sa puncteze asupra faptului ca in privinta justitiei USL nu a mai existat chiar de dupa momentul alegerilor.
"In aceasta privinta (a raportarii la justitie, n.r.) nu a existat, nu a mai existat USL dupa alegeri. USL este o alianta care actioneaza coerent, in comun, si are 70% cand face asta. In aceasta privinta nu a mai existat USL...si nu a mai existat 70% si de aceea s-a stat pe loc", a mai spus Antonescu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru soţia bătăuşă
Gastronomie: Varză murată
16 tone de furaje distruse din joacă
Moden Calor Botoşani: Comunicat de presă
Lansare de carte la Uvertura Mall
Eva Şimon: Toţi suntem secui?
USL nu a mai existat după alegeri în privinţa justiţiei
CSM, ceva comparabil cu o sectă
România va trebui sa plătească CE peste un miliard de euro pentru deficiente în sistem
Elevii din învăţământul primar si preşcolarii intra în vacanţă
Pentru că i-au căzut microfoanele, Ponta l-a acuza pe Băsescu
Tâmpenii, cum să discut eu aşa ceva cu Joe Biden?
Botoşani/Darabani: Cornel Aroşoaie, un primar descurcăreţ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog