Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17682
De la 07 Ianuarie 2003
122877749
elemen Hunor

Ameninţă că Borbely are susţinerea politică a UDMR

  • 13 July 2011, 23:00
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca ministrul Mediului, Borbely Laszlo, are in continuarea sustinerea politica a Uniunii si s-a declarat convins ca in cateva zile acuzatiile la adresa acestuia se vor dovedi false.
"Domnul ministru Borbely este un om foarte muncitor, un om foarte corect si serios, are sustinerea politica a UDMR in continuare si sunt convins ca in cateva zile aceste acuzatii lansate prin presa se vor dovedi ca nu sunt corecte, nu sunt adevarate, ca sunt false. Am rugamintea catre toti sa nu intram in speculatii si sa nu facem acuzatii gratuite la adresa nimanui.
Cand se va intoarce in tara, ministrul Borbely va face si el declaratii, isi va prezenta pozitia dansului, dar UDMR il sustine si noi consideram ca aceste acuzatii sunt nefondate. Borbely Laszlo este un ministru bun, un om politic foarte bun, care nu se aventureaza in astfel de chestiuni", a spus liderul UDMR.
Potrivit acestuia, in cazul Borbely "nici nu exista documente oficiale din partea DNA, nici nu exista acuzatii, doar un comunicat emis la solicitarea unui jurnalist de la TVR".
"Pe baza unei astfel de informari catre un jurnalist nu se pot formula acuzatii si nu ar trebui sa acceptam sa se formuleze astfel de acuzatii. Ministrul Borbely va sosi in tara miercuri dupa-amiaza si vom avea o discutie cu el, dar are sustinerea noastra totala si consideram ca in cateva zile aceste acuzatii se vor dovedi a fi false si nu sunt adevarate", a spus Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a reiterat, intr-un interviu pentru Realitatea Tv, sustinerea Uniunii pentru Borbely si a declarat ca "nici nu se pune problema schimbarii acestuia din fruntea ministerului mediului". "Pozitia oficiala este ca Borbely are sustinerea noastra (...) Borbely ramane in continuare in fruntea ministerului", a spus presedintele UDMR.
"Este vorba despre un fals subiect. Nu exista niciun document oficial din partea DNA, nu exista nicio instiintare oficiala privind vreo acuzatie la adresa lui Borbely. Nici premierul nu a fost informat, aceste practici trebuie condamnate (...) Sunt convins ca acuzatiile vor fi demontate, nu exista nicio informatie ca acuzatiile vor avea temei", a mai declarat Kelemen.
Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrari de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, in schimbul influentei sale in atribuirea unor contracte de lucrari ale Administratiei Nationale "Apele Romane" catre o firma din Negresti Oas.
Aceasta firma, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, in schimbul unor lucrari la un apartament, Lescaci Com SRL a primit in ultimii patru ani 37 de lucrari publice, 34 dintre ele de la "Apele Romane", in valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 in timpul mandatului demnitarului.
Procurorii anticoruptie oradeni au inceput deja urmarirea penala in acest dosar impotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrarilor, SC Lescaci Com SRL din Negresti Oas, pe nume Ioan Ciocan, dar si impotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat intre omul de afaceri si ministru, potrivit datelor comunicate Mediafax de catre DNA. Ioan Ciocan este invinuit pentru cumparare de influenta, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Castitatea, o eroare de copiere
Comunicat de presă - APIA Botoşani
10 tone de furaje, mistuite de foc
Incendiu la un bar din Fl ămânzi
Cum pot fi învinşii comuniştii moldoveni
Cod galben de caniculă, de joi până duminică
ANI îl anchetează şi Guvernul Boc îl promovează
Dacă îţi place riscul, se pot face mulţi bani din criza greacă
Cornel Fugaru a murit
Caricatura zilei
Adevărul stă sub nasul PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Cursul aurului atinge un nou record
susţinut de îngrijorările persistente din Zona Euro
Intrarea SUA in încetare de plăţi va crea probleme enorme în ţară şi o criză majoră la nivel global
În două săptămâni, proiectul Cornişa va deveni o certitudine
Baza de recuperare de la Spitalul Recuperare se va extinde
Proiect privind Modernizarea Ambulatoriului la Spitalul de Recuperare
CAS Botoşani are probleme cu informatizarea asiguraţilor
Profesorii botoşăneni între a copia şi a abandona examenul
DSP Botoşani a anunţat primăriile că vine canicula
Botoşănenii sunt îmbiaţi să lucreze în UE
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog