Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17958
De la 07 Ianuarie 2003
122878025

primar PSD a finantat concursul “Coruptia stopeaza evolutia” si a laudat lupta anticoruptie

  • 8 December 2017, 23:00
In municipiul Bacau a avut loc, vineri, Gala de Recompensare a elevilor care au participat, in acest an (in perioada februarie-noiembrie) la concursul cu tema "Coruptia stopeaza Evolutia". Proiectul, initiat de Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Bacau, s a desfasurat cu sprijinul financiar al administratiei PSD-iste locale. Primarul Bacaului, Cosmin Necula a laudat "lupta anticoruptie".
Avand ca scop „cresterea gradului de informare a tinerilor cu privire la impactul fenomenului coruptiei si educarea acestora in spiritul dezvoltarii unui comportament integru in societate”, proiectul „ 2Ǟ # Atitudine Anticoruptie ” s-a adresat elevilor din 15 licee de pe raza municipiului Bacau.
Peste 1000 de elevi si profesori au participat la acest proiect initiat de Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Bacau si la care s au inscris oficial 192 de lucrari pe doua sectiuni: spot anticoruptie si arte vizuale. Tot concursul a fost finantat de actuala administratie a municipiului Bacau, elevii primind tablete, camere video si aparate foto performante.
La Gala de Recompensare, desfasurata la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, cele mai importante premii au fost acordate de primarul Cosmin Necula, presedinte al organizatiei PSD Bacau care a avut cuvantul de deschidere: "Tot aud de cutare care a fost arestat sau condamnat pentru coruptie insa a facut si lucruri bune. Nu sunt deloc de acord cu acest mod de gandi. Este bine ca lupta anticoruptie prinde contur, iar dvoastra, ca elevi trebuie sa fiti atenti la orice fapta din jurul vostru care incalca legalitatea".
In acelasi timp edilul Bacaului a cerut celor peste 300 de elevi prezenti la Centrul de Afaceri "sa fie atenti, in viitori, ca toti functionarii statului, profesori, medici sa fie platiti adecvat pentru a nu se ajunge la coruptie publica".
Prezenta la Gala, comisarul sef, Sarmiza Fetcu, purtator de cuvant al Directiei Generale Anticoruptie a declarat ca: "Ne am bucurat sa vedem nu numai talent creativ ci si gandire. Perceptia elevilor asupra coruptiei este dat, pana la urma, de ceea ce vad in jurul lor. Am remarcat ca aceasta perceptie a elevilor nu este deloc buna".
De remarcat ca ultimii doi primari din muncipiul Bacau, Dumitru Sechelariu si Romeo Stavarache, au fost arestati pentru probleme grave de coruptie. Romeo Stavarache a fost condamnat, in acest an, dupa trei mandate de primar, la 4 ani de inchisoare cu executare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Larry Nassar, fost medic al echipei de gimnastica a SUA, condamnat la 60 de ani de inchisoare
Catrenul saptamînii
Bancul zilei: Cand savantii se relaxeaza
Horoscopul zilei de 9.12.2017
Cine este Morawiecki, nou premier polonez:
Un moderat din tabara PiS ce a renuntat la slujba de bancher pentru ca vrea sa schimbe Polonia
Polonia: Premierul demisioneaza. Ministrul de Finante preia sefia Guvernului
Iohannis: Promovarea statului de drept si lupta impotriva coruptiei sunt valori constitutionale
care nu pot fi negociate, ingradite sau eliminate
Oresa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.12.2017
Fostul sef al Casei Regale propune canonizarea regelui Mihai
De ce gresesc liberalii atacand USR
Cadourile PSD pentru UDMR: Scolile in limba maghiara vor putea fi infiintate
si de Parlament, si de autoritatile locale. Amendamentul crucial pentru UDMR, strecurat intr-o lege despre licee agricole
Inaugurare Centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii "Ne trebuie speranță " Botoșani
Doctorul în plagiat Ionică Nechifor şi balul legumicol al oierilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog