Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26996
De la 07 Ianuarie 2003
122912645

uane Butcher: Joe Biden vine si pentru continuarea combaterii coruptiei, e pacat ca progresele "sa se piarda"

  • 14 May 2014, 23:00
Romania a facut progrese imense in combaterea coruptiei, dupa cum s-a vazut in ultima perioada, si este important ca momentul acesta "sa nu se piarda", a afirmat Duane Butcher, precizand ca vicepresedintele american Joe Biden va veni la Bucuresti si pentru a insista pe acest subiect.
Insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a aratat, intr-o declaratie Mediafax, ca vicepresedintele Joe Biden intentioneaza sa abordeze in discutia cu autoritatile romane si problema luptei impotriva coruptiei.
"Un alt motiv al vizitei este de a incuraja Romania sa se concentreze pe eforturile de combatere a coruptiei, de a avea institutii independente puternice si un bun mediu de afaceri. Vrem sa reflectam faptul ca Romania a facut progrese imense si, de fapt, a ajuns un model pentru tarile din regiune in ce priveste lupta impotriva coruptiei, dupa cum am vazut in ultima perioada. Este important ca momentul acesta sa nu se piarda, iar eforturile de combatere a coruptiei sa continue", a afirmat Butcher.
Administratia prezidentiala a anuntat luni ca presedintele Basescu l-a invitat pe vicepresedintele SUA, Joseph Biden, sa faca o vizita in Romania, care va avea loc in perioada 20-21 mai.
"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, l-a invitat pe vicepresedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), domnul Joseph Biden, sa efectueze o vizita in Romania, aceasta urmand sa aiba loc in perioada 20 - 21 mai a.c", a transmis Administratia prezidentiala.
Anterior, Casa Alba anuntase ca vicepresedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua vizite in Romania si in Republica Cipru in perioada 20-23 mai, pentru a discuta in principal despre criza din Ucraina.
In cursul acestui miniturneu, "vicepresedintele Biden va discuta cu liderii celor doua tari despre reactiile comunitatii internationale la interventia militara ilegala a Rusiei in Ucraina si la actiunile destabilizatoare" ale Moscovei, preciza Casa Alba.
De asemenea, conform aceleiasi surse, vicepresedintele Biden va discuta si despre necesitatea aprofundarii legaturilor economice cu Romania si R.Cipru, in special in cadrul Acordului de liber-schimb SUA-UE, aflat in curs de negociere.
La Bucuresti, vicepresedintele Biden se va intalni cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta. De asemenea, Biden, care va efectua vizitele alaturi de sotia sa Jill, se va intalni cu reprezentanti ai societatii civile, precum si cu militari romani si americani. Vicepresedintele SUA va evidentia angajamentul Washingtonului pentru securitatea colectiva a membrilor Aliantei Nord-Atlantice si va multumi Romaniei pentru contributiile la securitatea regionala si globala.
Agentia de stiri HitNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Lecţie de credinţă
„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu CES
Petru Bogatu: Hess, Rogozin, duba şi misterele lunii mai
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Ponta: managerii cu liderii sindicali, o sa puna Posta pe butuci
Perchezitii la 49 de sucursale Omniasig
Legislatia UE care a determinat Romania sa blocheze spatiul aerian petru Rogozin
Serghei Lavrov: Ucraina este in pragul unui razboi civil
Seminarul Național de AIKIDO AIKIKAI la Botoşani
PSD: Guvernul Ponta repară nedreptățile regimului Băsescu-Boc (P)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog