Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 67771687
Ministrul Funeriu vrea o reformă şi mai trăsnită decât cele de până acum

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.Autor: OM
Ce bine ar fi ca din anul şcolar următor să fie şi la noi ca în Finlanda!!! Rău este că noi vedem numai efectele muncii finlandezilor! Suntem în stare să începem şi să ducem la bun sfârşit o asemenea cantitate de muncă? Clasa politică românească este capabilă să rezolve problemele care îi aparţin? Este concepţia românilor (despre educaţie şi despre lume în general) cel puţin apropiată de a finlandezilor? Avem o bază materială care să asigure bunul mers al treburilor în munca de educaţie şi instrucţie? Nivelul de dezvoltare socială este măcar 70-80% din ce este în Finlanda? Nu cred că trebuie să se pună problema puterii de muncă şi a potenţialului intelectual al românilor pentru că la aceste capitole (cel puţin sper) stăm mai bine. Oare România actuală este capabilă de un efort financiar enorm?
Autor: profesorul
In ce tara sunteti oare ministru?In timp ce dv ne vorbiti de modelul Finlandez in Romania un profesor cu studiisuperioare de lunga durata ,cu master , titular si cu gradul 2 cu 10 ani vechime are un salar de 280 euro.Bate cu jumatate din salarizarea finlandezului?Cum sa mai faci performanta?Ori daca cititi declaratiile d-lui prim ministru ,chiar si articolul din acest ziar referitor la BAC realizati ca Funeriu nu este ministru in Romania.Succes peste alte hotare d-lor profesori
Autor: parinte
Dupa cate vad ,unii ar vrea sa nu se intample chiar nimic in acest sistem de invatamant bolnav si haotic.Nu spun ca la noi s-ar putea aplica acest sistem finlandez de la a la z ,dar daca o sa mai continuam sa ne opunem la tot pasul la orice schimbare vom ajunge sa avem cel mai prost sistem de invatamant de peste tot.Si vad ca nimeni nu se gandeste ca acesti copii ai nostri merita sansa de a avea o pregatire solida ,dar mai ales eficienta si pragmatica ,care sa nu-i supraincarce si sa-i faca sa nu fie bine pregatiti in niciun domeniu ,sa alerge doar dupa note ,eventual,fara prea mare interes pentru nimic de fapt.Eu vad ca se urmareste de catre sindicate numai pastrarea posturilor,avantaje materiale,iar din partea ministerului numai ,,economii'' facute fara cap.Profesorii ar trebui sa fie bine platiti,dar si sistemul ar trebui sa fie construit de asa natura incat sa li se permita sa fie platiti in functie de performantele obtinute si nu la gramada ,asa cum este acum.
Autor: intelectual
Pacat ca in tot articolul nu se vorbeste decat de salariile si spaga profeorilor ! Oare chiar nu se stie ca in Finlanda nici nu se pune problema de lipsa performantei, de faptul ca nici nu poate fi vorba de meditatii platite cu bani grei de parinti si cu mult din timpul sau de elev pentru ca profesorul isi face datoria asa cum trebuie la clasa ? De ce nu vorbeste nimeni de aspectul asta ? Toti vor bani ! Isi cumpara un doctorat ca sa i se mareasca salariul si apoi fac greva ca nu primesc salarii la nivelul "pregatirii profesionale". Dar cu performanta la clasa cum ramane ?!
Autor: Petrolistul
In toate domeniile se da importanta - acolo unde exista normalitate - beneficiarului/beneficiarilor. Fara nevoile acestora nu exista "furnizori", chiar si de instruire. Legat de invatamantul romanesc la toate nivelurile/gradele, in primul rand si in mod obligatoriu trebuie sa se stabileasca ce se doreste/tinta si cum trebuie sa se ajunga la ce se doreste/la tinta. Daca dorim manipulare pentru a "demonstra" ca in Romania nu este posibil pentru ca ... etc., vom ramane ce suntem, un popor care are cateva varfuri/exceptii iar in rest ce se poate vedea si constata. Sistemul de invatamant a dat actualii specialisti, actualii politicieni, actualii... iar ei au creat actuala Romanie. Cate cadre didactice din Romania au predat in ultimii 60 de ani in Finlanda, de au asemenea rezultate elevii finlandezi. Pe cand o discutie si despre " educatie" in general si despre educatia celor care spun permanent : asa ceva in Romania nu se poate ?
Autor: Dan
Salutare tuturor.

Atat invatamantul cat si sanatatea au devenit cenusaresele cuiva...stim noi cine.Nimic nu e intamplator pe lume. O natie cu grave carente educationale si cu o sanatate subreda este usor de manipulat. Nu credeti? Au oare alte intentii ai nostri "conducatori dragi"? Hai sa fim seriosi...Observam la tot pasul manipulare si dezinformare. Trist e faptul ca putini sunt cei care sesizeaza acest lucru. Vremurile grele abia au inceput!Doar nadejdea in Dumnezeu si sprijinul Lui ne vor salva!Dan.

Autor: ANA
Niciodata pana acum nu m-am gandit sa plec din tara, dar din 7 decembrie ma gandesc tot mai serios la lucrul acesta. Sigur, nu mai am treizeci de ani, mi-am consolidat o cariera aici, in invatamant, dar m-am saturat de conflictele din sistem si din societate. Am incercat in toti acesti ani sa ma detasez de ceea ce se intampla in jurul meu pentru ca sa-mi pot face datoria cat mai serios la catedra. Din pacate, nu-i poti detasa si pe copii, iar dupa 12 ani ii "arunci" intr-o lume dura, lipsita de o adevarata scara a

valorilor care sa-i ierarhizeze si sa-i aseze acolo unde fiecare isi are locul.Vrem raforma viabila? Nu o poti face daca nu stii unde trebuie sa ajungi. Are guvernul actual o strategie serioasa? Peste 10 ani vom fi o tara agrara, industriala, turistica sau doar o problema sociala pentru Uniunea Europeana? Ne reformama pentru a pregati specialisti sau menajere, necalificati, capsunari? Inceputul de secol XX l-a avut pe Spiru Haret. Noi avem doar demagogi si nesimtiti. PACAT!

Autor: Marius
Cred ca cei care trebuie sa decida asupra strategiei nationale de invatamant sunt chiar profesorii si Academia Romana si nici intr-un caz politicienii.
Autor: lupascu
La ei conduc oameni capabili, la noi niste neaveniti, curve, politruci, cumetri...
Autor: constantin
Degeaba comentati aici, nu citeste nimeni iar in timpul acesta exista in Romania se sta la coada in Bucuresti pentru a vizita ceea ce a construit un popor si s-a transformat in BORDEL DE POLITRUCI.

Unde esti tu Tepes, Doamne, ca punand mana pe ei....

Adaugă comentariul tău
Nume sau email
Comentariu
Sunt permise maxim trei comentarii pe zi pentru un articol de la un IP. Textul comentariului trebuie sa nu contina mai mult de 600 de caractere. Daca aveti de spus mai multe va rugam sa ne trimiteti e-mail, scrieti comentarii pe blog sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook . Va multumim pentru intelegere.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!