Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21895
De la 07 Ianuarie 2003
122907544

Botoşani: Moaşte făcătoare de minuni la Biserica Vovidenia

  • 16 November 2011, 23:00

Credincioşii din Botoşani sunt aşteptaţi să se închine la Moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli şi ajutătorul tinerilor, sprijin grabnic în orice nevoie, la hramul Bisericii „Intrarea Maicii Domnului în biseric㔠– Vovidenia, care se serbează pe data de 21 noiembrie.
Preotul paroh, Partenie Apostoaie, a pregătit momente speciale, specifice unei astfel de sărbători, dar şi bucate alese pentru oaspeţii din alte parohii. Aşteptările se îndreaptă în special pentru tinerii botoşăneni care prin prezenţa lor la sfintele liturghii, săvârşite în zilele hramului şi la Taina Sfântului Maslu oficiată lângă Sfintele Moaşte, pot să ceară autor de la Dumnezeu pentru a depăşi cu mai multă uşurinţă obstacolele acestei vieţi.
Ajutător grabnic le-ar putea fi chiar Sfântul Nectarie, ale cărui sfinte Moaşte sunt aşteptate să sosească sâmbătă, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, la ora 16.00, după care se va oficia Taina Sfântului Maslu.
Apoi, duminică, 20 noiembrie la ora 8.00 se va săvârşi Utrenia, Sfânta Liturghie, urmând la ora 17.00 Vecernia cu litie în cinstea hramului şi un acatist.

Credincioşii vor primi bucate de post. Luni, 21 noiembrie la ora 8.00 slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, Parastas pentru ctitorii bisericii. Apoi la ora 16.00: Acatistul Sf. Nectarie, Sfântul Maslu cu 7 preoţi.
Marţi dimineaţă la ora 8.00 va fi oficiată din nou Sfânta liturghie, după care se va consuma ceremonia de plecare a Sfintelor Moaşte ale Sfântului Nectarie. Acest sfânt, unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi de Biserica Greciei în acest secol, s-a născut la 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel situat în provincia Tracia din nordul Greciei, pe malul mării Marmara.
Părinţii săi au fost oameni săraci, dar foarte evlavioşi. Din botez a primit numele de Anastasie, bucurându-se din pruncie de o aleasă educaţie creştinească. După primii ani de şcoală, Anastasie este trimis să înveţe carte la Constantinopol, unde studiază teologia şi scrierile Sfinţilor Părinţi.
Aici, sufletul său începe să-L descopere pe Hristos prin rugăciune, prin citirea cărţilor sfinte şi prin cugetarea la cele dumnezeieşti. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prim procurorul Popovici a devenit avocat
Horoscop
Bancul zilei: Surpriză la Starea Civilă
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă de ciocolată
Combaterea corupţiei - prioritate pentru România
Profesor acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani
Zona euro se confruntă cu o adevărata criză sistemică
O inscripţie în limba araba ă cruciaţilor a fost descifrată pentru prima oară
Omar Hayssam nu poate fi extrădat din cauza lui Corlăţean
care blochează semnarea acordului cu Siria
Demagogia socialistă a USL
Ioan Rotundu
Joaca de-a angajarea costă Spitalul judeţean 30 mii leiu
Tunelul prin care şuieră vântul… promisiunile loui Mimor
Botoşani: Spitalele se confruntă cu o criză acută de medici
Eram va fi mulţumit dacă va fi reales consilier
Se deschide patinoarul
Liberalul Grigoraş şi lipsa de cultură politică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog