Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18755
De la 07 Ianuarie 2003
122878822

Botoşani: Ce acuzaţii i se aduc botoşănencei Mihaelei Mihai popa – prim-procurorul DNA Suceava

  • 20 January 2016, 23:00

Dacă în ediţia de ieri am încercat să creionăm drumul profesional al botoşănencei noastre Mihaela Mihai Popa (foto) ajunsă prim-procuror la DNA Suceava, o ascendenţă profesională pusă pe seama altor mijloace decât cele ale competenţei în domeniu, astăzi vom prezenta acuzaţiile care i se aduc de către un denunţător ce are calitatea de inculpat în dosarul nr.4/P/2015 al DNA – Serviciul Teritorial Suceava.
Memoriul denunţătorului a fost înregistrat la DNMA Bucureşti şi probabil că toate acuzaţiile care i se aduc acestui prim-procuror vor fi verificate cu toată seriozitatea pentru că de se vor dovedi adevărate, atunci avem dovada că nici instituţia DNA-ului nu este protejată de corupţia şi corupţii împotriva căreia s-a angajat să lupte. Pentru a nu fi acuzaţi de am răstălmăcit spusele denunţătorului, vom reproduce o mare parte din conţinutul textului cu precizarea că am protejat anumite nume şi denumiri de persoane juridice pentru a le feri de anumite consecinţe imprevizibile la momentul de faţă.
Iată, dar, ce acuzaţii i se aduc Mihaelei Mihai Popa, prim-procuror la DNA Suceava:
„Ceea ce m-a determinat să rup tăcerea este faptul că, pe lângă toate abuzurile săvârşite în perioada cercetărilor, cu ocazia propunerii prelungirii măsurii arestului la domiciliu din 7 ianuarie 2016, am aflat că doamna procuror Mihaela Mihai a audiat o martoră cu identitate protejată, Lupu Carmen, persoană care a făcut referiri privind mentalitatea mea, aceste afirmaţii fiind mincinoase.
Nu am cunoştinţă despre conţinutul acestei declaraţii, însă în referat am găsit menţionat că martora protejată Lupu Carmen descrie profilul meu, făcând afirmaţia că sunt o persoană deosebit de influentă, cu multe relaţii şi cu două feţe (una de familist şi amabil, iar alta cu mentalitate de gangster).
Doresc să precizez că m-am simţit jignit de aceste afirmaţii, în condiţiile în care sunt soţ şi tată a doi copii, dintre care unul minor. Din pricina menţinerii stării mele de arest începând din 15.11.2015, copiii mei suferă şi sunt puşi în situaţia de a rezista presiunilor mediatice, a colegilor de şcoală sau a străinilor.
Eu consider că aceste afirmaţii aparţin doamnei Mihai Popa Mihaela şi că, în lipsa unor mărturisiri legate de dosarul în care sunt cercetat, ele nu reprezintă decât modul în care înţelege doamna procuror să respecte (sau să încalce) legea şi Constituţia României.
Referitor la faptul că nu mi-a fost permisă consultarea dosarului, consider compromisă echitatea procedurii, prin neacordarea persoanei în cauză a timpului şi a facilităţilor necesare pregătirii apărării, putând conduce la părerea că procurorul şi-a creat deja opinia vinovăţiei inculpatului.
Denunţul meu, determinat de toate abuzurile doamnei procuror, se referă la următoarele:
Atât eu, cât şi familia mea, o cunoaştem pe doamna Mihaela Mihai Popa încă dinainte de prima căsătorie a acesteia, pe vremea când se numea Mihaela Berbec. Tatăl doamnei procuror a lucrat o perioadă la Baza de Aprovizionare nr. 7 Botoşani, iar după ce a fost disponibilizat, în octombrie 2003, a fost angajat la sora mea, ca muncitor necalificat.
Precizez că în momentul în care doamna Mihai Mihaela urma să se căsătorească cu primul soţ, pe nume Pintea, am fost căutaţi, eu şi soţia mea, de mama doamnei procuror, cu rugămintea de a-i cununa fiica, însă am refuzat, în principal, datorită problemelor cu băutura pe care le avea tatăl doamnei, Gheorghe Berbec, ştiind că dacă vor fi probleme, nu vom mai avea cum să renunţăm.
Faptele la care urmează să fac referire coincid cu anul în care doamna procuror Mihaela Mihai Popa a revenit la instituţia Parchetului Botoşani, respectiv 2004 şi cu anul în care aceasta a devenit procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani (adică 2008), ulterior devenind prim-procuror, în 2012.
Sora mea a renunţat la serviciile de om în curte, angajat cu contract de muncă, pe care le presta domnul Berbec Gheorghe, cauza fiind băutura şi accentuarea, pe fondul băuturii, a problemelor de ordin psihic.
În aceste împrejurări, la începutul anului 2006, am fost căutat de doamna procuror Mihai Mihaela şi de mama sa, care m-au rugat, pe mine şi pe soţia mea, să le ajutăm şi să îl angajăm pe domnul Berbec Gheorghe, întrucât aveau probleme financiare şi tatălui îi mai trebuiau 18 luni de cotizare pentru a se putea pensiona anticipat. O parte din aceste probleme fiind cauzate de datoriile lăsate de primul soţ al doamnei procuror, după divorţ şi de întreţinerea fiicei minore Maria, care nu este copilul fostului soţ.
Am acceptat şi, în aceste condiţii, l-am angajat la societatea noastră, (…)., pe postul de muncitor necalificat, începând cu 15.05.2006, (conform contractului) înţelegându-ne să îi plătim carnetul de muncă 250 lei/lună, iar în mână 450-600 lei, sumă raportată la salariul minim pe economie din acea perioadă.
În aceeaşi împrejurare, după aproximativ un an de activitate a domnului Berbec (adică în decembrie 2007), când stagiul de cotizare fusese atins, doamna procuror Mihai ne-a cerut să acceptăm ca tatăl ei, Berbec Gheorghe, să fie trecut în şomaj, dar să îl ţinem în continuare ca angajat la negru, pentru a putea câştiga mai mulţi bani, lucru cu care noi am fost de acord.
După ce a expirat perioada de ajutor de şomaj, doamna procuror s-a ocupat personal să obţină pensionarea tatălui ei pe caz de boală, cerându-ne să îl plătim în continuare la negru, pentru a putea cumula pensia cu salariul. Astfel, obţinând două venituri (ajutorul de şomaj şi salariul), în mod ilegal, timp de maimulţi ani.
Practic, i-am putut oferi postul de om bun la toate în curtea şi în casa noastră, acesta ocupându-se mai mult de grădină şi de anexele gospodăriei. Acest post i-a conferit domnului posibilitatea de a interacţiona cu noi în mod direct şi de a ne împărtăşi probleme familiale şi personale, de-a lungul celor 10 ani.
Dat fiind că acesta obişnuia să consume băuturi alcoolice în timpul serviciului şi să conducă vehiculul personal pe drumurile publice, i-am atras atenţia cu privire la acest lucru, acesta răspundea că nu i se poate întâmpla nimic, deoarece fiica sa este procuror.
În primăvara anului 2008, pe fondul consumului de alcool, domnul Berbec Gheorghe a alunecat, şi s-a lovit în zona capului, împrejurare în care eu, soţia mea şi cumnatul meu, ne-am ocupat personal de transportul la Unitatea de Primire Urgenţe Botoşani şi ulterior, la Spitalul de Urgenţă Iaşi, loc în care a fost operat de hematom subdural extins şi suferind două stopuri cardio-respiratorii, fiindu-i salvată viaţa.
Împreună cu cumnatul meu, în vehiculul personal, s-au aflat doamna Silvia Berbec, mama doamnei procuror şi aceasta, din cererea expresă a celei din urmă. În acest timp, tatăl dumneaei se afla în ambulanţă.
În această împrejurare, la cererea doamnei procuror Mihai Mihaela, motivată de lipsa banilor, i-am dat 2.800 lei, aceasta asigurându-mă că nu mă va uita toată viaţa ei pentru acest ajutor şi că, dacă vreodată voi avea probleme, mă va ajuta necondiţionat.
Precizez că suma de 2800 lei nu au fost cu titlu de împrumut. După acest accident şi după vindecarea sa, domnul Berbec Gheorghe a revenit la muncă, fapt pe carel-am acceptat în urma unei discuţii avute cu doamna procuror, care, văzând că nu mai dorim să îl primim pe tatăl ei, a început să ne amintească, pe un ton uşor ameninţător, faptul că lucrează la procuratura judeţului Botoşani şi că se ocupă şi de dosare privind societăţi comerciale.
Urmare a acestei discuţii, m-am sfătuit cu soţia mea (…) şi am hotărât, cunoscând că doamna procuror este o fire răzbunătoare şi cu probleme de comportament, că e mai bine să îl ţinem angajat pe domnul Berbec Gheorghe, deşi acesta nu făcea mai nimic, ba chiar producea diverse pagube, fie din cauza nepriceperii, fie din cauza consumului de alcool.
În anul 2009 sau 2010, nu ţin minte exact, doamna procuror Mihai Mihaela Popa a avut mai multe probleme de sănătate, fiind internată, printre altele, atât la Spitalul de Neurologie Iaşi, cât şi la o clinică din Bucureşti. Întrucât nicăieri nu putea rezolva problema, doamna Mihai Mihaela a apelat din nou la mine. Astfel, m-am ocupat de găsirea unei clinici în străinătate şi de aranjarea tratamentului şi transportului.
Doamna procuror a plecat, însoţită de o cunoştinţă apropiată mie, la Bologna, Italia, călătorie care, practic, i-a salvat viaţa. Doresc să precizez că am suportat, atât eu cât şi cunoştinţa mea, cheltuielile aferente, doamna procuror reuşind să acopere doar costul biletului de avion şi o mică parte din tratament.
În anul 2014, în luna noiembrie, datorită faptului că domnul Berbec Gheorghe nu se mai ocupa, practic, mai deloc de gospodăria noastră, fiind mereu plecat să ia copilul doamnei procuror de la grădiniţă, să se ocupe de terenul cumpărat de doamna procuror în localitatea Curteşti, lângă Botoşani, pe care îl cultiva cu diferite legume, sau datorită faptului că era mereu sub influenţa băuturilor alcoolice, urcându-se la volanul maşinii sale (dacă veţi verifica hărţile de pe Google, veţi observa că maşina dumnealui este fotografiată în curtea casei noastre), am decis să renunţăm la serviciile dumnealui.
În luna noiembrie 2014, datorită problemelor repetate pe care le-am avut cu domnul Berbec Gheorghe, i-am comunicat acestuia că dorim să încetăm relaţiile de colaborare, întrucât, dincolo de problemele cauzate, este mai mult absent. În acest context, după ce i-am plătit ultimele sume, inclusiv luna în curs, domnul Berbec Gheorghe, prin intermediul angajatelor noastre (…)ne-a ameninţat că ”Va avea grijă Mihaela de noi”. Mărturisesc că această ameninţare mi-a produs, la momentul respectiv, o stare de temere, însă treptat am crezut că sunt doar afirmaţiile persoanei în cauză.
Ulterior, am constatat o ciudată „coicindenţă” între momentul disponibilizării tatălui doamnei procuror (noiembrie 2014) şi includerea mea în dosarul 4/P/2015 (ianuarie 2015).
Apreciez că valoarea totală a veniturilor procurate doamnei procuror Mihai Mihaela şi familiei sale este compusă din salarii plătite tatălui doamnei procuror (în mod necuvenit), în valoare estimativă de 100.000 lei şi suma de 2.800 lei, bani daţi doamnei procuror Mihai Mihaela, în împrejurarea descrisă.”
Dacă la aceste acuzaţi adăugăm şi abuzurile de care Mihaela Mihai a fost acuzată de când deţine funcţia de prim-procuror la DNA Suceava, avem un tablou complet despre activitatea profesională a acesteia. Nu degeaba tot comentează Rotundu că la DNA Suceava se acţionează la comandă politică şi numai din anumite interese de grup, corupţia lăfăindu-se în voie prin această instituţie. Dar partea de comentarii a acestor acuzaţii o las în seama lui Rotundu, pentru că nu ele sunt punctul meu forte.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Cu tentă sexuală
Reţeta zilei: Steak de vită cu muştar şi rozmarin
Horoscopul zilei de 21.01.2016
Bursele europene, lovite de continua ieftinire a petrolului
CCR: Pensiile speciale ale alesilor locali, neconstitutionale
Pentru parlamentari mumă, pentru aleşii locali ciumă
Ioan Rotundu
Cod galben de frig in aproape toata tara pana pe 25 ianuarie
Voinea, BNR: Trecerea la euro nu este o simpla schimbare de moneda
E un proces complex care are nevoie de sustinerea populatiei
Invitatie la Muzeul Judetean Botosani
0800 800 929 - numărul unic gratuit pentru sesizarea neconformităţilor la reţeaua de energie electrică
Incendiu cu victimă la Pădureni, comuna Şendriceni
Republica Moldova: Cabinetul condus de Pavel Filip a fost votat de Parlament
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog