Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14354
De la 07 Ianuarie 2003
123216672
pnl

Bilanţ îngrijorător privind intervenţiile pompierilor

  • 15 May 2009, 23:00
Botoşănenii au avut nevoie de ajutorul angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani de aproape 150 de ori mai mult luna trecută faţă de aprilie 2008. Cele 122 de situaţii de urgenţă, dintre care 87 incendii, înregistrate au făcut ca cetăţenii să-i cheme în sprijin pe pompierii o dată la şase ore fie pentru că le-a luat foc casa, depozitul de furaje, anexele din curte, vegetaţia uscată de pe păşune ori pentru că nu puteau intra în casă sau să-şi transporte rudele bolnave la spital.
Pentru salvarea vieţii şi a proprietăţilor semenilor aflaţi în situaţii de urgenţă (incendii, accidente rutiere, deblocări de uşi sau asanări de muniţie) pompierii au luptat aproape 50 de ore. În cele aproape 3.000 de minute cât au acţionat pentru înlăturarea efectelor negative ale unor incendii sau accidente rutiere aceştia au salvat de la foc bunuri materiale în valoare de peste 35 milioane de lei.
Creşterea de la 50 la 122 de situaţii de urgenţă a fost determinată de numărul mare de incendii de mirişte şi de furaje generate de neglijenţa cetăţenilor care au lăsat nesupravegheate focurile făcute pentru a distruge resturile vegetale adunate de prin gospodărie sau vegetaţia uscată de pe terenurile agricole. În aceste împrejurări s-au produs 31 de incendii de mirişti sau gropi de gunoi şi 11 incendii la depozitele de furaje.
Copii au provocat în luna aprilie 16 incendii din care 10 la depozitele de furaje din gospodăria părinţilor. Pagubele produse de aceştia au fost estimate la 97.550 din 253.831 lei, valoarea totală a bunurilor distruse de flăcări în luna aprilie. Alte 13 incendii au fost provocate de persoane iresponsabile iar 5 bucătării au fost incendiate de aparatele de gătit lăsate în funcţiune nesupravegheate.
Pirotehniştii au executat luna trecut ă 4 misiuni fiind identificate, ridicate şi transportate în poligonul Copălău o grenadă, o bombă de runcător, un aruncător de grenade şi un cartuş, muniţie descoperită de botoşăneni în timp ce executau săpături. Şase botoşăneni au fost salvaţi după ce pompierii au intervenit fie pentru descarcerarea acestora dintre fiarele contorsionate ale unor maşini implicate în accidente rutiere, fie pentru transportarea din apartamentele proprietate personală aflate la etajele superioare ale unor blocuri din municipiul Botoşani la ambulanţă, sau prin deblocarea uşilor pentru a facilita accesul medicilor în locuinţe.
În luna aprilie personalul Inspecţiei de Prevenire a executat 232 decontroale la localităţi, instituţii publice, operatori economici şi persoane fizice din judeţul Botoşani fiind constatate 282 de deficienţe dintre care 141 au fost înlăturate pe timpul controalelor.
Pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prevenirea situaţiilor de urgenţă au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale dintre care 47 amenzi în valoare de 27.200 lei.
SUBOFIŢER RELAŢII PUBLICE
Plt. Dorina LUPU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Noapte albă la Muzeul de Istorie Botoşani
Socrul Monicăi Columbeanu a cântat într-o emisiune TV
S-a apucat să fure lucernă de pe terenul celui cu centură neagră la karate
“Flacăra Flămânzi” a ratat, teoretic, calificarea în liga superioară
TIGRIŞORUL PIETREK
Bogat şi sărac: Bine aţi venit în ţaratul lui Voronin!
Javier Solana, fan al dictatorului comunist Vladimir Voronin!
România a ocupat Ungaria… pe net
Nelly Ciobanu a dus "Hora din Moldova" în finala Eurovision 2009
Tinerii şi autoguvernările
Traducerea în limba italiană a romanului “Sunt o babă comunistă”
Magazin cuprins de flăcări
Horoscop
Întâlnirea studentului cu poliţistul
Pui cu sos picant
La Vorona, proteste cu damf de alcool şi şantaj asupra banului public
Taxatorii de pe tramvaie pun incompetenţa pe seama pensionarilor
Concurs online pe teme de mediu pentru copiii botoşăneni
Are balta peşte... dar cu prohibiţie
În ziua de azi poţi să mori în plină stradă că nimeni nu te-ntreabă!
Concurs de fizică, faza naţională, la Liceul Pedagogic
Rezultate cât se poate de proaste în urma tezelor cu subiect unic
Cadrelor didactice mai în vârstă li s-a tăiat suta de euro
Reguli noi la monitorizarea consumului de medicamente compensate şi gratuite
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog