Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12369
De la 07 Ianuarie 2003
123214687
pnl

Ciorbă de perişoare

  • 23 November 2006, 23:00
Ingrediente: 400 gr carne macră de vită, 200 gr carne cu os, zarzavaturi (un morcov, un pătrunjel, un pastârnac, o telină mică, o ceapă), 2-3 linguri de smântână, 1 ou, 1 lingură de orez, 500 ml borş de putină, 1 felie de pâine, 1 legatură pătrunjel, leuştean, sare dupa gust.

Mod de preparare: Se pune la fiert carnea cu os având grijă să fie îndepărtată spuma. Când carnea este pe jumătate fiartă se adaugă zarzavatul ras pe răzătoare sau tăiat mărunt. Separat se prepară perişoarele din carnea macră tăiată în bucăţi, care se trece prin maşina de tocat, împreună cu o felie de pâine înmuiată în apă şi bine stoarsă. Se amestecă carnea tocată se adaugă oul, orezul bine spălat, pătrunjelul tocat mărunt până se formează o pastă. Din pasta de mai sus se fac perişoare de mărimea unor nuci care se pun în ciorbă. Se fierbe totul cam 30 minute. Se adaugă borşul, se lasă să dea 2-3 clocote şi la sfârşit se adaugă leuşteanul tocat marunt. Se poate drege cu smântână. (Lucullus)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CCXIV)
(Ioan Rotundu)
Cu cerbicia prefectului nu-i de glumit
(Cârcotaşul)
Reacţia unui timid
Horoscop
Românul şi ZBURDATUL
Aşteptăm telefonul dumneavoastră!
Constantinescu n-are încredere în greva japoneză
Calitatea în învăţământ nu este asigurată doar din dotări
Luna cadourilor va fi pentru profesori una bănoasă
AJOFM zice stă bine la acordarea creditelor
Sindicaliştii vor decide dacă vor boicota examenele naţionale
Urmărit pentru furt calificat prins asupra unei alte fapte
Conţac se arată uimit de câţi bani a primit Botoşanii
Conţac recunoaşte realizările primarului Flutur
Din 2007 vom avea certificate de înmatriculare anticopiere
Sigla Comunităţii Europene se va regăsi pe plăcuţele de înmatriculare
Social democraţii botoşăneni îl vor susţine pe Geoană
Prefecţii din Regiunea Nord – Est îşi unesc forţele
Primăria ar putea numi un administrator al Botoşanilor
Centrul de greutate al tradiţiei şi folclorului s-a mutat la Botoşani
Lansare de carte la Muzeul Judeţean
Azi, întrerupere la furnizarea gazului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog