Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10490
De la 07 Ianuarie 2003
123231558
pnl

Comentariu la comentarii (CX)

  • 31 May 2007, 23:00
Copilul de numai zece ani, Andrei Maxim, ce cântă la peste zece instrumente de muzică populară, „A învins, este marea vedetă a României!”
Efortul lui a fost încununat la Antena 1 cu premiul cel mare „Vreau să fiu mare vedetă”. Alături de el a mai concurat un copil botoşănean, Vlad Pamfil, căruia şansa de a urca pe podium nu i-a surâs, dar a devenit cunoscut în întreaga ţară. Vlad este un mim talentat, dar şi posesorul centurii negre la judo. Despre el, în mod nedrept, presa locală n-a scris mai nimic. O să încercăm să reparăm câte ceva, urmând a-l contacta şi scrie un reportaj. Revenind la Andrei, mulţi botoşăneni s-au bucurat pentru succesul său. „Dodo” a sărit în sus de bucurie: „Felicitări, felicitări, felicitări talentatule, eşti o comoară, să te ajute Dumnezeu în continuare, sincer mai impresionat...nu am cuvinte”. Bucuroasă s-a arătat a fi şi „Iuliana”, apreciind că Andrei este „Bun băiat şi talentat. Mă bucur pentru reuşita ta, să dea Dumnezeu să te lansezi în muzică şi să fii cel mai bun. Cred că părinţii tăi sunt mândri de tine.” Ce părinţi n-ar fi mândri de un aşa copil. Au fost şi alte comentarii, toate de felicitare şi de urări pentru noi succese în viitor.
Este emoţionant să constaţi că persoane care nu l-au cunoscut pe Andrei, se bucură sincer de succesele sale. Un gest de solidaritate umană, de încurajare a valorilor autohtone. E bine că începem să ne înţelegem rostul de societate civilă.
Supărat că primarul Flutur nu reacţionează la aerele sale de şef al liberalilor botoşăneni, deputatul Liviu Câmpanu a declarat că „PNL caută alt candidat la Primăria Botoşani”. Declaraţia şefului liberal a stârnit zâmbete ironice. „Ueeu” îşi doreşte ceva: „Aştept şi eu să văd candidatul ăla care va convinge electoratul botoşănean şi să fie susţinut de PNL (altul decât Flutur). Parcă-l văd pe dl Câmpanu umilindu-se până la urmă şi prinzând Flutur(i).” În momentul de faţă, Flutur are cele mai mari şanse de a-şi înnoi mandatul de primar. Dar, din câte-l cunosc, el nu va accepta nici o colaborare politică cu Câmpanu. Este construit din altă plămădeală decât doctorul deputat. Cineva îi recomandă lui Câmpanu să-l recruteze candidat la primăria Botoşanilor pe un suliţan: „Îi face buletin de Botoşani lui Ţurcanu, şi el va fi viitorul candidat.” Bună glumă.
La editorialul „Istoria sacului cu promisiuni”, dintr-o necunoaştere a personajului, cuiva, din cei abilitaţi să valideze comentariile, i-a scăpat validarea comentariului rebelului Burlacu, un pretins legionar, rasist, antisemit şi cu probleme „de etaj”. Iată comentariul său: „Nici nu mă îndoiesc de faptul că situaţia la Botoşani este jalnică, de vreme ce acolo s-a răsturnat căruţa cu prosti comunişti. Oamenilor ar trebui să le iasă din cap mentalitatea comunistă şi să înveţe să-şi rezolve problemele locale singuri, fără promisiunile deşarte ale unor politicieni de paie de la Bucureşti. Felul acesta ţigănesc de cerşeală trebuie să dispară, iar oamenii trebuie să înveţe să fie gospodari, cinstiţi şi oameni de omenie, nu nişte cârpe în c***, care trăiesc din mila altora. Judeţul Botoşani este un judeţ frumos, cu tradiţii culturale de valoare şi un pământ roditor. Acolo se află vechea vatră a geto-dacilor cu vechime de peste 8 mii de ani şi acolo sunt înmormântaţi părinţii, moşii şi strămoşii mei, care au ţinut sus flacăra naţionalismului şi virtutea naţională a biruinţei.” Un alt cititor, necunoscându-l pe acest piază rea care ne face judeţul de râs prin SUA, a căzut în capcană şi i-a luat în serios comentariul. Măcar de acum înainte să afle cu cine are de-a face. Oricum, comentariile sale rasiste şi antisemite nu vor mai vedea lumina site-ului nostru.
Directorul adj. al Autorităţii de Sănătate Publică „Oprişanu descoperă o anomalie în structura personalului din spitale”. Medicul a constatat că un sfert din personalul angajat prin spitale este muncitoresc, ceea ce stârneşte uimirea, mai ales că numărul lor nu se justifică. Un „Asigurat” îi transmite următorul mesaj: „Îl rugăm pe dr. Oprişan să nu se lase influenţat de sfaturile politice ale celor două instituţii şi să scoată la lumină multele nereguli din spitalul Botoşani.” O anume „Gia” semnalează că „De cei de la birouri, care nu fac nimic, ce ziceţi? Nimic? Şi acolo sunt foarte mulţi.” Faptul că medicul Oprişan a avut curajul să arunce o privire pe schema încărcată a unităţilor spitaliceşti şi să semnaleze anumite anomalii, a stârnit protestele celor care se simt în pericol de a-şi vedea postul desfiinţat. Sper ca medicul să nu se descurajeze şi să meargă mai departe, adică să cureţe schema de personalul balast. La revedere! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Astăzi, Poliţia de proximitate se va întâlni cu elevii
Memorialul Ipoteşti îşi îndreaptă atenţia spre copii
Părinţii sunt cei care încurcă înscrierile la grădiniţe
OJPC nu i-a iertat pe vânzătorii de jucării indisciplinaţi
Taximetrist fricos şi fără imaginaţie
Doi tineri, ce s-au crezut şmecheri, au sfârşit prost
Anunţ
Anunţ "Vasilache"
Scoici cu vin alb
Nedumerirea lui Ion
Horoscop
Citate şi cugetări din Spania
Vă interesează un GPL?
Bordeianu a scăpat de-o belea românească, pentru a da peste una nemţească
Plan de măsuri pentru diminuarea efectelor secetei
100 de pistoale şi muniţie reală pentru poliţiştii comunitari
Nou regulament pentru cei ce ocupă spaţiul public
Municipalitatea scoate la licitaţie studiul de optimizare a circulaţiei
S-a dat startul la distracţie
Direcţia de Cultură sprijină Reţeaua Tinerilor Rromi
Corlătenii îmbracă straie de sărbătoare
În aşteptarea primului Congres al Forului Democrat al Românilor din Moldova
Autospeciala Penitenciarului s-a oprit într-un gard din Truşeşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog