Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12749
De la 07 Ianuarie 2003
122872816

Comentariul comentariilor (CCLVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 December 2008, 23:00
N-aveam nici o obligaţie să revin asupra articolului în care profesorul Vasile Asiminicesei a fost acuzat că a prestat muncă de informator plătit către fosta Securitate. Profesorul, ca orice cititor, avea posibilitatea să intre la comentarii şi să-şi expună punctul de vedere. Presa electronică nu este reglementată juridic şi nici nu se va reglementa prea curând, iar site-urile publicaţiilor în format electronic sunt de fapt domenii private. Dacă intri în casa omului şi nu-ţi place ceva, pleci. Dacă nu pleci, atunci accepţi condiţiile ce ţi le impune, în cazul nostru regulamentul care prevede un minim de cerinţe.
Dacă am revenit, totuşi, am făcut-o dintr-o obligaţie morală faţă de profesorul Asiminicesei, care a lucrat în perioada 1993 – 1994 ca reporter colaborator la Jurnalul, creându-i posibilitatea de a se apăra în faţa acelor colegi a-i săi care l-au acuzat sub protecţia anonimatului. Aşa a apărut cel de-al doilea articol intitulat „Neagă statutul de turnător plătit la fosta Securitate”. De această dată, primul care s-a angajat în comentarii a fost chiar profesorul. Nu mă privesc opiniile sale. Eu am o răfuială cu „Ciripitorul”, care a comentat: „Ieri, la şcoala 17 era mare concurenţă pe la arhivă. Procesul verbal încriminatori din ianuarie 1990 era căutat cu asiduitate de către Asiminicesei şi prof. Viviana Furtună. Profesorii râdeau prin şcoală şi-au numit acţiunea celor doi "lupta probelor". Nu ştiu de ce Rotundu o scaldă acuma, deşi ştie că Asiminicesei a fost turnător. Se spune că s-au făcut mari presiuni asupra sa.”
N-am scăldat-o. Eu am convingerea mea şi nu mi-o schimbă nimeni. Într-adevăr am fost sunat şi de Asiminicesei şi încă de-o persoană, Nu contează discuţia noastră şi eu nu sunt persoana care să mă las intimidat. În contrabalans cu acuzaţiile ce i-au fost aduse profesorului, am prezentat şi punctul său de vedere. Altceva trebuia observat din acest eveniment de presă. Faptul că nişte cadre didactice au găsit de cuviinţă să se răfuiască cu un coleg al lor, uzând de posibilitatea anonimatului, dând dovadă de laşitate. Aceşti oameni formează caractere. Ce învăţăminte pot ei transmite copiilor noştri, când ei însuşi se situează sub limita moralităţii? Iar cine a citit cu atenţie cele două articole de presă şi comentariile postate, poate trage singur concluziile.
Legea votului uninominal s-a răzbunat chiar asupra celor care au conceput-o, iar consecinţele, în unele cazuri, au fost dezastruoase. Oricum, „S-au limpezit apele, iar cei nouă parlamentari au ieşit la vedere”, chiar dacă pe unii dintre ei, cum este cazul liberalului Nicolae Rebenciuc, n-a fost voinţa electoratului decât într-o foarte mică măsură. „Ion” cere imperios modificarea legii: „Această lege este cea mai proastă lege de uninominal. Dacă nu o vor corecta, oamenii nu se vor mai duce la vot. În ţară a ieşit parlamentar un om arestat, la Salaj îi reprezintă pe români un ungur. Nu aceasta a fost voinţa electoratului. De ce nu se duce în parlament cel care are cel mai multe voturi, căci pe acela l-a dorit populaţia, nu pe cel care vor muşchii repartitorului. Să ia aminte politicienii că iar ne-au minţit cu o lege proastă. Aşteptam ca ea să fie urgent îmbunătăţită.”
Acel arestat a ieşit parlamentar pentru că avea dreptul să candideze, nefiind judecat şi condamnat printr-o sentinţă definitivă şi nici n-avea interzise drepturile civile, printre care şi dreptul de a candida şi a fi ales. Aceasta este cu adevărat o dovadă că democraţia a funcţionat. În ce priveşte păcăleala care ne-au tras-o din nou politicienii, este ceva normal. Ne păcălesc din 1990 încoace şi nu ne-am învăţat minte niciodată. Am scris şi am susţinut consecvent că nu trebuie să-i mai votăm pe foştii parlamentari, care vreme de patru ani n-au făcut nimic pentru Botoşani. Iată că Macaleţ, Buhăianu şi Câmpanu au fost votaţi din nou. Ne plângem că suntem judeţul cel mai înapoiat, dar nu vrem să ne ajutăm nicicum. Ce s-a întâmplat în urma votului din 30 noiembrie, este începutul a altor patru ani de scandal. Votăm anapoda, votăm contra intereselor proprii, ăştia suntem! Să văd care alegător îl va lua de gât pe parlamentarul din colegiul său că a votat contra intereselor sale. N-o va face nimeni, din lehamite, din egoism social.
„Niţură se plânge că nu e băgat în seamă” de presa locală. Să-şi păstreze lacrimile pentru mai târziu, când pe uşa de intrare în sediul PRM păianjenii vor ţese o pânză deasă. PRM-ul nemaifiind partid parlamentar, nu mai interesează pe nimeni. Dealtfel se va destrăma de la sine. „Topor” îi transmite un sfat lui Niţură: „Te-am rugat să ne laşi in pace în 1989, dar tot băiat neastâmpărat ai rămas. Vrei în faţă cu orice preţ şi te alegi cu huiduială. Leagănă-ţi nepoţii şi le spune poveşti de glorie din timpul comunismului şi de după.” Bun şi util sfat, numai să aibă înţelepciunea să-l respecte.
Articolul „Lucrări şi servicii în bătaie de joc şi în dispreţul cetăţeanului” a atras atenţia lui „Anonimus”, care s-a arătat total nemulţumit: „Ăştia de CONREC şi TERMICA ar trebui spânzuraţi. Nişte IDIOŢI. Cât a fost vara de lungă au stat şi au fumat la umbră. Iar acum se apucă de râmat. PORCII! La muncă băăă!” Indisciplina în executarea lucrărilor publice nu-i de ieri sau de azi, iar vina reveni exclusiv edililor oraşului, care nu aplică legea atunci când este cazul. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Botoşani 2008-201 (II)
Diferenţa dintre PDL şi PSD este dat de votul românilor din afara frontierelor
Horoscop
Să nu vă gândiţi la prostii!
Ce-i în mâna lui Băsescu, nu-i în în farfuria lor
Vrea un loc de muncă, nu face mofturi!
Românul şi căciula
Îşi pierd casele din cauza unor credite de consum
Le-am dat votul, acum ne arată ei ce pot!
Ioan Rotundu
Deputatul fără pată
Marşul tăcerii n-a rezolvat fondul problemei
Ţiprigan iar vorbeşte ca să nu tacă
ea mai crede în promisiunile electorale de majorare a salariilor
Bucuria a fost mare, dezamăgirea şi mai mare
Oprişanu se consideră om de onoare şi va demisiona din funcţia de la ASP
OJPC ne recomandă să consumăm produsele alimentare de post
Şeful CJ i-a pus deja gând rău lui Conţac
Buhăianu o face pe analistul politic şi dă sfaturi
Festival pentru artiştii amatori cu deficienţe de vedere
Proaspăt senator, Humelnicu l-atacă pe Conţac
Liberalul Tăriceanu l-a scos din budă pe democrat-liberalul Ţâbuleac
Liviu Conţac asigură că „I’ ll be back!”
Subofiţer al ISU sancţionat fiindcă a tras la măsea
Marcu zice că legea-i proastă, dar nu va vota o alta
A ieşit pe-a lui Ţâbuleac şi în favoarea celor de la MBB
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog