Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3878
De la 07 Ianuarie 2003
123285053
pnl

Comentariul comentariilor LXLVII

  • (Ioan Rotundu)
  • 14 June 2009, 23:00
Culoarea galbenă, simbol al liberalismului românesc, la Botoşani pare să se fi murdărit. Nu pânza ca atare s-a murdărit, ci sufletul, conştiinţa unor lideri locali, care nu-şi pot părţi privilegiile funcţiilor deţinute. Aşa că „Liberalii îşi spală rufele murdare şi aruncă zoile în public”. Practic, fostul preşedinte al PNL, senatorul Liviu Câmpanu, continuă să-l şicaneze pe cel care i-a luat locul la cârma partidului, deputatul Florin Ţurcanu
Iată ce explicaţii ne oferă asupra acestor certuri un comentator ce s-a semnat cu „Liberal”, şi poate chiar este membru PNL: „Unde a ajuns lumea....De la început părea un paradox ca Ţurcanu să vină în fruntea partidului, toţi exprimând emoţii negative: "cum să ne conducă un cioban!!!" După care aceşti indignaţi au devenit peste noapte oiţe smerite în turma ciobanului necărturar. Paradoxal mai este şi faptul, cu câtă slugărnicie şi linguşenie stau pe lângă el, cât de solidari sunt cu propunerile lui de excluderea unor membri, care nu au pentru ce să fie excluşi. După toate aceste scenete hazlii, stă păpuşarul principal în persoana Prefectului, care râde şi adaugă puncte de laudă de la înalţii partidului pentru succese în montajul piesei de dezbinare a PNL Botoşani. Senatorul ar trebui să revină pentru că aşa ar dori mulţi dintre acei care l-au trădat! Lăsând în urmă orgoliile, trebuie să schimbăm imaginea PNL Botoşani, care a fost pătată într-un mod catastrofal de Ţurcanu, Marandiuc, Iavorenciuc, Oprişanu şi Târzioru.”
Cum „rufele” încă n-au fost curăţate decât parţial, vom mai asista la aruncatul în public al unor noi zoi. Şi se mai miră PNL-ul de ce pierde procente electorale.
Pentru că autoritarismul politic al preşedintelui Băsescu a cuprins întreaga Românie, am scris editorialul „La ce bun alegerile prezidenţiale!, venind cu propunerea să-l desemnăm preşedinte pe viaţă. N-ar avea rost să cheltuim cu alegerile vreo sută miliarde lei vechi, de vreme ce voturile din urne le vor număra democrat-liberalii, presa şi observatorii neavând voie să asiste. Pentru că s-a găsit un comentator să-l apere pe preşedinte, lăudându-i apucăturile dictatoriale, „Cetăţean al României” a încercat să-l trezească la realitate cu „Dar ce a făcut bun Băsescu în ţara asta. Politica externă aproape că nu există, fiind respins de către toţi şefii de stat, ţara stă într-un haos politic şi economic de nedescris, îşi vede numai interesul personal (exemplu: voturi pentru EBA în detrimentul PDL) iar lista poate continua. Români treziţi-vă la realitate. Nu de asta s-a murit degeaba în decembrie 1989. Gândiţi şi judecaţi bine. Vreţi fraude şi incertitudine pentru ziua de mâine?” Alegerile europarlamentare au evidenţiat că avem fraude electorale, iar incertitudinea o avem de la destrămarea Alianţei DA.
„Arborarea steagului Colegiului Naţional „A.T. laurian” pentru prima oară după 80 de ani este contestată de către „Mihai Stoica”, care a ţinut să ne precizeze: „Nu e acum prima oară după 80 de ani. În 1991, când am absolvit, ca şef de promoţie la Laurian, am desfăşurat cu mâna mea steagul original. Era prima oară după "epoca de aur" când acest steag vedea lumina zilei în cadrul unei sărbători. Există şi poze de la acel moment.” Sper că cei din conducerea Colegiului au luat act de această precizare.
Românii aflaţi peste graniţă, când nu se numesc „romi”, arată lumii adevărata noastră personalitate. După ce prin Italia, pentru fapte cetăţeneşti deosebite, mai mulţi români au fost medaliaţi, iată că „Marcel Remus Baghiu a fost decorat cu Medalia de Argint pentru Merit Cetăţenesc” în Spania. El a intervenit cu curaj în timpul unui jaf armat şi le-a dejugat hoţilor planul, dându-i pe mâna poliţiei. „O româncă” s-a bucurat: „Bravo, române, suntem mândri de tine! Mulţumim, Spania!”
În sănătatea botoşăneană continuă restrângerea gratuităţilor de care bolnavii s-au bucurat până la preluarea puterii de către Guvernul Boc. Pe lângă măsurile restrictive introduse de către democrat-liberala Rodica Huţuleac de la CAS, a venit rândul democrat-socialei proaspăt unsă şef la Direcţia de Sănătate Publică. „Ciofu T. Tamara vrea să ne trateze la domiciliu, dar pe banii noştri” este vestea tristă dată bolnavilor. Ce se ascunde în spatele acestei măsuri, ce la prima vedere pare plină de umanism, „Pirpiriu” n-a priceput. „Nero” i-a ridicat vălul de pe ochi cu „"Pirpiriule", după cum te exprimi, cu "fa", cam aşa-ţi este şi mintea de dezvoltată. Dacă n-ai gândi "pirpiriu" ai fi realizat intenţia lui CiofuTeTamata (chestie de ligament, dar pentru cei sprinteni la minte) de a bloca internările cu tratamente la domiciliu şi pe banii asiguraţilor. Adică un fel de bătaie de joc la adresa contribuabililor. Medicina nu este gratuită, ca studiu, dar ca practică, dacă eşti asigurat, da. Lucru valabil în întreaga lume, numai în România lui Băsescu şi a lui Geoană nu.” Dacă „pirpiriul” n-o fi vreun democrat-liberal, a priceput cu siguranţă. Dar dacă este…? Asta e! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi recuperările
Nu face sex cu „chiştoace”
Lansare de carte creştino-legionară
Ciurul lui Ţurcanu
Ioan Rotundu
Nu sunt infractor
Cel mai bălegat drum al judeţului
peste 2000 de căruţaşi circulă zilnic, haotic, pe cel mai important drum din judeţ
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 15 iunie
Horoscop
Ce se vede din satelit nu bate cu ceea ce e pe teren
Tâlhărie invocată de dragul răzbunării
Bursă pentru Codruţa!
Localitatea Truşeşti, luată la „purecat” de poliţiştii botoşăneni
Eminescu tratat cu sictir de către ministrul Paleologu şi autorităţile locale
Între Miky Mouse şi Jose Mourinho
Băncuţe noi, din cherestea de plop, pentru staţii vechi
Spargere cu surpriză pentru hoţ, la Oficiul Poştal Frumuşica
culmea, clădirea se află în plin centul localităţii şi peste drum de Postul de Poliţie
Economiile anticriză ale preşedintelui Ţâbuleac
Generozitatea lui Boc faţă de Năstase
Dacă sunteţi generos şi stilat, sunaţi-o!
Restituire banilor pe medicamentele cumpărate, o şarlatanie guvernamentală
Criză de sânge, fără precedent
Ministrul Bazac calcă pe urmele lui Nicolaescu, dar ceva mai apăsat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog