Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1660
De la 07 Ianuarie 2003
123275821
pnl

Control la nivel national pentru a vedea cat de prezenta este bacteria E. coli in carnea si lactatele cumparate de romani

  • 15 May 2016, 23:00
Incepand de luni si pana la sfarsitul anului, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va desfasura un plan de control national pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli, informeaza un comunicat ANSVSA.
Probele vor fi prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud.
Activitatile incluse in acest plan presupun prelevarea de probe din unitati de abatorizare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, macelarii, restaurante, ferme, targuri si piete agroalimentare si dozatoare de lapte.
Toate probele recoltate in cadrul actiunilor prevazute in acest Plan vor fi transmise Institutului de Igiena si Sanatatea Publica Veterinara pentru a fi analizate. Costurile acestor analize vor fi suportate din bugetul ANSVSA.
Decizia presedintelui ANSVSA a fost luata pe baza unei analize de risc, elaborata si finalizata recent de catre specialistii Autoritatii. Un argument in plus il constituie si apropierea sezonului estival, atunci cand pe litoral sau in alte zone de interes turistic din tara va creste rulajul de marfa al unitatilor din industria alimentara si afluxul de turisti aflati in concediu si copii aflati in vacanta, in tabere scolare, se spune in comunicatul Autoritatii.
ANSVSA va face public, sapamanal, rezultatele analizelor pentru probele prelevate in cadrul acestui Plan National de Control.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Întrebare vitală
Horoscopul zilei de 16.05.2016
Prognoza meteo pentru luni si marti
Ministru al sanatatii din Australia, deschis la ideea interzicerii fumatului pentru cei nascuti dupa 2001
Reactia unei mega retele fast-food dupa marirea salariului minim:
In peste 6.000 de restaurante vor fi puse automate pentru autoservire
Ucraina a castigat Eurovisionul cu cantecul ce a iritat Rusia
Seful Fiscului spune ca s-au facut pasi importanti pentru recuperarea prejudiciului in Dosarul ICA si ca "noi valorificam,
ANAF nu e administrator de imobile"
Au furat o ţară, vor să fure şi ce-a mai rămas prin judeţ
Ioan Rotundu
Impostura şi ipocrizia, valorile morale promovate de PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Cu buricul gol în aşteptarea Lumii lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Un ţărînist la Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog