Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12799
De la 07 Ianuarie 2003
123233867
pnl
Cultura dorohoiană umilită de cârdăşia politică PSD - PNL

Jaf asupra domeniului public al municipiului Dorohoi

  • Ioan Rotundu
  • 15 November 2018, 15:58
Pentru că evenimentele premergătoare marii sărbători Centenarul Uniri9i îmi ocupă marea parte a timpului n-am avut posibilitatea să fiu pe fază cu o serie de decizii administrative adoptate de către cei cărora comunitatea municipiului Dorohoi le-a încredinţat prin vot dreptul de a-i decide soarta.
Aşa m-am trezit cu un telefon de la dorohoianul prof.dr. Vasile Adăscăliţei care, foarte necăjit, m-a informat că la nivelul Primăriei Dorohoi s-a decis stoparea oricărui demers pentru continuarea lucrărilor la ceea ce urma a fi Casă de cultură, investiţie începută în perioada lui Ceauşescu şi stopată imediat după 1990. Îmi spunea profesorul că luată din interese obscure, decizia dă o lovitură nemeritată promovării tradiţiilor culturale ale municipiului şi în acelaşi timp pune într-o lumină proastă tot efortul oamenilor locali de cultură de a păstra şi promova zestrea culturală adunată cu multă trudă de-a lungul secolelor de existenţă a acestui oraş care se bucură de o istorie respectabilă.
Luat prin surprindere de vestea primită i-am promis profesorului că voi încerca să aprofundez subiectul şi să încerc să aflu dacă nu cumva în spatele acestei decizii se ascunde fapt interese personale sau de grup ale unor aleşi locali.
După câteva zile de investigaţii am reuşit să-mi formez un punct de vedere şi să ajung la concluzia că ceea ce a hotărât Consiliul Local Municipal Dorohoi la propunerea primarului PSD Dorin Alexandrescu este de fapt un atentat grav la adresa patrimoniului public al oraşului, un jaf determinat de interese obscure dar care jaf s-a consumat cu participarea necondiţionată a consilierilor din opoziţie, în special a celor din PNL.
Iată, pe scurt, filmul afacerii. Primarul social-democrat Dorin Alexandrescu a iniţiat mai multe proiecte de hotărâre prin care terenul şi partea construită a ceea ce urma să devină Centrul Cultural „George Enescu” să fie scos din patrimoniul public al oraşului şi trecut în proprietatea privată a Primăriei Dorohoi.
Incredibil de repede s-a pus în mişcare mecanismul birocratic al primăriei şi numai în câteva zile documentaţia necesară unei astfel de decizie a fost perfectată. La fel de repete aceleaşi mecanism birocratic a rezolvat şi documentaţia necesară ca odată terenul şi imobilul trecut în proprietatea privată a Primăriei Dorohoi să fie cedat, printr-un schimb imobiliar, societăţii private ERAM SRL patronată de un anume Radu Tudose.
În ziua de 7 noiembrie a.c. a fost convocată în regim de urgenţă (grabă mare, ce mai!) şedinţa CLM Dorohoi având pe ordinea de zi la pct. 1 „Proiect de hotărâre privind aprobarea renunţării la obiectivul de investiţii „Centrul Cultural George Enescu”, precum şi scoaterea din domeniul public şi introducerea în domeniul privat al Municipiului Dorohoi a imobilului – teren – construcţie (fundaţie) -, situat în Municipiul Dorohoi p.c. 2241.” iar pa pct. 4 „Proiect de hotărâre privind avizarea favorabilă a efectuării unui schimb imobiliar între Municipiul Dorohoi şi S.C. ERAM SRL.”
Aşadar, într-o singură şedinţă de CLM s-a rezolvat o tranzacţie imobiliară profund păguboasă pentru patrimoniul public al Municipiului Dorohoi dar teren de profitabilă pentru Radu Tudose, patronul societăţii ERAM SRL.
Culmea,m consilierii opoziţiei, adică cei ai PNL: Adascalului Dinu, Borcea Nicolo Valentin, Parascan Petru Fulger, Popa Manuel, , Timingeriu Constantin , Vasiliu Vvlad, dacă na-r fi votat hotărârea, operaţiunea pusă la cale din interese personale ar fi eşuat. Cum de consilierii PNL au votat această propunere a primarului profund dăunătoare culturii dorohoiene veţi afla în partea a doua a acestui articol. Firile duc la şeful PNL Dorohoi, medicul Valerian Andrieş (foto) (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 12 – 18.11.2018
Bancul săptămânii: Lecţie despre sex
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.11.2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Conrec SA bOTOŞANI
Lumea întreagă marchează 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.
70 de lideri politici s-au reunit la Paris
Președintele Franței critică naționalismul, în fața lui Trump, Putin și Erdogan:
Este o trădare a patriotismului
De ce Conrec SA?!
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea, despre votul la cererea de începere a urmăririi penale pentru Tăriceanu:
Eu sunt mama Omida? Senatorii PSD au personalitate
Dragnea nu va mai putea să conducă nicio ședință a Camerei Deputaților
Avarierea singurului portavion rusesc, Amiralul Kuznețov, nu este singura veste proastă pentru marina rusă.
Scufundarea docului plutitor ar putea crea probleme și mai mari
Iohannis: Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă
Nu suntem pregătiți de preluarea președinției Consiliului UE
Comisia Europeană, reacție după ce autoritățile române au cerut ca Rise Project să-și dezvăluie sursele:
A folosi GDPR împotriva dreptului la informare ar reprezenta un abuz clar
Infractorul se vede preşedintele potrivit României. Aşa va fi?
Ioan Rotundu
Raportul MCV. Cele 8 recomandări suplimentare ale Comisiei Europene pentru România
PSD, somat să renunțe la controversatele modificări din legile justiției și codurile penale
PSD și ALDE, părăsite de colegii lor europeni la votul din Parlamentul UE
care a condamnat „intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor la protestele din august
Bloomberg relatează despre gestul obscen al lui Iordache:
Raportul UE privind corupția primește degetul mijlociu în România
Cum consilierii PNL s-au girat jaful abil regizat (II)
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.16.2018
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dângeni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog