Ingrediente: organele de la un miel, 5-7 fire de ceapă verde, 4 fire de usturoi verde, 3-4 ouă, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 prapure sau pesmet, sare şi piper, 2-3 ouă fierte, tari (opţional).
Mod de preparare: Se iau organele (splina, ficatul, rinichii, inima) şi se spală bine în apă rece. Se taie în bucăţi de 3-5 cm, se curăţă de pieliţe, cheaguri de sânge, etc. Se lasă 10-15 minute în 3 părţi apă şi 1 parte oţet să iasă orice eventual miros. Se pun la fiert în apă rece (fără sare). Se ia spuma şi se fierb circa 20-30 de minute. Se aruncă apa. Se lasă să se răcească puţin (cât să le puteţi lua cu mâna). Se dau prin maşina de tocat laolaltă cu toate ingredientele (fără ouă). Se gustă de sare şi piper. Se pun ouăle şi se amestecă bine. Arată ca o pastă închegată, nu mai este fărâmicioasă. Dacă cumva mai este fărâmicioasă se poate pune smântână, 2-3 linguri sau, de ce nu, încă un ou. Daca nu aveţi prapure se unge tava cu ulei şi se tapetează cu pesmet.
Prapurele se spală în câteva ape. Dacă vi se pare prea multă grăsime puteţi s-o înlăturaţi cu un cuţit sau pur şi simplu cu mâna. Se pune prapurele pe fundul tăvii cu marginile în afară, se pune carnea, iar cu prapurele rămas în afară se acoperă. Se dă la cuptor aproximativ 50 de minute până se rumeneşte frumos, în cuptorul preîncălzit la 350°F. Se lasă să se răcească şi apoi se scoate din tavă. Se păstrează la frigider învelit în folie de plastic. Poftă bună! (Lucullus)