Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
278
De la 07 Ianuarie 2003
122885927
Editorial

Doiniţa, trezeşte-te fato, ai schelete în dulapul personal!

  • Ioan Rotundu
  • 19 September 2018, 21:43
Haita pesedistă pare să-şi fi găsit un nou conducător şi, după cum ştim de la zoologii care au studiat organizarea haitelor de lupi, când haita îşi găseşte un nou conducător îl sfâşie pe cel detronat. Nu cred că există vreun român cu capul pe umeri şi care gândeşte în spiritul propriei educaţii să nu fi realizat că PSD-ul este organizat după sistemul haitei, fie ea de lupi, şacali, câni dingo sau hiene.
Apoi, istoria ne-a demonstrat că socialiştii, din zorii formării acestei sângeroase doctrine, pe la jumătatea sec. al XVII-lea, leagănul acestei ideologii fiind Franţa, cu extensie în întreaga Europă, şi-au respectat cu sfinţenie conducătorul atâta vreme cât acesta s-a dovedit a fi puternic. Când s-a ridicat un altul mai cu „sânge în instalaţie”, vorba democratului Berceanu, acesta l-a înlăturat prin forţă pe cel înscăunat şi i-aluat locul.
La români nici că ar fi nevoie de invocat demonstraţia istoriei. De la Iliescu încoace, socialiştii şi-au decapitat, fără scrupule, şeful de partid pentru a-l instala pe următorul care s-a dovedit a fi mai pe placul şi interesul lor.
Urmând această tradiţie pe care eu am detaliat-o în mai multe comentarii, unele apărute în volumul „Politică, alcool şi tutun”, altele în „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” dar şi prin comentarii nepublicate încă, iată că a venit şi rândul lui Liviu Dragnea să fie mazilit. Consiliat de o echipă de evrei aduşi din Israel, Liviu Dragnea a avut o perioadă de ascensiune politică, o alta de glorie la cele mai înalte cote, iar acum vine cea a notei de plată. În urmă cu 100, chiar 50 de ani, pe când evreii ne marcau profund viaţa prin prezenţa lor în mediul comercial, financiar şi mai ales în structurile de conducere ale fostului PCR, bunii, străbunicii noştri aveau o vorbă plină de înţelepciune: „când evreul îţi dă un sfat, să te gândeşti de zece ori dacă este bine să-l urmezi, evreul neoferindu-ţi sfatul gratuit”
. La educaţia pe care Dragnea ne-a arătat-o prin comportamentul său ca om politic şi mai ales ca viaţă privată, nu cred că acesta a realizat vreodată că urmând învăţăturile evreilor de fapt se ridică împotriva românilor, a ţării, a structurilor statale şi că îşi atrage inclusiv ura celor din propriul partid, pentru că oricât ar vrea un şef de partid să-i mulţumească pe toţi poftitorii la privilegii, niciodată nu va reuşi să împlinească toate dorinţele.
Decimând cu cruzime şi iraţional duşmanii din PSD, Dragnea n-a făcut decât să strângă rândurile nemulţumiţilor şi săi înmulţească. Aşa se explică ridicarea la putere a efectului de contestare a lui Liviu Dragnea ca şef de partid lansat în spaţiul public de nemulţumita Gabriela Firea. Afirmam într-un comentariu anterior că Dragnea riscă să fie învins de Firea pentru că aceasta îi cunoaşte armele de luptă, capacitatea de reacţie şi mai ales punctele slabe.
Nici bine nu s-a fluturat în spaţiul public acea scrisoare adresată lui Dragnea prin care i se cerea demisia de la şefia partidului şi de la Camera Deputaţilor, că, iată, sămânţa discordiei aruncată cu abilitate a rodit exponenţial.
Când scriu aceste rânduri, peste 23 de organizaţii PSD din ţară, cele mai puternice, au anunţat că susţin scrisoare făcută, de acum, publică, şi cer lui Dragnea demisia din funcţiile deţinute. Doar 15 organizaţii judeţene îl mai susţin, dar şi acelea cu jumătate de gură.
Încolţit Dragnea a intrat în vrie de a găsi soluţii politice să iasă din clenci, calcă apăsat pe urmele lui Ceauşescu pe când acesta îşi trăia ultimele zile de preşedinte şi mare conducător al României. Ceauşescu invoca duşman „agenturili străine”, Dragnea invocă trădarea unora din partid aflaţi sub controlul preşedintelui Iohannis, a statului paralel. Până acum Dragnea invoca legitimitatea sa în funcţiile politice deţinute pe motiv că PSD-ul a fost votat de o majoritate. Acum, aceeaşi majoritate, dar din partid, îi cere demisia. De ce nu respectă voinţa majorităţii?
Încolţit de justiţie , hăituit de proprii colaboratori din partid şi din guvern, Dragnea va recurge la gesturi disperate. Numai că ele nu-l vor salva, aşa cum nu l-au salvat nici pe Iliescu mazilit de Năstase, mazilit la rându-i de Geoană ce-a căzut victimă lui Ponta cel înlăturat de Dragnea. O regulă nescrisă la socialişti dar respectată cu sfinţenie.
În tot acest război politic din PSD, nevasta şoferului ajunsă vicepreşedinte al Senatului pentru că a intrat în graţiile lui Dragnea, mă refer la senatorul preşedinte al PSDF Botoşani, Doina Federovici, ne face de râs judeţul. Ea s-a situat de partea grupării infracţionale condusă de Dragnea şi a declarat că-l susţine necondiţionat. O sursă din PSD Botoşani mi-a explicat că Federovici n-a consultat organizaţia judeţeană şi că declaraţia a făcut-o de capul ei.
N-a făcut-o din capul ei, a făcut-o dintr-un interes meschin de ordin personal. S-a mai scris în presa locală că la DNA Suceava există un denunţ al lui Florin Ţurcanu, unii susţin că şi din partea lui Verginel Gireadă, cum că vila lui Federovici construită la Silişte – Stăuceni a fost ridicată de Bârsan, patronul firmei de construcţii din Roma. Să mai amintim că Federovici, în legislatura trecută a deţinut la Senat funcţia de secretar al Comisiei juridice. În această calitate a făcut nişte manevre în înscrisuri pentru a-l salva pe senatorul Dan Şova ca să nu i se ridice imunitatea, intrând atunci în atenţia DNA.
Susţinându-l pe Dragnea în condiţiile în care acesta urmează a fi „ars pe rug” în aceste zile, Federovici riscă să rămână pe dinafara viitoarelor cărţi politice care se vor face în PSD cu un nou lider. Iar DNA-ul o aşteaptă, ea neavând nicio garanţie că nu i se va ridica imunitatea în viitor. Scheletele pe care le are deja în dulapul
personal scot sunete sinistre. Dar cel mai grav este că ne-a făcut judeţul de ruşine. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 17 – 23.septembrie 2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Păltiniş
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.09.2018
Catrenul săprămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Gestul plin de nobleţe al lui Bulă
Criminalul Mengele reîncarnat în ministrul Teodorovici
Ioan Rotundu
Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General
înainte de audierea lui Liviu Dragnea și a cerut dosarul violențelor din 10 august (surse, G4Media)
Cârdăşia dintre CCR, BOR ;i PSD a triumfat din nou
Ioan Rotundu
Pe șleau, despre referendum. Partea a II-a: Referendum pentru o „precizare”
Cristi Danilet
Protest al magistraților pe treptele Curții de Apel București
Mai multe persoane au transmis mesaje de susținere: Nu cedați, rezistați / Augustin Lazăr: Tânăra magistratură dă dovadă de responsabilitate în apărarea independenței justiției
Pe șleau, despre referendum. Partea I: De ce judecătoarele nu stau la cratiță?
Cristi Danilet
Durneşti: Prima poartă de intrare în localitate din judeţ
Ioan Rotundu
O nouă ticăloşie marca Macaleţi – PSD
Ioan Rotundu
Liderul suprem al PSD Liviu Dragnea sfâşiat de propria haită
Scrisoarea către (ne)stimatul Liviu Dragnea
Ce sugestie a primit dr. Hrincă de la un procuror botoşănean
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
Băsescu: Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD
refuzând să depună o moţiune de cenzură. Moment politic mai bun nu poate exista
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog