Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25594
De la 07 Ianuarie 2003
123246662
pnl
Editorial

Populismul, stavilă în calea respectării legii

  • Ioan Rotundu
  • 23 October 2012, 23:00
Opoziţia a introdus în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta pentru că acesta n-a prezentat spre aprobare legea bugetului pentru anul 2013, deşi termenul legal a expirat.
Prezent la şedinţa de plen a Parlamentului, ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a motivat că legea nu a fost depusă forului legislativ pentru aprobare întrucât nu s-au purtat negocierile cu FMI, Banca Mondială şi Banca Europeană şi că, fiind o perioadă premergătoare alegerilor parlamentare, chiar dacă s-ar iniţia legea ea nu s-ar aplica, aşa cum s-a întâmplat şi în anii electorali anteriori. Ciudată motivaţie, mai ales că ea vine din partea unei persoane care deţine şi funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale din România, chiar dacă momentan s-a autosuspendat din funcţie. Ministrul Georgescu recunoaşte astfel că Guvernul Ponta este şi el robul unor promisiuni electorale, ca şi guvernele anterioare, promisiuni pe care nu le va îndeplini vreodată.
Dacă Guvernul Ponta este cel mai cinstit guvern postdecembrist cum pretinde, atunci ar fi trebui să depună Legea bugetului pentru 2013 în Parlament spre aprobare, demonstrând astfel românilor că ceea ce susţine că va face de la anul sunt prevederi legale şi nu promisiuni electorale mincinoase cum susţine actuala opoziţie.
Ori, Guvernul Ponta tocmai asta vrea să acopere prin nepromovarea legii, să nu se dea de gol că actualele promisiuni n-are cum să le înfăptuiască pentru că Legea bugetului pentru anul 20134 nu va putea permite finanţarea lor. Dar cum românii sunt creduli şi nu se ostenesc să deosebească minciuna electorală de adevărul impus de realităţile economice şi financiare ale ţării, preferă să se arate încântaţi de promisiunile care curg spre ei de pe toate canalele televiziunilor la care Ponta este de serviciu seară de seară.
O demagogă mai mare ca ministrul Muncii Mariana Câmpanu n-a mai existat printre femeile politice din România postdecembristă. Aflată seară de seară pe la talk-show-urile de televiziune, Câmpanu face fel de fel de promisiuni constând în facilităţi pentru angajaţi şi angajatori. Totul însă numai din ianuarie 2013. Legea bugetului pentru la anul nu există, aşa că ea poate continua să promită orice. Cum n-a aplicat nimic, ca ministru al Muncii, din ce promitea când era în opozţie, nu va aplica nici la anul din ce promite acum. Dar promisiunile sale sună frumos la urechile românilor, aşa că USL are de câştigat electoral.
Însă dezastrul cel mare nu-i că Mariana Câmpanu face promisiuni pe care nu le va îndeplini niciodată, dezastrul este că România are în momentul de faţă un Cod al muncii bine structurat, echilibrat şi care îi îndeamnă pe investitori să vină în România să investească pentru că legislaţia muncii este una modernă, europeană, iar Câmpanu vrea să-l modifice la cererea liderilor de sindicat.
Iar liderii de sindicat vor ca iarăşi România să se întoarcă la perioada când angajaţii dictau angajatorilor, când liderii de sindicat făceau ordine cu patronii şi cu banii lor, când angajaţii se duceau în concedii medicale plătite de patron oricând doreau ei, la perioada când multe companii au falimentat pentru că raporturile de muncă dintre angajator şi angajat erau dezechilibrate în favoarea angajatului ce nu era determinat de lege să muncească în condiţii de productivitatea muncii şi nu de tăiat frunze la câini pe banii patronului.
Ministrul Mariana Câmpanu strică şi ce mai era bun în acest Cod al muncii acceptat în momentul de faţă şi de angajaţi şi de angajatori. Doar liderii de sindicat, care nu mai au autoritate asupra membrilor pentru că s-au dovedit a fi pârlaci şi pe-o mână cu politicienii, vor să-şi recupereze autoritatea asupra angajaţilor prin schimbarea legislaţiei muncii în favoarea întăririi poziţiei lor.
În ce priveşte motivaţia ministrului Georgescu că nu s-a negociat cu FMI, BM şi BE legea bugetului pentru b2013, totul nu-i decât o tergiversare bine pusă la cale chiar de Guvernul Ponta. Premierul n-a dorit aceste negocieri decât numai după alegerile din decembrie. Ponta ştie că dacă ar fi negociat cu FMI, condiţiile aspre impuse de creditori ar fi fost aflate de electorat iar toate promisiunile sale electorale mincinoase ar fi fost cunoscute de alegători şi USL-ul s-ar fi prăbuşit în sondaje.
Nu avem încă Legea bugetului pentru anul 2013 pentru că populismul promovat de Guvernul Ponta nu poate fi susţinut de această lege. Acesta-şi adevărul, iar românii se vor trezi la realitate începând cu ianuarie 2013. Până atunci pot dormi liniştiţi, Guvernul Ponta lucrează pentru ei aşa cum a lucrat şi FNI-ul lui Vântu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Gafă sexuală de proporţie
Locuinţă aprinsă de un jar căzut din sobă
Casă incendiată de un fumător neglijent
Armata rusă, o adunătură de prostănaci?
ANI cere Senatului aplicarea sancţiunii de revocare din funcţie a senatorului Mircea Diaconu
Înalta Curte a decis ca IPS Pimen a colaborat cu Securitatea
hotărârea este definitivă
Trebuie reanalizată competenţa DNA deoarece este foarte largă
Porcii vor fi preluaţi din nou din gospodăria ţăranilor
Săptămâna aceasta se toarnă covor asfaltic pe strada Mihail Kogălniceanu
Botoşani: Concert pe muzica lui George Enescu, fără spectatori
Comisia Europeană va suspenda şi derularea programelor Transporturi si Competitivitate
Botoşănean ce va fi tratat de cancer în Israel
Curăţenia din şcoli, lăsată de izbelişte din cauza economiei la buget
Unul din patru incendii are drept cauză instalaţia electrică defectă
Aproape o sută de persoane găsite muncind la negru
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog