Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11252
De la 07 Ianuarie 2003
123213570
pnl

Gastronomie: Gulaş cu varză murată şi afumătură

  • 8 April 2013, 23:00
Ingrediente pentru 6-8 portii: 2 morcovi mari taiati rondele/cubulete, 2 cepe mari taiate marunt, 1 ardei gras galben taiat cubulete, 1 ardei gras rosu taiat cubulete, 1 radacina pastranac taiata marunt, 2 radacini patrunjel taiate marunt, œ gulie taiata cubulete, 4 cartofi taiarti cubulete, 700g varza murata taiata fidelute, 1 fir mare carnat afumat, 500g ciolan afumat fara os, 200g costita afumata, 5-6 linguri ulei, 2 linguri boia, 2 linguri pasta de ardei, 2 linguri condimente pentru gulas, 500ml passata de rosii.
Mod de preparare: Mai intai alegem o oala mare, incapatoare pentru toate ingredientele, in care punem uleiul la incins. Calim ceapa pana e translucida, apoi punem ardeii si calim pana sunt moi.
Tragem de pe foc, punem condimentele, boiaua, pasta de ardei, morcovii, patrunjelul, pastarnacul. Amestecam bine si turnam apa cat sa acopere tot. Punem oala din nou pe foc si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana legumele sunt al dente (morvocul e moale, se poate musca, insa nu se taie cu lingura) si lichidul a scazut la jumatate.
Punem apoi carnea, passata, amestecam si lasam sa fiarba alte 20 de minute. Punem apoi si varza, amestecam bine si mai fierbem alte 20 de minute. Potrivim de sare si piper si asta e.
Nu aveti nevoie de garnitura, dar daca insistati, merge bine cu o mamaliguta si cu o lingura de smantana. Sa va fie de bine

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Suleyman magnificul şi… fotbalul
Horoscop
Economia subterana ă României, undeva între 3,5% - 8% din PIB
în paradisurile fiscale pleacă 2-3% din PIB
Suma de pornire la licitaţia pentru CFR Marfă te face să râzi
privatizarea CFR Marfă cu siguranţă ascunde ceva
Miniştri, baroni locali, magistraţi şi parlamentari din ultimele dosare de corupţie
O HG care ne usucă buzunarele
energia scumpă produsă de termocentrale va avea prioritate în sistemul energetic
Editorial Eva Iova: Râs cu plâns, balegă de mânz…
Liviu Dragnea s-a dus cu elicopterul la Vaslui, la o şedinţa PSD
am plătit cu bani de la partid. De ce e sfidător?
A murit Margaret Thatcher, doamna de fier a politicii britanice
Senatorul PSD Doina Federovici cere, dar nimeni nu-i dă
Dorohoianmul Mihai Debele şi ghinionul în afaceri
“Luna Sănătăţii” şi tinerii liberali
IŞJ Botoşani: Rezultatele proaste aduc note bune pentru profesori
Botoşani: Grandoare şi festivism la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL
Generozitatea politică a lui Ţurcanu
Botoşani: Fript cu DNA, Ţurcanu suflă acum şi-n iaurt
Ca să primeşti, trebuie să dai
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog