Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4337
De la 07 Ianuarie 2003
123285512
pnl

Inculpatii din dosarul Lukoil, scosi de sub control judiciar

  • Decizia nu este definitiva
  • 10 May 2016, 23:00
Tribunalul Prahova a decis, marti, scoaterea de sub control judiciar a celor sase inculpati persoane fizice din dosarul de spalare de bani in care a fost trimisa in judecata compania Petrotel Lukoil Ploiesti, anunta Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presa al Tribunalului Prahova, instanta a constatat legalitatea si temeinicia pana in prezent a masurii preventive a controlului judiciar fata de cei sase inculpati persoane fizice trimisi in judecata in dosarul Lukoil.
De asemenea, instanta a revocat masura controlului judiciar fata de cei sase, insa decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.
Dosarul Lukoil a fost trimis in judecata initial de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti la data de 3 august a anului trecut, fiind deferite justitiei SC Petrotel Lukoil Ploiesti, acuzata de spalare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzata de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si sase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncti din cadrul societatii de la Ploiesti - Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Danulescu, un membru al Consiliului de Administratie al Petrotel Lukoil, Andrei Rata, si contabilul sef Dorel Dutu.
La acel moment, procurorii anuntau ca prejudiciul cauzat prin savarsirea de catre inculpati a infractiunilor retinute in sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.
In luna decembrie, instanta de fond a constatat neregularitatea rechizitoriului, iar in ianuarie a dispus restituirea dosarului la PCA Ploiesti, decizia Tribunalului Prahova fiind motivata prin 'pasivitatea totala' a procurorului care nu a remediat acele neregularitati si nici nu a comunicat in termenul legal Tribunalului Prahova daca isi mentine sau nu dispozitia de trimitere in judecata a dosarului.
Ulterior, la data de 22 ianuarie, PCA Ploiesti a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca dosarul Lukoil a fost din nou trimis in judecata dupa ce procurorii au remediat neregularitatile constatate de magistrati.
La sfarsitul lunii martie, Tribunalul Prahova a constatat din nou neregularitatea rechizitoriului intocmit in acest dosar si a dispus remedierea problemelor, iar in aprilie instanta a dispus inceperea judecatii in acest dosar.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cinismul soţului
Horoscopul zilei de 11.05.2016
Poliţia Botoşani l-a dat pe primarul de Suharău pe mâna DNA-ului
Botoşani: Huliganism în campania electorală de la Manoleasa
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Viceprimarul din Corbeanca, cautat de politie dupa ce a lasat un bilet de adio,
a fost gasit viu in cimitir
Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a fost exclus din PSD de sotia sa, Gabriela Firea, si isi pastreaza astfel mandatul.
El candideaza independent pentru un nou mandat
DNA cere 15 ani de inchisoare pentru fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar
Magazinele care accepta plata cu cardul, obligate sa elibereze avansuri de maximum 200 lei
Descoperire in premiera a unor profesori de fizica de la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi
Noutati surprinzatoare de pe frontul bataliei pentru bani si libertate
Tragedie la Flămânzi
Alege să fii voluntar!
Liberalii dorm, terorismul roşu înfloreşte
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog