Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24255
De la 07 Ianuarie 2003
123245323
pnl

Marea răfuială a lui Portariuc

  • 20 July 2014, 23:00
Primarul Ovidiu Portariuc încă nu s-a răfuit definitiv cu cei aflaţi prin conducerea societăţilor comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Botoşani. Deşi, legal, el n-are nici un drept să se implice în activitatea acestor societăţi şi mai ales a modului în care s-a desemnat conducerea acestora, primarul Portariuc are socotelile sale.
După ce a reuşit ca la societatea Modern Calor să-l înlăture pe directorul Ioan Diaconu, cunoscut lider PDL, acum doreşte ca acesta să fie înlăturat şi din funcţia de director adj. Are primarul socoteala sa şi, deocamdată, noi nu o cunoaştem. Însă din tot acest scandal s-ar putea ca să iasă la iveală şi lucruri bine ascunse în momentul de faţă. De exemplu, care este adevărul cu acel motor austriac adus de societatea Elsaco şi care se defectează când îţi este lumea mai dragă şi a cărui reparaţie costă mii de euro. Se spune că acest motor ar fi de fapt second-hand şi că la mijloc este o mânărie din care cineva a scos bani frumoşi.
Apoi, s-a încheiat cu firma de asistenţă tehnică un contract de mentenanţă destul de costisitor, vreo 37 euro ora.
Aşa cum spuneam, probabil că primarul ştie ceva ce noi nu ştim şi vrea dominaţie totală asupra societăţii Modern Calor. Există însă şi riscul ca demersurile sale să se întoarcă asupra sa. Diaconu nu este omul care să se lase călcat pe coadă de orice neavenit. Va fi interesant să urmărim cine va câştiga această luptă: Portariuc sau Diaconu!
Şi Cătălin Flutur de la Locativa s-a pricopsit cu un audit financiar asupra activităţii societăţii. De mult primarul Portariuc i-.a pus gând rău, adică să-l schimbe, numai că n-a reuşit. Speră că acest control să-l ajute. Cel mai probabil că va trăi o nouă mare deziluzie. Flutur este prea stăpân pe ce face ca să se lase manevrat de Portariuc.
Faptul că acelaşi audit a fost trimis şi la societatea Urban Serv nu-i de mirare. Este un paravan de care primarul avea nevoie ca să nu fie acuzat că el vrea mort-copt capul lui Flutur de la Locativa. Este o tactică mult uzitată şi chiar răsuflată.
Dacă peste Eltranbs şi Urban Serv primarul Portariuc se poate considera stăpânul suprem, peste Modern Calor şi Locativa nu. Iată, dar, că marea s-a răfuială cu aceste două societăţii continuă. Nu m-aş mira ca replica opoziţiei să vină sub forma unei propunere de suspendare a primarului Ovidiu Portariuc. Se coace de mai mult timp o astfel de soluţie!
29.08.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Liceul Şendriceni, mereu prins de ger pe nepregătite
Un Amărie lipsit de glorie
Bancul zilei: Poliţistul tomân şi maşina englezească
Horoscopul zilei
Tg. Ocna: „Competenţii” de la OPC Bacău au declarat sarea inamic public
Ioan Rotundu
Bătaie de joc la Salina Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog