Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22261
De la 07 Ianuarie 2003
122907910

Perchezitii la 49 de sucursale Omniasig

  • 14 May 2014, 23:00
49 perchezitii au loc, miercuri, la sucursalele Omniasig, mai multi angajati fiind acuzati de abuz in serviciu, relateaza B1 TV. "Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea de catre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual, pentru care a fost inceputa urmarirea penala", potrivit Parchetului General.
In acest sens sunt efectuate perchezitii la 49 de locatii ale Omniasig situate pe raza municipiului Bucuresti si a tuturor judetelor din tara.
Iata comunicatul dat miercuri de Parchetul General:
"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea de catre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual, pentru care a fost inceputa urmarirea penala. In cursul acestei zile, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii simultane in 49 de locatii (sedii centrale si sucursale ale unei societati de asigurare), situate pe raza municipiului Bucuresti si a tuturor judetelor din tara.
La desfasurarea acestor activitati, procurorii beneficiaza de sprijinul ofiterilor de politie judiciara (fiind angrenati aproximativ 100 de politisti) din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia de Investigare a Fraudelor, precum si de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.
Pe masura derularii cercetarilor, vom informa opinia publica cu privire la actele de urmarire penala ce se efectueaza in cauza si care pot fi date publicitatii raportat la normele procesual-penale".
Oficialii Omniasig contactati de HotNews.ro au precizat ca pregatesc un punct de vedere.
UPDATE 1 ASF a anuntat ca "a luat act de comunicatul oficial al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind perchezitiile derulate la o societate de asigurari. Pe masura ce Parchetul va oferi mai multe informatii, ASF va dispune masurile care sunt in competenta sa.''
UPDATE 2 Omniasig: "Unicul obiect al actiunii de verificare desfasurata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul OMNIASIG este situatia politelor de asigurare de locuinte emise de compania noastra in a doua jumatate a anului 2013, respectiv in perioada de intrare in valabilitate a politelor PAD.
Compania noastra va colabora pe deplin si va pune la dispozitia autoritatilor toate documentele si informatiile solicitate. In acelasi timp, am demarat o investigatie interna pentru a lamuri in intregime aceasta situatie. Activitatea curenta a OMNIASIG nu este in niciun fel perturbata de aceste verificari.
OMNIASIG Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari si mai stabile companii de asigurari generale din Romania, avand un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa. OMNIASIG VIG este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Capitalul social al companiei este in valoare de 439.645.433,5 lei. In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania".
Omniasig VIG, companie membra a grupului Vienna Insurance Group (VIG), a anuntat in data de 29 aprilie, ca in 2013 a atins o valoare totala a primelor brute subscrise de 881,10 milioane lei, din care 311,82 milioane lei pe linia asigurarilor facultative Casco si 189,30 milioane lei pentru asigurarile obligatorii RCA.
Compania a anuntat ca a platit in 2013 despagubiri totale in valoare de 793,55 milioane lei. Despagubirile platite de OMNIASIG VIG in 2013 pe liniile de asigurari auto au fost in valoare totala de 706 milioane lei (483,83 milioane lei pentru asigurarile Casco si 222,11 milioane lei pentru RCA).
Numarul de reclamatii intemeiate primite de OMNIASIG Vienna Insurance Group in 2013 (502) a inregistrat o scadere de 67,78% fata de anul 2012 si reprezinta echivalentul a 0,38% din numarul tuturor dosarelor de dauna platite in 2013. Procentul reclamatiilor intemeiate, raportat la numarul total de petitii, a scazut de la 71,53% in 2012, la 34,54% in 2013. Reclamatiile primite de OMNIASIG VIG in cursul anului anterior au fost in continua scadere. Astfel, numarul total de reclamatii formulate de asigurati si pagubiti catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (fosta C.S.A.) la adresa OMNIASIG VIG in 2013 a fost de 1.453.
Marja de solvabilitate disponibila a companiei este de 242.344.550 ron, in conditiile in care marja minima impusa de lege este de 155.462.640 ron. Gradul de solvabilitate al OMNIASIG VIG este de 155,89%, iar Coeficientul de lichiditate 1,28%.
Agentia de stiri HitNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Lecţie de credinţă
„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu CES
Petru Bogatu: Hess, Rogozin, duba şi misterele lunii mai
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Ponta: managerii cu liderii sindicali, o sa puna Posta pe butuci
uane Butcher: Joe Biden vine si pentru continuarea combaterii coruptiei, e pacat ca progresele "sa se piarda"
Legislatia UE care a determinat Romania sa blocheze spatiul aerian petru Rogozin
Serghei Lavrov: Ucraina este in pragul unui razboi civil
Seminarul Național de AIKIDO AIKIKAI la Botoşani
PSD: Guvernul Ponta repară nedreptățile regimului Băsescu-Boc (P)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog