Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2706
De la 07 Ianuarie 2003
123136446
pnl

Putin pledează pentru crearea unei Uniuni Euroasiatice

  • 4 October 2011, 23:00
Uniunea vamala si Spatiul economic unic, formate in prezent din Rusia, Belarus si Kazahstan, la care au aderat Kargazstan si Tadjikistan, vor deveni in viitor baza pentru o Uniune economica Eurasiatica, considera premierul Vladimir Putin, intr-un articol scris de seful guvernului rus pentru ziarul Izvestia.
Acest lucru este posibil in conditiile unei stranse coordonari economice si politici valutare. Noua uniune nu va deveni alt URSS, ci o legatura eficienta intre Europa si regiunea Asia-Pacific si unul dintre polii lumii moderne, prognozeaza premierul.
Putin a calificat acest proiect drept deschis, invitandu-i si pe altii sa adere. „Intrarea in Uniunea Eurasiatica va permite fiecarui dintre participanti, pe langa avantajele economice, o integrare europeana mai rapida si de pe pozitii mai solide. In plus, un sistem logic si echilibrat de parteneriat intre Uniunea Eurasiatica si UE are darul de a crea conditii reale pentru modificarea configuratiei geopolitice si geoeconomice a intregului continent, cu un efect global pozitiv”, scrie Putin.
In opinia lui, criza din 2008 a avut un caracter structural si recidiveaza pana in prezent. „Iesirea din situatie poate consta in elaborarea unor abordari comune. Mai intai, prin dialog, in interiorul structurilor regionale existente – UE, NAFTA, APEC, ASEAN si altele. Sunt „caramizile” integratoare in stare sa confere un caracter mult mai stabil economiei mondiale”, considera Putin.
Putin sustine ca proiectul este "o realizare istorica" pentru toate statele post-URSS, care va rupe barierele pentru intelegeri de afaceri, precum si pentru oamenii aflati in cautare de locuri de munca.
Vedomosti precizeaza ca articolul nu este prima experienta jurnalistica a premierului Putin. In 2009, el a scris pentru Russkii pionier, unde a relatat depre conflictele din colectivitati si despre solutiile de rezolvare a acestora.
In 2010, in aceeasi publicatie, el a explicat de ce ii place sa discute cu oameni de stiinta si sa participe la actiuni „cu participarea faunei”. In noiembrie 2010, premeirul a scris pentru Sueddeutsche Zeitung un articol despre lectiile crizei si despre noile posibilitati ale parteneriatului dintre Rusia si Europa.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Corecţia nevestei
Reţeta zilei: Aluat de pasretă
UPC bun de plata unei amenzi în sumă de 17,6 milioane lei
Probabilitatea intrării în recesiune a Europei de Vest în 2012 este de 40%
Cel mai bogat lider de sindicat audiat la DNA
E nevoie de un nou proiect unionist
Daca germanii au putut si romanii vor putea
Probabil fara politicienii de astazi!
Începe depunerea formularelor pentru ajutoarele de încălzire
E uşor să critici, greu este să munceşti!
Ioan Rotundu
Botoşani: Prefectul Roman şi-a propus să rezolve problema comasării spitalelor
mai trebuie să vrea şi cei doi lideri ai USL
Botoşani ar putea primi titlul de “Capitala Verde a României”
Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii
Hoţi de casetofoane auto „găbjiţi” pe strada Bucovina
Cătălin Buhăianu a devenit profesor universitar
Primarul de Dorohoi nu l-a invitat pe prefect la Zilele oraşului
Spitalele n-au voie să depăşească norma la internări
S-au introdus ore de lectură în ciclul primar
Ada Macovei vrea intrarea în şcoli pe bază de amprente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog