Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6482
De la 07 Ianuarie 2003
122892131

Sancţiuni pentru profesorii care au notat greşit lucrările la bac sau de titularizare

  • 11 August 2009, 23:00
Examenul de titularizare sau cel de bacalaureat din acest an va avea urmări asupra cadrelor didactice care au fost depistate cu abateri, fie la supravegherea candidaţilor, fie la corectarea lucrărilor. În unul din ultimele consilii de administraţie ale Inspectoratului Şcolar Judeţean fie s-au luat hotărâri în acest sens, fie s-a lăsat această sarcină pe umerii consiliilor profesorale din şcolile în care îşi desfăşoară activitatea cadrele didactice respective.
Acele cadre didactice care au permis accesul în săli a candidaţilor care aveau asupra lor fel de fel de fiţuici, cele care au „greşit” notele candidaţilor cu mai multe puncte în plus sau în minus, riscă să se aleagă cu salariile diminuate mai multe luni la rând sau să nu mai ajungă la comisiile de la bacalaureat sau titularizare în anii următori. În cazul notei diminuate la bacalaureat cu şase puncte, în care un candidat a fost notat iniţial cu nota 1 iar după contestaţie lucrarea a fost evaluată cu nota 7, reprezentanţii Inspectoratului au ajuns la concluzia, după verificările făcute, că preşedintele comisiei de evaluare este responsabil de această situaţie, pentru că a gestionat defectuos cazul, pentru predarea tezelor către profesorii corectori pe categorii diferite.
„Preşedintele merită sancţionat prin interzicerea de a mai participa în comisii la examenele din următorii ani. Preşedintele comisiei din centrul respectiv nu este însă din judeţul Botoşani, astfel că sancţiunea nu îi poate fi decisă de la Botoşani. În schimb, va fi sancţionat vicepreşedintele comisiei. Şi vicepreşedintele comisiei îşi are vina sa pentru că profesorul corector a primit baremul greşit şi teza de la acesta şi de la preşedintele comisiei. De aceea nu va mai avea drept să facă parte din comisiile de la examenele de titularizare sau bacalaureat, trei ani la rând”, a menţionat Ada Macovei, inspector şcolar general.
A fost decisă de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi sancţionarea informaticianului de la Colegiul Grigore Ghica, unde dintr-o eroare umană s-au făcut modificări la cataloagele cu note. „A fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 15%, timp de şase luni şi nici nu va mai avea voie să facă parte din comisiile următorilor trei ani la examenul de bacalaureat”, a mai menţionat inspectorul şcolar general.
În cazul profesorilor care nu au dovedit suficientă vigilenţă pentru ca în sălile de examen candidaţii să nu introducă fiţuici, aceştia sunt la mâna colegilor lor din consiliile profesorale, unde li se vor stabili sancţiunile după începerea noului an şcolar. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


"Parteneriat strategic" cu Rusia sau relaţii de vasalitate?
Prima scriere din lume a apărut pe teritoriul românesc
Deportările sovietice în Kazahstan, sau desţelenirea poporului român
Tânăra pianistă româncă din Canada comparată cu Nadia
Raluca Arvat a făcut sporturi nautice şi a vizitat fiordurile Croaţiei
Horoscop
Dorinţele lui moş Vasile
Nastâmpăratul Boc
Viorel Şerbănoiu, şeful Poliţiei, are gând de însurătoare
prefectul Roman îi dă casă iar primarul Flutur îl va năşi
Cu prefectul Roman, tupeiştilor de la E.ON Gaz li s-a înfundat
Fetiţă de 1,4 ani decedată fiindcă i-a căzut un motor de tractor în cap
Probe la conducta de gaz Hârlău – Botoşani – Bucecea
de data asta nu e o vrăjeală şi nu e campanie electorală, asigură prefectul de Botoşani
Greu cu normele Uniunii Europene!
Adevărata Românie (III)
o noapte furtunoasă în Tăşnad
Întâmplări cu mămăligă şi păstrăvi de Săpânţa
Zarug se vrea un bun samaritean
Reducerile de personal din învăţământ nu ţin cont de norme
S-au majorat alocaţiile financiare pentru bolnavii cronici
Angajări urgente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog