Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21982
De la 07 Ianuarie 2003
123243050
pnl

Termen in dosarul privind privatizarea ICA Bucuresti

  • 9 June 2014, 23:00
Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa judece marti dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care inculpat este si Dan Voiculescu. Pe 29 aprilie, un complet format din doi judecatori ar fi trebuit sa se pronunte pe mai multe exceptii ridicate de avocatii lui Dan Voiculescu, prin care se solicita anularea unei hotarari de guvern prin care ICA a fost transformat din institut in societate comerciala, introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila in dosar si trimiterea la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept, scrie Agerpres.
Sedinta de judecata nu a mai avut loc, deoarece judecatorul Stan Mustata a fost ridicat de procurori si dus DNA pentru audieri, el fiind acuzat ca a cerut bani de la mai multi inculpati si persoane condamnate, printre care si de la Mihai Stoica, pentru a da solutii favorabile acestora.
Locul lui Stan Mustata a fost luat in dosarul lui Voiculescu de judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu, fost presedinte al Tribunalului Teleorman. Noul complet de judecata va trebui sa reia in dezbatere exceptiile ridicate anterior de avocatii lui Dan Voiculescu. Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.
Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata. In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Bulă în armată
Horoscopul zilei
RISE Project: Cum functioneaza fabrica de bani a lui Sebastian Ghita
China va participa la exercitii navale conduse de SUA, o premiera
Simona Halep l-a depasit pe Victor Hanescu in clasamentul banilor obtinuti din tenis
Vremea pana pe 22 iunie
Intalnire de taina, la Viena, a nationalistilor europeni si rusi
Dugin, ideologul lui Putin: Trebuie sa anexam Europa. Suntem sprijiniti de o coloana a cincea pro-rusa
Perchezitii DNA privind santajul asupra presedintelui Inaltei Curti, Livia Stanciu
Filfizonii escroci
Ioan Rotundu
Botoşani: Părăduirea banului public la Poliţia comunitară
Omul care aduce ghinionul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog