Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12086
De la 07 Ianuarie 2003
123233154
pnl
Acuzat de către consilierul Achiţei de inactivitate,

Conţac îi aminteşte de drumurile prost executate

  • 5 July 2007, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac este nemulţumit că unii consilieri lansează tot felul de acuze la adresa Consiliului Judeţean. Preşedintele Constantin Conţac nu ar fi deranjat dacă aceste acuzaţii ar fi justificate şi nu ar fi făcute doar din încercarea unor aspiranţi la fotoliul instituţiei de a ieşi în evidenţă, cum este cazul consilierului democrat, Cristian Achiţei (foto). „De la alegeri şi până acum, la noi în CJ s-au dat 387 de HCJ, destul de importante, toate necesare, nu numai de dragul de a se da. Nu vrem să aburim pe cineva, aşa cum spunea Achiţei. Eu îi doresc să ajungă preşedinte şi să se convingă că nu e aşa cum spune el. Dacă facem o analiză, în 1095 de zile noi am dat la fiecare 2,8 zile un proiect de hotărâre care a fost finalizat”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Din punctul său de vedere este dureros ca un consilier judeţean să spună că nu se face nimic. Acesta susţine că toţi consilierii judeţeni au fost activi. „În prima şedinţă de CJ poate consilierii îl vor întreba pe domnul Achiţei cum trebuie să muncească ca să înţeleagă şi el că se face treabă. Eu nu vreau să mă leg de activitatea sa, dar cred că ar trebui verificată calitatea celor două proiecte la care a lucrat consilierul Achiţei ca şi proiectant. Mă refer la drumul prin Sapard de la Vorona-Corni-Vlădeni şi cel de la Flămînzi la care proiectele şi lucrările au fost finalizate demult şi starea acestora este jalnică”, a mai adăugat Constantin Conţac.
Dealtfel, despre aceste două drumuri, în a căror reabilitare consilierul democrat Cristian Achiţei a fost implicat direct, beneficiind şi de indemnizaţii financiare, noi am mai scris. Drumul Vlădeni – Corni, asfaltat în bătaie de joc, este acum degradat în proporţie de peste 50%. Drumul de la Flămânzi, de duce la Odae, este de asemeni de proastă calitate, constructorul bătându-şi joc pur şi simplu. Iar constructorul la drumul Flămânzi – Odae a fost, de acum celebră, societate dorohoiană Codin, patron Cornel Tomescu, liberal şi bun colaborator cu Cristian Achiţei. Sub acest aspect, criticile preşedintelui Conţac sunt justificate. Faptele sunt prea evidente ca să nu poată sări în ochi. Dealtfel, afacerile private ale consilierului Achiţei se bazează numai pe lucrările publice la drumuri şi poduri, finanţate din bani publici sau programe europene, el prestând servicii de proiectare şi de dirigenţie de şantier. Însă tot atât de adevărat este că nu Achiţei poartză întreaga responsabilitate pentru lucrările de proastă calitate de pe aceste drumuri, dar ca persoană implicată, ca şi consilier judeţean, ca specialist în domeniu până la toată urma, era obligat, cel puţin moral, să ia o anumită atitudine. N-a făcut-o, iar preşedintele Conţac se întreabă acum din ce motive. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă
Un program diabolic
Ioan Rotundu
Horoscop
Pescarul şi minerii
Comentariu la comentarii (CXXXVI)
(Ioan Rotundu)
Reflecţii din operele scriitorilor americani
Educaţia din jurul grătarului
Un şmecher care vinde, caută alt şmecher să cumpere
Farsa lui Gabi Jugaru
Victor Slav şi-a accidentat un picior
Amenzi semnificative date de OJPC în ultima lună
Metodă să-şi trimită membrii în vacanţă pe bani puţini
Femeile din Penitenciar, în acţiune caritabilă la Leorda
Bursa locurilor de muncă pentru tinerii fără viitor asigurat
Biserica Buna Vestire furată de hoţi
Agăţat de oglinda unei maşini
Alt poliţist de frontieră prins beat la volan
Liberal democraţii continuă să-şi privească sediul pe dinafară
Crede în forţa asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară
Criză de locuinţe sociale la Săveni
Guraliuc sugerează reorganizarea asociaţiilor de proprietari
Încearcă să adune voturi pe seama termoficării Botoşanilor
Senatorul Vasilescu mai vrea o competiţie
Cerând capul lui Comariţa, tramvaiştii vor de fapt altceva
Întrebări la care viceprimarul Ghiorghiţă evită să răspundă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog