Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5242
De la 07 Ianuarie 2003
123279403
pnl

Botoşani: Primarul Portariuc i-a interzis viceprimarului Ţurcanu să –şi ocupe biroul

  • Acesta şi-a instalat biroul ăn faţa primăriei
  • 20 May 2014, 23:00
Botoşănenii care au tranzitat marţi zona centrală a oraşului s-au distrat copios trecând prin faţa Primăriei din localitate. Aveau şi de ce pentru că rar ţi-e dat să vezi pe cineva care şi-a mutat munca de birou…În fapt, totul era o treabă cât se poate de serioasă. Ceea ce părea a fi hilar era de fapt un protest, iar protagonistul nimeni altul decât viceprimarul nou ales, Eugen Ţurcanu.;
Acesta, nemulţumit că nu şi-a primit biroul de viceprimar, Eugen Ţurcanu a venit în această dimineaţă cu un birou în faţa primăriei. S-a aşezat pe un scaun şi a trecut pe o hârtie eticheta „ Viceprimar”.Aşa l-a aşteptat pe primarul Ovidiu Portariuc, „Stau în faţa primăriei până primesc un birou şi competenţe. Legea 215 spune că atribuţiile le deleagă domnul primar. Respectăm legea. Să se hotărască unde mă trimite. Poate mă trimite la Ferma cu porci, adică la cultură.
Acum aşa e, te trimite la cultură. Mă aştept la orice. Prefectul Macaleţi sigur a luat cina cea de taină cu căpeteniile pesediste şi au hotărât ce va face”, a afirmat Eugen Ţurcanu. Nu a durat mult de la instalarea sa în faţa clădirii şi primarul Ovidiu Portariuc a sosit la biroul său din primărie. Imaginea nu i s-a părut deloc amuzantă. Schimbul de replici nu l-a mulţumit pe Eugen Ţurcanu care şi-a reluat protestul. Primarul Ovidiu Portariuc a invitat la decenţă, la respectarea procedurilor legale.
„Domnul
„Domnul viceprimar trebuie să aştepte hârtia de la Prefectură. Altfel, ne trezim mâine cu o hotărâre în care Consiliul Local pune paznicul de poartă să fie director economic. Vine omul şi vrea să fie director economic. Există nişte proceduri legale. Al doilea este registrul comic în care acţionează domnul Ţurcanu. Într-o democraţie fiecare e liber să facă ce vrea, inclusiv are dreptul de a fi ridicol. Problema este să nu aducă prejudicii de imagine unei instituţii. Domnia sa este angajat al primăriei Botoşani. Nu pot să-l duc cu forţa într-un birou. Va face ce va dori, fie va sta într-un birou, fie va sta în faţă, la aer curat. Este decizia domniei sale. Fiecare e liber să facă ce vrea atâta timp cât nu devine violent”, a spus Ovidiu Portariuc.
Eugen Ţurcanu susţine că va veni în fiecare zi în faţa primăriei până când va primi biroul viceprimarului Cosmin Andrei. Preşedintele PDL, Cătălin Flutur, şeful său politic, a declarat marţi că decizia îi aparţine lui Eugen Ţurcanu şi este forma sa de protest faţă de atitudinea primarului Ovidiu Portariuc.
„Decizia lui EugenŢurcanu de a-şi instala un birou în faţa Primăriei este luată din proprie iniţiativă Este forma sa de protest. Am înţeles că primarul i-a spus să îşi caute un birou la parter, dar toate birourile de acolo erau ocupate. Aşa că s-a instalat în faţa primărie”, a spus Cătălin Flutur. ( Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Golani la manastire
Trei medici au emis 1100 retete false, un lant de farmacii le-a decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate
Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB) care au ajuns, luni, la DNA au cerut si primit atat sume de bani - intre 10.000 si 15.000 de lei pe luna
Victor Ponta cere ministrului Justitiei sa sesizeze CSM cu privire la declaratiile lui Traian Basescu despre DNA
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Traian Basescu anctioneaza o noua muinciuna a lui Ponta
Fiul judecatorului Moldovan care a fugit de procurorii DNA
El a fost consilier al unui secretar de stat in Ministerul Economiei
Este o obligatie sfinta sa fim alaturi de dvs. si de NATO, asa ca va spun din partea presedintelui: Puteti sa va bazati pe noi!
Stratfor, despre manevrele Ungariei cu Rusia
Ce va face America
Vizita lui Vladimir Putin in Shanghai
China si Rusia nu au cazut de acord in privinta contractului de furnizare de gaze
Mircea Diaconu pune la punct PSD Botoșani! Minciuna a ieșit la iveală!
Florin Ţurcanu spune că social-democraţii deja împart pungi cu alimente
Florin Ţurcanu : „Guvernul va cădea cel târziu după prezidenţiale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog